Printscreen, Facebook/informer
Политика Србија

ПИСМО УПУЋЕНО УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА „Спречите почетак етничког чишћења Срба са Косова и Метохије!“

Деловање Приштине супротно је основним људским правима прокламованих од УН-а!

НАСТАВЉА СЕ ШИПТАРСКИ ТЕРОР: Срби заустављени на Јарињу, једној жени позлило, Албанци им отели документа

Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентост Високој комесарки за људска права Уједињених нација Мишели Башеле упутио је захтев да спречи почетак етничког чишћења Срба са територије Косова и Метохије и да упозори привремене власти у Приштини и Европску унију да њихово деловање, супротно од прокламованих људских права на нивоу Уједињених нација, доводи до почетка етничког чишћења Срба са територије Косова и Метохије.

У допису Високој комесарки, који је потписао Марио Спасић, генерални секретар овог Савета, између осталог стоји:

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Ово су главни циљеви упада Албанаца у Косовску Митровицу

„Као што знате, Косово и Метохија је саставни део Републике Србије, који је под директном контролом тела Савета безбедности Уједињених нација, у складу са Резолуцијом 1244. На овом простору догађају се перманентне провокације од стране привремених органа са седиштем у Приштини, упркос напорима Европске уније да се између Београда и Приштине постигне комрпимисно решење у циљу постизања одрживог мира и сарадње на територији Косова и Метохије. И поред тога, као директни реваншизам због одбијања захтева привремених власти на Косову и Метохији за пријем у ИНТЕРПОЛ, привремена Влада у Приштини једнострано је подигла царине и то за 100% на сву робу која долази из Републике Србије.

(ВИДЕО) ВОЗИЛА КФОРА НА ПУТУ ЗА МИТРОВИЦУ: Американци, Французи и Мађари се запутили на север Косова

Такође, специјалне полицијске јединице привремених власти из Приштине, злоупотребом полицијских овлашћења, врше упаде на територије у којима живе припадници Српског народа и на тај начин шаље се јасна порука о непожељности Срба који су вековима на простору Косова и Метохије, где посебно напомињемо да, због повећања царина, цене производа постају несразмерно високе на који начин се генерише додатно сиромаштво, онемогућава се благовремено снабдевање здравствених установа и становништва лековима и медицинским средстима што, поред неоснованог полицијског застрашивања, несумњиво има елементе етничког чишћења Срба са територије Косова и Метохије.

На овај начин директно се крше људска права, а посебно право из члана 3. Опште декларације о људским правима и то право на живот, слободу и личну сигурност, члана 13. – право на слободу кретања и избора становања унутар границе сваке државе, где посебно апострофирамо повреду права из члана 25. Опште декларације којим је прописано да свако има право на животни стандард који обезбеђује здравље и благостање његово и његове породице, укључујући храну, одећу, стан и лекарску негу и потребне социјалне услуге, као и право на осигурање за случај незапослености, болести, неспособности, удовиштва, старости или других случајева губљења средстава за живот услед околности независних од његове воље.

ТЕРОР ТЗВ. КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ НАД НОВИНАРИМА: Зауставили српске репортере због „прекорачења брзине“, па их послали у Звечан!

Молимо Вас да, на основу својих овлашћења, предузмете мере из надлежности Високог комесаријата и упозорите привреме власти у Приштини да њихово деловање, супротно од прокламованих људских права на нивоу Уједињених нација, доводи до почетка етничког чишћења Срба са територије Косова и Метохије.

Такође, напомињемо и неопходност да упозорите и Европску унију на своју обавезу осуде и предузимања мера у ситуацијама када једна страна у преговорима, у овом случају привремен власти у Приштини, једностраним и провокаторским поступцима блокирају и даље преговоре и вољу читавог Света да се на простору Косова и Метохије – постигне трајни мир.“

ИГОР СИМИЋ: Ухапшени Срби у притвору! Чули смо да су ТЕШКО ПРЕТУЧЕНИ, али проверавамо! АДВОКАТИ ХИТНО ИДУ КОД ЊИХ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Борко Стефановић нападнут у Крушевцу

ТУЖИЛАШТВО ТЗВ. ДРЖАВЕ КОСОВО ТРАЖИ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА ЗА ТРОЈИЦУ ЈУТРОС УХАПШЕНИХ СРБА!

ПРЕТПЛАТА НА ЈАВНИ СЕРВИС ПОСКУПЉУЈЕ ОД 1. ЈАНУАРА! Ево и за колико!

ДОДИК ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ! У свечани салон Председништва БиХ поставио заставу Републике Српске!

ДИРЕКТОР БОЛНИЦЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ УПОЗОРАВА: Имамо залихе лекова и кисеоника за седам дана!

(ФОТО) ВАНРЕДНО И У ПРИШТИНИ! АМБАСАДОРИ ХИТНО СТИГЛИ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ ТЗВ. КОСОВА: Представници ЕУ, Италије, Велике Британије и САД код Рамуша Харадинаја!

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ ПОРОДИЦЕ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА! Ово је његова реакција на акцију Росу!

Извор:  

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun