Информер
Друштво Србија

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ ПРЕКОРАЧЕЊА БРЗИНЕ: Ни трик са паузом више не помаже!

Саобраћајна полиција казнила је у претходна три дана више од 500 бахатих за воланом због прекорачења средње брзине од 120 км/х на шест чеоних рампи на аутопуту, а пре него што нагазе на гас, возачи би требало да знају да је уштеда времена минорна у односу на ризик и санкцију.

Саобраћајна полиција од петка дежура на шест чеоних наплатних рампи у Врчину, Шимановцима, Старој Пазови, Нишу, Шиду и Суботици, где одмах санкционише неодговорне возаче док бахате за воланом који прекораче средњу брзину и изађу на неку од бочних рампи где нема саобраћајне патроле чека казна на кућну адресу.

НОВИНАР ПОБЕСНЕО: Не могу српски медији да извештавају о држави Косово!

Наиме, на свим наплатним рампама на ауто-путу постоје камере које бележе регистарске ознаке и просечну брзину возила. То значи да возачи са српским таблицама ни на који начин не могу да избегну казну док возачи са страним регистарским ознакама добијају санкцију само на рампама где дежура саобраћајна полиција, и то одмах.

РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ МИЛО: Тражио да НАТО бомбардује децу у Муринама!

Иначе, у претходна три дана више од 90 одсто кажњених били су “странци”.

„Наши возачи су углавном упознати са овом мером, тако да не чине ни целих 10 одсто санкционисаних. Планирамо да пред летњу сезону пошаљемо дописе амбасадама како бисмо упозорили своје држављане на санкционисање прекорачења средње брзине у Србији, али и да на више језика на електронским дисплејима на аутопуту обавестимо возаче о овој новини“, поручују у саобраћајној полицији.

ДАЧИЋ БРУТАЛНО ОДГОВОРИО УСТАШИ ПЛЕНКОВИЋУ: Нисмо исти – МИ НИСМО БИЛИ НА СТРАНИ ХИТЛЕРА!

Иначе, возачи не добијају на рачуну на наплатној рампи информацију о просечној брзини којом су возили, већ саобраћајна полиција ту “признаницу” са средњом брзином додељује само онима који направе прекршај.

У саобраћајној полицији тврде да бахати возачи неће моћи тако лако да избегну казну ни паузом између две рампе пошто ће број возила пресретача бити повећан на ауто-путу, а користиће се и све више радара.

(ВИДЕО) ЗАШТО ЈЕ КИМОВА ПОНУДА ЗЛАТА ВРЕДНА: Нови подаци шокирали јавност о стању севернокорејских нуклеарних постројења!

Без обзира на то, статистика показује да ниједна казна није вредна уштеде времена, а да је ризик далеко већи.

Примера ради, дозвољеном просечном брзином од 120 километара на сат се од наплатне рампе у Шимановцима до рампе у Адашевцима у дужини од 76 километара стиже за 38 минута док се при брзини од 140 км/х та деоница прелази за 32 и по минута или за свега шест и по минута брже. Због тих неколико минута возач би морао да плати казну од 3.000.

ОНИ МОРАЛИШУ: Исмевају жртве инцеста, туку се за бурек и шмрчу “бело”!

У случају да вози 160 км/х, „уштеда“ непуних десет минута коштаће га 10.000 до 20.000 динара, три негативна поена и одузимање дозволе од једног месеца до 12 месеци. Треба имати на уму да је ударац у зид при брзини од 120 километара на сат једнак паду на земљу са 14. спрата зграде, објашњење је стручњака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАТВОР ЗА „ДРВОСЕЧЕ“ С КОШУТЊАКА! Инспекција извршила увиђај, ВИШЕ ИМ НЕЋЕ ПАСТИ НА ПАМЕТ ДА УБИЈАЈУ ШУМУ!

ДОДИК: Срби били велики страдалници, нека живе Српска и Србија!

БЕОГРАЂАНКА ЈЕ РЕНОВИРАЛА СТАН И ПРОНАШЛА КУТИЈУ: Оно што је било у њој ПРОМЕНИЛО ЈОЈ ЈЕ ЖИВОТ!

СТРИЦ НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈЕ ЗА КИЈУ: Породица Коцкар НЕ ЖЕЛИ стјуардесу на сахрани њеног оца

Наталија Поклонска: Ево зашто ме се боје

Извор: Блиц/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun