Printscreen
Србија Хроника

Подигнута оптужница против лекара због смрти малог Раденка

Основно јавно тужилаштво у Лозници поднело је суду оптужни предлог против једног лекара из Опште болнице Лозница и двојице лекара са Института за мајку и дете у Београду.

Разлог леденог таласа у Европи узнемирио научнике: „Није добро“

Основно јавно тужилаштво у Лозници поднело је суду оптужни предлог против једног лекара из Опште болнице Лозница и двојице лекара са Института за мајку и дете у Београду због неадекватног лечења 8-годишњег Раденка Никодиновића из Козјака, који је преминуо у октобру 2016. године.

Оптужни предлог терети лекара Опште болнице у Лозници Б. Д. и лекаре Ђ. Ж. и Г. Б. са Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Цупић“ на Новом Београду за кривично дело тешко дело против здравља људи, рекао је вршилац функције јавног тужиоца Основног тужилаштва у Лозници Зоран Несторовић Танјугу.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НА ПРУЗИ КОД ВРАЊСКЕ БАЊЕ: Воз је гурао опел 300 метара, од силине удара ауто потпуно смрскан.. Мајка се срушила кад је чула да јој је син погинуо

Тужилаштво је предложило суду да лекаре огласи кривим и осуди их на казну од најмање пет година затвора, додао је Несторовић.

У овом случају се води такозвани скраћени поступак, па се очекује да суд врло брзо закаже почетак суђења.

Оптужним предлогом лекари се сумњице да су од 2. до 8. октобра 2016. у Лозници и Београду, у урачунљивом стању, пружили лекарску помоћ повређеном дечаку али да су из нехата применили очигледно неподобан начин лечења и тиме проузроковали погоршање његовог здравственог стања.

УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Снимци са куће ослобађају Зорана

Раденко је услед тога, како се сумња, 8. октобра 2016 преминуо у Институту за мајку и дете.

Дечак је 2. октобра 2016. поломио руку и прво је примљен у Општу болницу у Лозници, где после указане медицинске помоћи није задржан.

Дечак је због погоршаног стања упућен у Београд, где је преминуо после шест дана.

ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Деветоро страдало у судару минибуса и камиона


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗБОГ НИСКИХ ТЕМПЕРАТУРА: „Електране“ ће грејати и ноћу

Радуловић се жалио Уставном суду и ВСС

Меркелова Вучићу: Импресионирани смо…

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun