Pixabay
Свет

БИТКОИН ЈЕ ВЕЛИКА ПРЕВАРА! Невероватна помама за виртуалном валутом!

Дигитална валута, која је прошле недеље вредела скоро 20.000 долара, реално не вреди ништа. Они који поседују ту криптовалуту могли би да остану без пара, упозоравају финансијски стручњаци.

ТРАГЕДИЈА ОД КОЈЕ СЕ СЛАВНИ ФУДБАЛЕР НИКАД НИЈЕ ОПОРАВИО: Супруга Предрага Мијатовића открила детаље о његовом преминулом сину Андреју

Дигитална валута биткоин, која је овог месеца у једном тренутку достигла астрономску вредност од скоро 20.000 долара, заправо је велика превара, сматрају финансијски стручњаци. Они упозоравају да би власници те криптовалуте могли да остану без својих пара јер је права вредност биткоина једнака нули.

Трговање минимално

Џејмс Фосет, аналитичар банке Морган Стенли, каже да је упозорио све своје клијенте да би биткоин већ данас-сутра могао да буде безвредан.

– Веома мали број трговаца прима биткоин, а сваког дана их је све мање и мање. Ако на крају нико не буде примао дигиталну валуту, односно ако њоме не буде могло да се тргује, онда ће њена вредност бити једнака нули – рекао је Фосет.

ЕВРОПА ПОД СНЕГОМ, У СРБИЈИ ПРОЛЕЋЕ Да ли је ово доказ да нас ХАРП уништава?!

Он је додао да биткоин не може да се сматра правом валутом, попут долара или евра.
– Постоје одређене сличности између биткоина и злата, међутим за разлику од племенитог метала, дигитална валута нема суштинску, практичну вредност. Од злата може да се прави, на пример, накит, а од биткоина ништа – објашњава Фосет.

Слично сматра и Џејмс Димон, извршни директор банке ЈП Морган, који је убеђен да је биткоин велика превара.

– То је начин за отимање пара. Отпустио бих сваког трговца ког нађем да тргује том криптовалутом – рекао је Димон.

(ВИДЕО) У ЊЕГА ЈЕ АРКАН ГЛЕДАО КАО У БОГА: Док је он свирао Цеца му је држала микрофон, а Жељко без даха слушао!

Википедија

Да је у питању превара, сагласан је и професор финансија у Бизнис школи у Саутемптону у Британији Џереми Енг-Так Чеа.

– Тржиште биткоином је ирационално. Нико не може да ме увери да биткоин има било какву фундаменталну вредност. Његова цена заснована је на простом принципу понуде и тражње. Они који поседују дигиталну валуту ризикују да остану без својих пара – наглашава Чеа.

(ВИДЕО) ЉУБА ШИПТАР ОТКРИВА ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ АРКАНОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Рекао ми је: Данас сам најсрећнији човек! 5 МИНУТА КАСНИЈЕ ЈЕ УБИЈЕН

Црни петак

Велики број људи већ је изгубио доста новца на биткоину. Та дигитална валута прошле недеље је достигла невероватну вредност од чак 19.850 долара, а онда је у петак, само за дан, пала на испод 11.000 долара. Стручњаци кажу да се то догодило због тога што је велики број људи покушао да своје биткоине пребаци у стабилну валуту.

– Људи су масовно продавали биткоин за невероватну цену. Неки су успели, али велики број њих није јер после неког времена више нико није хтео да га купи. Након тако драстичног пада, биткоин је сада скоро немогуће продати јер се људи плаше да ће његова вредност још више пасти – објашњавају аналитичари и наводе да власници биткоина прошли петак називају „црним петком“.

МОНСТРУМ СИЛОВАО ДЕВОЈЧИЦУ 8 ГОДИНА: Када су их инспектори суочили, са 3 речи је објаснио да се не каје и да нема душе

Вредност биткоина је ове недеље мало порасла, па је он јуче вредео 15.589 долара. Међутим, и то је, како стручњаци кажу, нереална вредност. Они истичу да је биткоин у јануару ове године вредео мање од 1.000 долара, а да је његова вредност током 2017. порасла невероватних 1.385 процената.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМБАСАДА САД УПОЗОРАВА ПРИШТИНУ: Оградите се од претњи због Специјалног суда или ћете сносити последице

Без милости: Путинов нови удар на терористе!

Бакирова несаница: Шта то „чудно смерају“ Милорад и Драган

ДОЧЕК ГУЈОНА НА КИМ: И на француском кад прича, ја га разумем!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon