Wikipedia
Аналитика Друштво Србија

ПОГЛЕДАЈТЕ: Америчка ЦИА открила прави разлог отимања Косова и Метохије!

У најновијем извештају америчке ЦИА-е наводи се да Косово и Метохија заједно са свим својим природним ресурсима вреди 500 милијарди долара док је економска цена остатка Србије (заједно са АП Војводином) чак два пута мања и тако износи 200 милијарди долара.

УБИЦА ИЗ САД УХАПШЕН ДОК ЈЕ СПРЕМАО АТЕНТАТ?! Американца крила двојица Срба, дошао да обави посао и ОДМАХ НЕСТАНЕ!

У документу ове америчке обавештајне агенције наводи се да док у ужој Србији преостаје угља тек за следећих 35 година, на КиМ га има за још пуних 16 векова. Зато и не треба да чуди да је ово подручје врло занимљиво мултинационалним компанијама које се боре за што бољу позицију на том простору.

Тема косовских “енормних богатстава”, први пут покренута је пре десетак година. Тада је објављен податак о природним богатствима која Косово поседује: огромне количине крома (20 посто од укупне количине крома у свету), никља, цинка, магнезија, бакра, живе, сребра, злата, бизмута и других ретких метала. Процењено је да косовске резерве угља, природног гаса и метала вреде укупно петсто милијарди долара.

Према проценама УНМИК-а на локацијама Бело брдо, Црнац, Стари трг, Ајвалија и Ново брдо има укупно око 21,5 милиона тона руде која садржи олово, цинк и сребро у количинама економски исплативим за експлоатацију. Осим тога, нуди се још и око 1,7 милиона тона боксита (уз потенцијалних још четири-пет милиона), комплекс “Фероникл” са око 14 милиона тона руде у којој има око 1,3 посто никља и 0,07 посто кобалта, затим магнезит из Стрезовца (2,8 милиона тона) и Голеша (1,7 милиона тона).

(ФОТО) СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ У БЛИЗИНИ КРАЉЕВА: У директном судару 1 особа погинула, друга критично, још 2 тешко повређене! КОЛОНА КИЛОМЕТАРСКА, САОБРАЋАЈ СТОЈИ

Супертајни “адути”: На КиМ присутни ретки минерали за високе технологије

Резерве лигнита процењене су на 8,3 милијарде тона уз још десет милијарди потенцијалних резерви, које је потребно додатно испитати. У супертајни “адут” косовских рудника убрајани су ретки минерали, пер свега индиј, кадмиј, германиј, талиј и галиј. Ти ретки минерали користе се у индустрији високих технологија, због чега многи сматрају да су ови потенцијали главна мета “белосветских” компанија.

Wikipedia

Поменути извештај ЦИА-е дефинитивно уклања сваку сумњу о правим разлозима отимања јужне српске покрајине. Сурова истина коначно излази на светлост дана – истина да кључни разлог бруталне антисрпске пропаганде, НАТО агресије на СРЈ и политике санкција са циљем прављења вештачке „косовске нације“ и заокруживања „косовске државе“ није никада била заштита косовских Албанаца од „политике репресалија и затирања“ коју је наводно спроводио званични Београд.

Кључни разлог распарчавања Србије одувек је био узурпација и експлоатација огромних количина рудних богастава којима располаже јужна српска покрајина, стратешка контрола косовско-метохијске области са циљем лакшег геополитичког продирања ка Истоку, према руским границама. „Независно Косово“ је само једна од коцкица у великој америчкој геополитичкој слагалици опкољавања и обуздавања Русије, познатој под именом „стратегија Анаконда“.

СРПСКА У ОПАСНОСТИ, ВЕХАБИЈЕ ОКРУЖУЈУ БАЊАЛУКУ: Кампове имају у Приједору, Градишци, Добоју, Прњавору, али и престоници РС!

Косово и Метохија поред свог непроцењивог државотворног, историјског и културно-духовног значаја има за Србију и стратешки важну економску и безбедносну компоненту. Због тога борба за његово очување у саставу Србије мора бити још одлучнија и промишљенија.

