Printscreen
Регион

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДУДАКОВИЋА ЗБОГ УБИСТВА 300 СРБА И УНИШТЕЊА 38 ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА!

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је данас оптужницу против Атифа Дудаковића и 16 припадника 5. корпуса Армије Републике Босне и Херцеговине, а о томе да ли ће она бити прихваћена или одбијена, одлучиће суд.

Тужилаштво је саопштило да се оптужени терете за злочине против човечности који обухватају убиства више од 300 особа, српских цивила, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и верских објеката.

ХАЛО, ВАША ЋЕРКА ЈЕ МРТВА: Потресне исповести чланова породица страдалих у СТРАВИЧНОМ УДЕСУ НА АУТО-ПУТУ

Асим Црналић, адвокат дудаковића за Клиx.ба каже да он још није примио оптужницу.

НЕЗАПАМЋЕН УЖАС У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ КОД ПРЕШЕВА: Ђак првак (6) преминуо усред наставе, тело малишана на поду приметили други ученици

– Они су обавестили да су подигли оптужницу, а она сада иде на суд који треба да одлучити. У наредних 15 дана суд ће оптужбу потврдити или одбити“, казао је Црналић.

Оптузени су поред Дудаковића и Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић звани Шиљо, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић, звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић, звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

ПЕЂА (31) ИЗАШАО ДА ПОМОГНЕ ПОВРЕЂЕНИМА, А ОНДА ГА УДАРИО КАМИОН И БАЦИО НА ШЛЕПЕР! Стравична судбина погинулог младића у несрећи на ауто-путу

Тужилац Посебног одељења а ратне злочине подигао је оптужницу против Атифа Дудаковића и још 16 припадника и команданата 5. корпуса Армије РБиХ које терети за злочине против човечности почињене на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.

Оптужени се терети за убиства више од 300 особа српске националности, међу којима највише цивила, углавном старије животне доби, као и војника који су се предали или били заробљени и на тај начин онеспособљени за борбу.

НАЈТУЖНИЈА ПРИЧА У СРБИЈИ Породица настрадале Марије моли: Нађите га, Жика нам је све што нам је од ње остало

Тела једног дела жртава пронађена су након рата и ексхумирана из више појединачних и масовних гробница, а за делом убијених се још увек трага.

Део оптужнице за Атифа Дудаковића се односи на ратне злочине почињене над жртвама бошњачке националности, припадницима и присталицама НО АП Западна Босна, за време сукоба у Цазинској крајини, на подручју општина Бихаћ и Цазин.

ЈЕЗИВА СЦЕНА СА АУТО-ПУТА УЗНЕМИРИЛА ЈЕ ЦЕЛУ СРБИЈУ! Јан (29) се забио у други камион, кабина је била СМРСКАНА! Породица сатима чекала да извуку његово тело

Тужилаштво ће наводе оптужбе доказивати позивањем 447 сведока и шест стручних вештака те прилагањем више од 1.100 доказних материјала.

Оптужени се терети за кривично дело злочина против човечности, а Атиф Дудаковић још и за ратни злочин против цивилног становништва.

(ВИДЕО) ШОК СНИМАК ИЗ СРБИЈЕ! ВОЗИО ЈЕ ПО ДАНУ, А ОДЈЕДНОМ НИЈЕ ВИДЕО ПРСТ ПРЕД ОКОМ! Овај видео мора да буде упозорење за све!

Оптужница је прослеђена Суду БиХ на потврђивање, саопћено је из Тужилаштва БиХ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Климатске промене: Последњи је тренутак за спас планете, кажу научници

(ВИДЕО) ДРАМА ТОКОМ ПОЛЕТАЊА РУСКОГ „СОЈУЗА“ У СВЕМИР: Покварила се ракета са два астронаута при лансирању, ХИТНО СЛЕТЕЛИ У КАЗАХСТАН!

РУСИЈА ОДГОВАРА НА САНКЦИЈЕ: Избацује амерички долар из своје целокупне спољне трговине

(ВИДЕО) СТЕФАНОВИЋ: Ми за разлику од опозиције не правимо разлику међу жртвама – РАЗРЕШИЋЕМО СВАКО УБИСТВО!

Информер

Оставите коментар