Printscreen
Србија Хроника

ПЉАЧКА ВЕКА У ПЕНЗИОНОМ ФОНДУ: Преварили 800 људи за чак 100 МИЛИОНА! Ево како да проверите да ли сте преварени!

Радник Фонда ПИО из Ћуприје Б. Г. варао је и покрао људе који су му на име решења које им је издао на руке уплаћивали новац за недостајући стаж до пензије, а он је паре задржао за себе уместо да га проследи у касу Фонда, открива за Курир Светлана Арсић (59), једна од оштећених осигураника пензионог фонда.

Њена агонија, како објашњава, почела је у новембру 2016, након што је остала без посла у фирми „Никунакос“.

ХТЕЛИ ДА УБИЈУ МИЛОРАДА ДОДИКА СНАЈПЕРОМ: Председник Српске открио из које две државе су дошли атентатори!

Паре на руке

– Пошто ми је тада фалило још две године радног стажа до пензије, отишла сам у Фонд ПИО да се распитам о свему и да ме пошаљу за то време на завод за незапослене, да макар од те националне службе примам накнаду док не остварим право на пензију. У Фонду су ми рекли да ми послодавац у ствари последњих годину дана док сам тамо радила није уплаћивао доприносе за здравствено и пензију и да би зато требало да им уплатим 70.623 динара за годину стажу. Издали су ми решење о том дугу крајем јануара 2017. и ја сам раднику Фонда Б. Г., који се представио као овлашћено лице за вођење мог поступка, дала новац на руке, јер је рекао да ће он све остало да среди – присећа се Светлана.

ХАОС НА КиМ: Дошло до пуцњаве када је тзв. косовска полиција покушала да заустави аутомобил!

Каже да је убрзо након тога добила потврду да закључно са новембром 2016. има више од 36 година стажа осигурања, на основу чега јој је издато и решење да јој је у наредне две године одобрена накнада од Националне службе за запошљавање.

Шокирана

(ВИДЕО) ПОТЕЗ КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ФУДБАЛСКИ СВЕТ! Брука! Па ово ни Нејмар не би урадио!

– У тим документима и пише да у августу 2018, са навршених 38 година стажа, стичем услов за пензију. У августу сам зато и предала Фонду захтев за пензију, али је уследио шок – саопштили су ми да ми недостаје још година дана стажа иако сам им ја то платила!

У настојању да утврди шта се десило, данима је, као каже, обијала прагове Фонда ПИО у Ћуприји и на крају дошла и у централи Фонда у Београду.

Исповест Крагујевчанке чији је муж УМРО ЗБОГ ХРКАЊА: Сви симптоми били су јасни, али нико то није узео за озбиљно

– Чим сам им ту рекла о чему је реч, одмах су ми рекли да нисам једина и да има нас таквих 800 преварених! Грдан народ је тај радник Фонда преварио, помињали су суму од чак 100 милиона динара – тврди Светлана, која страхује да ће због лоповлука радника Фонда ПИО Б. Г. остати без пензије.

ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ СТЕ МЕЂУ ПРЕВАРЕНИМА

-Морате да одете у филијалу Фонда ПИО с личном картом и затражите од службеника да провери колико имате уплаћеног радног стажа

ХОРОР КОД ЖАБЉА, ЖЕНА ИЗБОЛА СУПРУГА НА СМРТ: Полицији испричала да је сам себи ЗАБИО НОЖ у груди и умро у сну! Истрага показала ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ!

-Или на сајту Фонда ПИО укуцајте матични број и ПИН код, који ћете добити тако што ћете на сајту Фонда ПИО прво послати електронски захтев

Фонд ПИО
МУП И ТУЖИЛАШТВО ВРШЕ ИСТРАГУ

У Фонду ПИО потврђују да су током редовне ревизије предмета у Филијали Ћуприја током септембра 2017. утврдили пропусте у раду запосленог Б. Г.

КЕЖМАНА НАЈБЛИЖИ САРАДНИЦИ ТЕРАЈУ У ЗАТВОР?! Бивши агент одлучио да проговори о фудбалским малверзацијама, АФЕРА ТРЕСЕ СРПСКИ ФУДБАЛ!

– То је био разлог да се спроведе контрола предмета које је запослени радио и у седам предмета констатоване су неправилности, о чему је Фонд обавестио МУП и тужилаштво. У свих седам случајева неправилности су учињене злоупотребом службеног положаја запосленог, који није радио по закону и процедурама Фонда, што је био основ за раскид његовог уговора о раду – наводе из Фонда.

Додају да Фонд сарађује са надлежним органима МУП и тужилаштва ради утврђивања чињеничног стања и с тим у вези кривичне одговорности бившег запосленог и лица у чијим предметима су констатоване неправилности. На питање шта ће предузети поводом решавања проблема наше саговорнице Светлане Арсић, нису дали одговори јер је, како кажу, у току истрага МУП и тужилаштва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Порошенко прети: Русија ће платити високу цену!

Патријарх Иринеј: Главни проблем Србије је Запад

УБИЛА МАЈКУ ЈЕР ЈЕ МИСЛИЛА ДА ЈЕ ВЕШТИЦА, ПА СЕ СРЕДИЛА, ОТИШЛА КОД КОМШИЈА И ИЗГОВОРИЛА ЈЕЗИВУ РЕЧЕНИЦУ: Одмах су позвали полицију, а кад је споменула ЦРНУ МАГИЈУ били су слеђени!

ХОКИНГ ПРЕ СМРТИ СНИМИО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Славни физичар предвидео шта чека младе генерације! Ево шта је рекао о Трампу и Брегзиту!

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ МИНИСТРА ДАЧИЋА: Западне силе ПРИСЛУШКУЈУ ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ! Знамо за то, али БАШ НАС БРИГА, НЕ КРИЈЕМО НИШТА!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed