pixabay.com
Друштво Србија

ПОЧЕТКОМ ДЕЦЕМБРА свим пензионерима ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ!

Сви пензионери у Републици Србији добиће до краја године једнократну помоћ од 3.000 динара, за шта ће у ту намену бити издвојено 5,24 милијарди динара.

ЏИПОМ ПРЕПОЛОВИЛИ АУТОБУС ГСП: Милош (25) и Наташа (21) су погинули у стравичној несрећи на Карабурми! ВОЗИЛИ 200 НА САТ, ТРКАЛИ СЕ С ДРУГИМ АУТОМОБИЛОМ!?

– Једнократну помоћ од 3.000 динара ће 1,7 милиона пензионера добити већ почетком децембра, а биће им исплаћена на исти начин као што примају и пензију. Како је председник Републике Србије Александар Вучић најавио, иако су пензионери у новембру добили и прве увећане пензије, нашли смо простора у буџету ПИО фонда и за ову врсту једнократне помоћи, а захваљујући резултатима – истакао је министар финансија Синиша Мали.

– За исплату једнократне помоћи смо добили и сагласност Међународног монетарног фонда, што потврђује одлично стање наших финансија – додао је Мали, саопштило је МИнистарство финансија.

НЕЗАПАМЋЕН ИНЦИДЕНТ У АМБАСАДИ СРБИЈЕ У АТИНИ: Пијан и са ножем прескочио ограду и упао у двориште, полиција га једва савладала

Министар је навео и да ће вишак новца и даље бити коришћен да се помогне најстаријим суграђанима, тако да ће се с том праксом наставити и следеће године, ако буду постигнути добри економски резултати.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да Влада РС настоји да сви грађани живе боље.

НАСТАВЉА СЕ ТЕРОР НА КиМ! Покушај напада на Србе код Приштине, ШИПТАРИ ПИШТОЉЕМ ПРЕТИЛИ БРАТУ И СЕСТРИ ИЗ ДОЊЕ БРЊИЦЕ!

– Влада Републике Србије жели да економски оснажи пензионере, једнократна помоћ један је од начина да им помогнемо. Председник Александар Вучић је јуче најавио исплату до краја године, то је одлична вест, јер сви знамо да је много оних који живе у тешким економским условима, а да је крај године период када се више троши, истакао је министар Ђорђевић и нагласио да ће Влада РС увек настојати да пензионери добију више.

Министар каже да ће овај додатни новац пензионерима бити исплаћен из реалних прихода.

ЛИНДА МИ ЈЕ СВЕ ОДНЕЛА, ДОПРИНЕЛА ДА МЕ ОПЉАЧКАЈУ: Ево како су лопови ојадили чувену мештанку Печењеваца, нову звезду Јутјуба и однели јој МУКОМ ЗАРАЂЕНО!

– И када смо бранили Закон о пензијама у Скупштини изјавио сам да ћемо се трудити да пензионери добију више, мислим да непрестано то доказујемо и показујемо да својим радом Влада жели да сви наши грађани живе боље. Тада сам тврдио да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања своје успехе делити и са пензионерима, а то смо сада и потврдили“, казао је Ђорђевић, наводи се у саопстењу.

ВУЛИН: Једини начин да Србија призна Косово јесте да Вучић буде срушен и замењен неким послушним и слабим!

– Приходи ПИО фонда захваљујући доброј наплати пореза и доприноса, мањој незапослености, отварањем нових радних места али и ефиксном борбом Инспектората за рад против рада на црно, остварили су додатни суфицит. То је омогућило да сада на крају године из тих реалних прихода издвојимо додатних 5,24 милијарди динара. Министарство и ПИО фонд раде на извршењу и ускоро ћемо саопштити тачан датум исплате – рекао је министар Ђорђевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КОСОВСКА ДРАМА! УДАР НА СРБЕ НЕ ПРЕСТАЈЕ: Залијхе на КиМ на измаку, несташица млека, хлеб све скупљи!

ИСА МУСТАФА КРИТИКУЈЕ ХАРАДИНАЈА: Пореске мере према Србији популистичке, НИСТЕ РАЗМИШЉАЛИ О ПОСЛЕДИЦАМА!

ХИСТЕРИЈА У ПРИШТИНИ СЕ НАСТАВЉА Вучић упутио жестоку поруку Албанцима

(ВИДЕО) Како је Лавров засмејао целу салу

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat