pixabay.com
Друштво Србија

Пензионерима стигле дебље коверте

На рачуне око 1,7 милиона најстаријих грађана у петак су почела да лежу примања увећана по два основа. Већина ће добити додатак од пет одсто, а остали од осам до 13,3 одсто више него пре.

СКАНДАЛ: Застава тзв. Косова у Паризу ,,раме уз раме“ са победницима Великог рата!

НЕШТО више од 90.000 пензионера који су радни век провели самостално обављајући делатност у петак су први примили пензије без четворогодишњег умањења. Осталим корисницима дебље коверте стижу ових дана. Већина ће добити пет одсто повишице, а остали од осам до 13,3 одсто више него пре умањења.

Путинове поруке свету — враћамо се својој култури и традицији

Новембарском исплатом ће и практично престати да важи законско умањење висине пензије и почеће се са исплатом новчаног износа као увећања уз пензију за оне са најнижим чековима.

Порошенко и патријарх Вартоломеј потписали споразум о формирању украјинске цркве

– Наведени новчани износ биће, у различитом износу, исплаћен свим корисницима чија је пензија у исплати за септембар износила до 32.384 динара, односно чија пензија за октобар, након престанка умањења, износи до 34.003 динара – кажу у Министарству за рад. – За кориснике чије пензије за септембар и октобар износе до 26.643 динара, тј. нису биле снижаване, увећање примања биће постигнуто исплатом новчаног износа уз пензију. Он ће бити обрачунат у висини пет одсто од њихове пензије за октобар.

Тежак удес на путу Дежева – Голија: Страдао малолетник, шесторо повређено

Примера ради, ако чек за септембар и октобар износи 25.000, новчани износ биће 1.250 динара и биће посебно приказан и исплаћен у новембру и децембру, заједно са исплатом пензије.

ДАЧИЋ О НЕСРЕЋИ ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА: Шокирала ме је вест, верујем да ће бити све у реду!

– Корисницима чије су пензије биле снижаване у исплати, тако да им се септембарска пензија исплаћује у износу између 26.643 и 32.384 динара, комбинацијом престанка снижавања и исплате новчаног износа укупна примања у новембру биће виша за пет процената у односу на исплату у октобру – објашњавају надлежни.

Руси лупили шаком о сто! Власти у Приштини не могу да раде шта хоће са СПЦ!

Пензионеру који је у октобру добио 30.000 динара укупна примања у овом месецу износити 31.500 динара. Они који су имали више од 32.384 динара имаће 34.003 динара.

(ВИДЕО) Камере снимиле СТРАВИЧНУ ЕКСПЛОЗИЈУ! У ваздух одлетео аутомобил бизнисмена

ПРОСЕЧАН ЧЕК 26.320 ДИНАРА

ПРОСЕЧНА пензија у Србији после укидања закона и уз три повишице биће 26.320 динара, што је за око 5,4 одсто више него до сада.

– Средства су обезбеђена у буџету за ову и за следећу годину – рекао је Зоран Ђорђевић, министар за рад. – Што се тиче самог укидања Закона о привременом умањењу, за то су потребне 2,32 милијарде на месечном нивоу, а за повећање од пет одсто још 1,02 милијарде.

ПОРОДИЦА ТОШЕТА ПРОЕСКОГ ПОСЛЕ 11 ГОДИНА ОТКРИВА ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ Након трагичне смрти направили су потез од ког ћете се најежити!

(ФОТО) ТЕЛО ПРОНАЂЕНО ОБЕШЕНО О ДРВО Купио другарици конопац и помогао јој да се убије. Поред леша пронађена последња порука

ПОСЛАНИК СПС СТАБИЛНО НАКОН ТЕШКОГ УДЕСА: Милићевића ускоро из болнице у Ваљеву пребацују за Београд

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАМПА ОД БЕЋКОВИЋА: Е сад ти, Мило, ни мртав нећу у Црну Гору!

УБИЛА СЕ НАСТАВНИЦА У ЛЕСКОВЦУ Бацила се са солитера, иза ње остало троје деце и супруг

СКАНДАЛ! СВЕШТЕНИК (45) ПРИЗНАО ДА ЈЕ ИМАО СЕКС СА ТИНЕЈЏЕРКОМ (17): У његовој кући пронађени кондоми и позитиван тест на трудноћу!

ПОТРАГА ЗА ДЕВОЈКОМ Скочила са моста, екипе на терену!

УХАПШЕН ГЛУМАЦ КОГ СВИ ОБОЖАВАМО Потукао се насред улице, разлог је заиста невероватан!

Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu