MUP
Србија Хроника

Почело суђење снајперисти: Пуцао по Петроварадину, брани се ћутањем

Процес против Милоша Марића (33) оптуженог за изазивање опште опасности и недозвољено ношење оружја.

ЗАНЕМЕЋЕТЕ КАДА ОВО ПРОЧИТАТЕ: Опроштајно писмо Жарка Лаушевића Глоговцу кида душу!

МИЛОШ Марић (33) из Петроварадина, оптужен за изазивање опште опасности и недозвољено ношење оружја, у среду је на почетку суђења у Вишем суду у Новом Саду, изјавио да ће искористити своје право, и да ће се и даље бранити ћутањем. Он се терети да је марта 2015. године, испаљивао хице у куће и аутомобиле суграђана у насељу Буковачки до у Петроварадину.

Поступак против Марића најпре се водио пред Основним судом у Новом Саду, али је у септембру прошле године прешао у надлежност Вишег суда, јер је због измене Кривичног законика и повећања запрећене казне за недозвољено држање и ношење оружја, надлежна виша судска инстанца. Сада је за то кривично дело предвиђено од две до 12 година затвора.

(ВИДЕО) Милица Заветница РАЗБИЛА новинарку ТВ Н1!

Миле Змајкоски из Петроварадина, један од сведока којем је у тој пуцњави са два метка оштећен аутомобил, у среду је, за разлику од изјаве у претходном поступку, рекао да не тражи одштету у износу од 30.000 динара и да се не придружује кривичном гоњењу Марића.

Његов отац Бране Змајкоски, којем је такође метак оштетио кола, рекао је да је заинтересован за кривично гоњење и за надокнаду штете од 6.000 динара, колико је мајстору платио за поправку возила.

Мистериозне пуцњаве по Буковачком долу, подсећамо, догодиле су су 12. марта пре три године, а на мети се нашло пет кућа и два аутомобила. Хици су испаљени из пиштоља, а само у једном случају, на кућу Борислава Максића у Улици Буковачки пут, удаљене нешто више од 200 метара од Марићеве, коришћена је аутоматска пушка. Испаљено је 11 метака, од којих је један прошао Максићевој жени, тик поред главе док је била у соби.

(ФОТО) МАЈКА ИЗРЕШЕТАНОГ НИКОЛЕ ОТКРИЛА ДЕТАЉ КОЈИ НИКО ДО САДА НИЈЕ ЗНАО: У последње време имао је проблем са групом момака! ПРОГАЊАЛИ СУ ГА!

Марић је ухапшен 20. марта, а приликом претреса његове куће, полиција је, како је тада саопштено, пронашла аутоматску пушку, пиштољ „тетејац“, две бомбе и муницију различитог калибра. Аутоматска пушка са метком у цеви, нађена је у аутомобилу у дворишту.ž

УДЕС КОД КНИЋА: Погинуо мушкарац у судару аутомобила и камиона

ПРОМЕЊЕНО ЧЕТВОРО СУДИЈА

ПОСТУПАК против Марића је у Основном суду у Новом Саду почео маја 2016. године. Припремно рочиште за суђење у том суду је одржано из трећег покушаја, а до септембра прошле године, у овом случају су промењене чак четири судије.


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЉУБЉАНА ОДГОВОРИЛА БЕОГРАДУ: „Нисте нас разумели“

Бастаћ напустио студио РТС-а

ЈЕЗИВА СМРТ: Струјни удар из телефона истопио слушалице у ушима девојке

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed