Printscreen
Регион

Пленковић осудио спаљивање „Новости“

Премијер Хрватске Андреј Пленковић осудио је јавно спаљивање примерака недељника "Новости", испред просторија Српског народног већа (СНВ) у центру Загреба.

„Постоје провокатори, који користе те теме из прошлости да би дестабилизовали укупно стање у земљи, али и унели раздор у јавности, па и наштетили међународном угледну Хрватске. Ту мислим на маргиналне странке које су палиле Новости, лист који издаје српска национална мањина“, рекао је Андреј Пленковић на седници Владе.

„Таква понашања су неприхватљива, ми их осуђујемо“, рекао је Пленковић.

Додао је да Влада неће допустити такву врсту понашања и угрожавање демократског, европског смера земље и подсетио да је полиција поднела кривичну пријаву против председника Аутохтоне-хрватске странке права (А-ХСП) Дражена Келеминца.

МУП је саопштио да је против Келеминца поднета кривична пријава због јавног подстицања на мржњу и насиље према српској националној мањини, после два случаја паљења недељника Новости испред просторија СНВ-а у центру Загреба.

Хрватско новинарско друштво осудило је јуче нови случај јавног спаљивања примерака Новости и затражило јасан став премијера Андреја Пленковића.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДЕТАЉИ ХОРОРА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Вратио се са детоксикације на ВМА, ЗГРАБИО КРИГЛУ, КРВНИЧКИ ЖЕНУ УДАРИО У ГЛАВУ и поломио јој лобању!

ДАЧИЋ: УЛТИМАТУМ И ПРЕВАРЕ НЕЋЕ ПРОЋИ, време је да се Тачи пробуди из фатаморгане!

Ако случајно кажете борац уместо боркиња, чека вас казна од 1,5 милиона динара!

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun