Youtube
Регион

Подршка ДФ-у из Русије: Зна се ко у свету организује државне ударе

Делегација руске партије Родина, чији је оснивач потпредсједник Владе Русије Дмитри Рогозин, стигла је у Подгорицу како би пружила подршку Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, лидерима Демократског фронта, поводом судског процеса за такозвани „државни удар“.

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

Делегацију Родине, која је и чланица владајуће коалиције у Русији, представљају високи функционери те партије: Фјодор Бирјуков, главни идеолог и предсједник Политичког савјета Родине, Алексеј Риљев, члан Извршног одбора, и Владимир Лактушин, предсједник подмлатка те партије.

На данашњој конференцији за медије поводом пружања подршке лидерима ДФ-а, Бирјуков је саопштио да Демократски фронт и Родину обједињава заједнички принцип демократије.

„Дошли смо овдје у једном сложеном моменту за наше пријатеље. Могу да кажем само да је судски процес против њих образац политичког апсурда и најоштрија провокација“, казао је Бирјуков, додавши да је афера за „државни удар “у Црној Гори „сценарио који је достојан Кафкиног ’Процеса‘“.

„Руска Федерација не организује ни званичне ни незваничне државне ударе, јер то није њен метод“, поручио је Бирјуков.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

„Западне силе организују државне ударе и оне то не скривају и своје методе приписују и нашим партнерима из Демократског фронта“, казао је он.

Како је Бирјуков додао, садашња „ситуација јасно показује које су снаге иза прозападних сила, а које партије се боре за праву демократију“.

На питање новинара да ли подршка Родине ДФ-у може да се тумачи као мијешање у унутрашње ствари Црне Горе, Бирјуков је одговорио да су двије партије сарађивале и када нико о „државном удару“ није говорио, наводећи да је посјета организована у оквиру те сарадње.

„Ми ово коментаришемо као посматрачи са одређеним степеном ироније. Наше мијешање тако могу да коментаришу само писци научне фантастике“, казао је он.

На конференцији је говорио и Милан Кнежевић, који је саопштио да је „Демократски фронт политички савез који је утемељен у истинским односима са Русијом и да се званична Москва јасно одредила према прогону ДФ-а“.

„ДФ и Русија нису умијешани у покушај ’државног удара‘. Та афера је била замајац за улазак у НАТО и јачање антируске хистерије“, навео је Кнежевић.

Он се осврнуо и на инсинуације да је долазак делегације Родине мијешање у судски процес у Црној Гори, рекавши да се суштински ради о двоструким стандардима и подсјетивши на љетошњу изјаву потпредсједника САД Мајка Пенса у Подгорици, који је тада јавно затражио осуђујућу пресуду за Демократски фронт.

(ФОТО) Жене преваранти харају Јагодином: Купују, а не плаћају, али на начин да им полиција не може ништа

„Потпредсједник САД Мајк Пенс рекао је да је Русија покушала да спроведе државни удар. Када Американци и НАТО службеници траже да се ДФ забрани, онда је то легитимно, а ако дођу Руси онда је то мијешање у унутрашња питања. Ми не желимо да робујемо томе“, поручио је Кнежевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РИГОРОЗНЕ КОНТРОЛЕ ДО 17. ДЕЦЕМБРА! 500 патрола лови по Србији ПИЈАНЕ И ДРОГИРАНЕ ВОЗАЧЕ!

Терористи се прегрупишу у Сирији: Креће офанзива

ХАГ ОДЛУЧИО: Френки Симатовић пуштен на привремену слободу!

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed