Занимљивости

(ФОТО/ВИДЕО) Погледајте како изгледају потопљени градови чувених историјских цивилизација

Човечанство се, колико и за будућност, занима и за своју прошлост. Тајне из давнина одувек су фасцинирале људе који су и даље у потрази за давно изгубљеним траговима прошлости. Због тога су и градови старих цивилизација тако занимљиви – пружају нам прилику да видимо прошлост!

Један од најчувенијих изгубљених градова је фамозна Атлантида, која још увек није откривена, али бројни други градови који су нестали под водом, сада су доступни свима.

Представљамо вам 5 градова који под водом носе своје духове прошлости.

(ФОТО) БИЛА ЈЕ НАЈЛЕПША ЖЕНА ЈУГОСЛАВИЈЕ КОЈА ЈЕ ПРЕВАРИЛА МУЖА: Лекари су јој се борили за живот, а данас се у 56 година скинула у бикини и изгледа НЕВЕРОВАТНО ДОБРО!

Порт Ројал

Град Порт Ројал на Јамајци био је омиљена гусарска лука, и као такав обиловао је проституцијом, алкохолом и развратничким животом. Због тога је и добио назив Најгрешнији град на свету. Порт Ројал је нестао са мапе када је 1692. године, земљотрес јачине 7.5 рихтера погодио Јамајку и сместио град на дно океана. Више од две хиљаде становника нестало је заједно са градом.

Јонагуни Јима


На дну мора, у близини јапанске плаже, налазе се пирамиде за које научници нису сигурни да ли су природно настале или су људско дело. Ове огромне пирамиде, према проценама научника, настале су у претходном леденом добу, око 10.000 година пре рођења Исуса Христа. Откривене су 1996. године.

ДАЧИЋ ИМА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Још једна држава повлачи признање тзв. државе Косово!

Дварака


Древни град Дварака, у индијском заливу Камбеј, пронађен је 2000. године и сматра се да потиче из времена краља Кришне, који је живео 7.500 година пре Христа. Према подацима из верских књига, град се састојао од 70.000 палата опточених златом и сребром.

(ВИДЕО) ДИЛЕРИ ОСУЂЕНИ НА СМРТ ПРЕД 300 ЂАКА НА ШКОЛСКОМ ИГРАЛИШТУ: Децо, ово вам је за наук, држите се даље од дрога!

Ши Ченг


Познат и као Град лавова, некада је био политичко средиште источне кинеске провинције Зеијанг, али је 1959. године потпуно исељен, а затим поступно потапан. Сада се налази у акумулационом језеру направљеном за потребе оближње хидроцентрале.

Локалне власти су после више од пола века одлучиле покушати извући град из заборава и претворити га у туристичку дестинацију.

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОПЛЕО ПО ОРЛОВИМА: Они нису креативци, то су набеђене величине и када видим њихов благотелећи поглед… Милинковић-Савић, самопроглашени играч од 200 милиона евра игра катастрофа!

Александрија


Иако Александрија, други по величини египатски град, и данас постоји, један део овог града потопљен је пре 1.500 година, услед разорног земљотреса. Истраживачи верују да је управо овај земљотрес однео чувене палате древне египатске краљице Клеопатре, као и њен гроб, који се сада, наводно, налазе у близини обала Александрије.

ПОКЛОНИО ОРУЖЈЕ ВОЈСЦИ СРБИЈЕ УЗ ЈЕДАН УСЛОВ: АКО УЂЕТЕ У НАТО, ВРАТИТЕ МИ ТОП!

(ФОТО) БИЛА ЈЕ НАЈЛЕПША ЖЕНА ЈУГОСЛАВИЈЕ КОЈА ЈЕ ПРЕВАРИЛА МУЖА: Лекари су јој се борили за живот, а данас се у 56 година скинула у бикини и изгледа НЕВЕРОВАТНО ДОБРО!

КАКО ЈЕ УХАПШЕНА ЖЕНА КОЈА ЈЕ ШИРИЛА СИДУ ПО СРБИЈИ: Полиција је нашла у Карађорђевом парку! 500 МУШКАРАЦА ШИРОМ ЗЕМЉЕ У ПАНИЦИ ОД ОВИХ РЕЗУЛТАТА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ШАМАРЧИНА КОЈА ОДЈЕКУЈЕ: УЋУТКАО МИЛОВ ПАРЛАМЕНТ НА ВИДОВДАН!

Неретко нам одећа изгуби боју и много се оштети након прања у веш машини.

БРУЈИ ЦЕО РЕГИОН Два Србина отишла у Италију због пљачке, а оно што су покушали да украду ће вас оставити без текста!

ТРЕНД ПРАЊА КОСЕ БЕЗ ШАМПОНА ЈЕ ЗАВЛАДАО: За чисту и сјајну косу користите ових 7 природних решења!

Извор: ddl.rs

Оставите коментар