Свесна његове геополитичке и геостратешке важности ниједна озбиљна и одговорна држава не би одустала од борбе за такав део своје територије. Не сме ни Србија.

Бомбардовали Србију да би је опљачкали: Весли Кларк и Медлин Олбрајт на Косову зарађују милијарде!

Пензионисани генерал и главнокомандујући НАТО снага из периода бомбардовања Србије Весли Кларк, бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт и бивши заменик шефа Умникове администрације Џон Кови, нису ни после рата „отишли“ са Косова. Уместо оружја, зоне интересовања су им постале инфраструктура, рудна богатства, осигуравајућа друштва, али и енергетика.

Wikipedia

Према подацима које је тешко потврдити кроз директна или индиректна улагања у ове области, они су заједно зарадили милијарде долара! С друге стране, Србија, са чијом се имовином (земљиштем, објектима фабрикама итд.) у ствари на Косову тргује, изгубила је десетине милијарди евра.

Од свих америчких званичника на Косову „најотвореније“ послује Весли Кларк. Он, преко своје фирме „Енвидити“ из Канаде, на Косову држи у рукама готово све што има везе са енергетиком.

Године 2012. његова фирма је косовској влади упутила захтев за неограничено истраживање залиха лигнита, али и прављење синтетичког горива од угља (угљени шкриљци), а на одговор још чека, јер су се у међувремену промениле политичке околности на Косову.

Друга по величини америчка компанија АЦМ која послује, што званично, што незванично, на Косову, а чија је власница Олбрајтова, својевремено је била заинтересована за куповину Поште и телекомуникација (ПТК), која у свом систему баштини српску инфраструктуру „Телекома Србије“, али је због притиска јавности одустала од те куповине.

(ФОТО) НАЈМЛАЂА МАЈКА НА СВЕТУ: Ова девојчица породила кад је имала само 5 година, а њен син је до смрти мислио да му је она

Олбрајтова је, међутим, нашла начин како да заради који долар преко Косова. Њене послове, то јест, послове њене фирме на Косову води брат косовског шефа дипломатије Хашима Тачија — Гануп Тачи. Он са капиталом Олбарјтове под капом „турско — америчког“ конзорцијума улаже у инфраструктуру, а највише у изградњу путева.

На челу тог конзорцијума се налази бивши заменик шефа Унмика на Косову, Американац Џон Кови. Овај конзорцијум, делом преко фирме Тачијевог брата, обрће средства и у енергетици, односно, продаји струје.

Поред тога, ангажовани су на изградњи аутопута од границе са Албанијом до Мердара, чија градња је готово при крају. Олбрајтова послује и са средњим Тачијевим, преко фирме „Одетељон“, чија је главна делатност трговина грађевинским материјалом. Другим речима, ова фирма снабдева све фирме које граде путеве или зграде, односно, насеља по Косову.

vaseljenska.com

Већина стамбеног простора гради се на грађевинском земљишту које је било друштвена имовина Србије. Али и на земљишту које је било у приватној својини Срба. Према процени експертских група, таква приватна својина (шуме, ливаде пољопривредно земљиште) која је узурпирана, досеже вредност од око десетине милијарди евра.

Уредбом специјалног изасланика УН на Косову, узурпирано земљиште, после десет година, постаје „државна имовина“, што је омогућило да наведене фирме развију своју делатност а тиме и профит у овој области.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ ПРОЗВАЛИ ВЛАСТ: Не смете да упалите „Вечну ватру“!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОВО ЈЕ БОЈАНА (21) КОЈУ ЈЕ УБИО БИВШИ ДЕЧКО: Јован (24) упао у свлачионицу и ножем избо девојку!

(ВИДЕО) КИНА ИМА СИСТЕМ ЗА ПРЕСРЕТАЊЕ РАКЕТА У СВЕМИРУ: Пекинг поседује оружје које су ДО САДА ИМАЛИ САМО РУСИ И САД!

Одбрана из Калињинграда — одговор Русије на амерички ПРО и НАТО базе

Путин и званично кандидат за председника Русије

Извор: govorisrbija.rs, sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon