Foto: Aleksandar Jovanović Cile, MUP, Privatna Arhiva, Dragana Udovičić
Србија Хроника

ПИСМО ОД КОГА СЕ ЈЕЖИ КОЖА! Марко Милићев се из затвора обратио јавности, и хладнокрвно тврди: МЕНИ ЈЕ НАНЕТА НЕПРАВДА, ШТА БИ ПРОМЕНИЛО ДА КАЖЕМ ИМЕ ВЛАСНИКА „КАНТРИМЕНА“?!

Марко Милићев (38) који је осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. године "мини-кантрименом" покосио Луку Јовановића (21) први пут се обратио јавности

(ВИДЕО) ЦЕЛА ГРЧКА БРУЈИ О ПОТЕЗУ ДЕЛИЈА: Атински медији диве се поруци коју су упутили навијачи Црвене звезде

У писму које је послао из пожаревачког затвора Забела изнео је детаље који су интригирали јавност годинама уназад.

Осуђени за саобраћајну несрећу на Бранковом мосту, написао је читко, педантно писмо ситним словима.

ПРВИ И ПОСЛЕДЊИ ПУТ

– Принуђен сам да се након четири године након саобраћајне несреће први пут, надам се и последњи, обратим јавности у покушају да окончам све спекулације, интриге, увреде и неистине које прате овај случај. Током протеклог времена моји браниоци, породица, људи из окружења и ја нисмо желели да иступамо у јавности, нити да на било који начин овај поступак водимо ван суднице, где му је и било место – започео је писмо Марко Милићев.

(ФОТО) ОВО ЈЕ СРБИН КОГА СУ ПРЕТУКЛИ УСРЕД СПЛИТА ЗБОГ ТЕТОВАЖЕ: Усташама засметале речи цара Лазара и ћирилица!

Након што је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо младић који је тек почео да живи, Милићев је побегао са места удеса. Није се зауставио да види да ли несрећном Луки треба помоћ. Да је стао, можда би му спасио живот… Али није…

Милићев је наставио да пише писмо смиреном руком и да упоређује саобраћајну несрећу са чијег је лица места побегао, са другим у којима су учесници људски стали и помогли другом човеку.

– Са друге стране, од саобраћајне несреће, једне од 600 колико се догоди годишње, направљен је некакав штампани ријалити шоу у коме је све дозвољено. Објављене су свакакве увреде и лажи, дискредитовале су се особе које немају никакве везе са овим случајем, убирани су јефтини политички поени, вршен је притисак на суд… – написао је Милићев који је након смрти Луке Јовановића побегао у Кину.

Informer

После четири године Милићев је одлучио да „отвори душу“ за јавност и да „објасни да је на суд извршен притисак“.

(ВИДЕО) СИРИЈА: ХРАБРА СТАРИЦА УБИЛА ТЕРОРИСТЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ И СПАСИЛА УНУЧИЋЕ!

– Након давања мог исказа, који је трајао више од четири сата, присутни представници медија су селективно извукли и објавили неколико реченица, након чега је остао утисак да нисмо били у истој судници. Такав вид „извештавања“ трајао је током целог поступка. Да ли је то исти принцип по ком нико од присутних новинара није пренео, а камоли критиковао оно што је унето у записник на завршном рочишту, а то је садржина мејла Зорића у коме се налази чланак састављен и спреман за објаву, који је он тим путем прослеђивао медијима? – изнео је своје мишљење Милићев из Забеле о „неправди“ која му је учињена након што је мини-кантрименом покосио Луку и побегао са лица места.

Писмо је наставио у истом тону. Чак је и поставио питање о својим правима. А поред тога се запитао и да ли би јавности био „занимљив“ његов случај пошто сматра да су му повређена права. Да ли је требало да јавност размишља како се осећа особа која је у бекству након што је покосила младића на Бранковом мосту?

НИЈЕ БИО САМО АДВОКАТ ЛУКЕ БОЈОВИЋА: ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ У ХАГУ ЗАДУЖИО СРПСТВО!

– Између осталог, у њему је именована судија Галић, коментарисале су се и осуђивале законске судске одлуке, чиме је путем медија и јавности вршен притисак на суд. Да ли би пођеднако интересовање јавности било и за моје противправно „довођење“ из Кине у Србију, мимо поступка екстрадиције?

Или решење Касационог суда да захтев за заштиту законитости на поменуто недвосмислено кршење процедура и законских механизама одбаци као закаснело, иако је он изјављен у законском року?! – запитао се Марко Милићев.

Милићев је писмо написао јер је осетио „моралну обавезу“, али не према породици Луке Јовановића већ према људима чија су се имена помињала поводом његовог случаја.

– Свако ко је иоле упућен у овај случај или је имао увид у предмет зна да је у њему све јасно, као што је јасно да по закону нисам у обавези да наведем власника возила. Постављам питање: да ли би нечије име било шта променило?! – запитао се Милићев можда несвестан да је једну породицу завио у црно а да се један живот заувек угасио.

ДВЕРИ УШЛЕ У ЂИЛАСОВ САВЕЗ! СРЂАН НОГО ГЛАСАО ПРОТИВ!

И наставио је са „моралом“.

– Или би то била још само једна особа више која би доживела медијски линч и осетила пуну снагу онога што може да учини „седма сила“, а да притом није имала никакво учешће у овој саобраћајној несрећи. Осећам моралну обавезу и желим јасно да кажем да породице Дивац, Вучић, Стефановић, Бајрушевић и остале особе којима се у јавности лицитирало немају никакву везу, односно додирну тачку било са мном, удесом или возилом. То одговорно тврдим – написао је Марко Милићев.

На самом крају писма Милићев је можда показао кајање. Можда је писмо писао од оног што је њему најбитније ка оном што сматра мање важним. Такође је изнео да Лука није умро само због његове грешке.

– Све што сам имао да кажем везано за саобраћајну несрећу рекао сам на суду. Једина особа са којом могу да разговарам на ту тему је господин Бојан Јовановић зато што је судбина са лакоћом могла да постави мог оца, или нечијег другог, на његово место. Чињеница је да су те кобне ноћи пре четири године начињене многе грешке, не само са моје стране, и да је сплет несрећних околности довео до саобраћајне незгоде у којој је Лука страдао – изнео је свој став возач „кантримена“.

Луку и његовог оца који је стајао данима на Бранковом мосту са надом да ће се наћи возач који је усмртио његово чедо, Милићев је поменуо тек на крају текста.

Костић и трансвестит убица се друже у затвору – ЕВО ШТА ИХ ЈЕ СПОЈИЛО!

– Више од свега бих волео да постоји начин да се то промени. Луке више нема, и то је терет који ћу ја носити заувек. Желим јавно да се извиним свима. На првом месту Лукиној породици и пријатељима, затим посредним и непосредним учесницима у овој несрећи, како и онима који су недужни и без икаквог разлога увучени у њу – завршио је возач „кантримена“ Марко Милићев.

НАКОН ПИСМА ОГЛАСИО СЕ ЛУКИН ОТАЦ

Након писма Марка Милићева, огласио се и Бојан Јовановић, Лукин отац који сматра да Милићев и даље крије „правог убицу“, те да уколико жели да се искупи, треба да престане да лаже и коначно призна чији је „кантримен“ и где је завршио.

– Ваљда је најнормалније да каже све што зна. Ако се већ каје због читаве ситуације, треба да каже истину и то је једино исправно. Ако ћути значи да нешто крије и мени то аутоматски говори да је он и даље крив! – рекао је Јовановић медијима.
Он сматра да Милићев крије правог кривца за убиство његовог сина, и да то осети на сваком суђењу.
– Ја не мислим да је он крив. И док смо се сусретали у судници за време суђења, нешто ми је говорило да он није убио мог сина, али осећај некада зна да превари..
Да подсетимо, Милићев је осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. године „кантрименом“ усмртио Луку Јовановића на Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе. Пошто је издржао две трећине казне затвора, поднео је недавно молбу за условни отпуст, што му закон дозвољава. Ипак, крајњу одлуку донеће Трећи основни суд у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ НАЈАВИО БРУТАЛАН РАТ ДРЖАВЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА! Узрујан сам због убиства адвоката и брине ме рат два клана око тржишта наркотика! ЗАТО ЋЕМО ИМАТИ ЈОШ ЖЕШЋЕ АКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈЕ!

СВЕТСКИ МЕДИЈИ О УБИСТВУ МИШЕ ОГЊАНОВИЋА: Ликвидиран Милошевићев адвокат!

Почиње Орбанова револуција: Пет тачака за преображај Европе

(видео) Калифорнија у пламену: Евакуисано 50.000 људи, армија ватрогасаца немоћна

Израелска морнарица пресрела брод за Газу

Мајка је преко Фејсбука затражила помоћ за ћерку којој се покварио ауто у Грчкој, а овај аутомеханичар је одмах дојурио на +40

telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri