pixabay.com
Занимљивости

ПЕНЗИОНЕР ЗАРАДИО МИЛИОН ДОЛАРА! Математичар решио проблем који је 160 ГОДИНА ИЗЛУЂИВАО ЊЕГОВЕ КОЛЕГЕ!

Један од најистакнутијих британских математичара, Мајкл Атија, тврди да је пронашао доказ за Риманову хипотезу - један од шест математичких проблема за чије је решење предвиђена награда од милион долара, а који је скоро 160 година излуђивао његове колеге

(ВИДЕО) НЕЗАПАМЋЕНА КАТАСТРОФА У ПОДГОРИЦИ, ВАТРА ПО ЧИТАВОМ ГРАДУ: Пожари бесне после невремена! Горело и код СТУДЕНТСКИХ ДОМОВА!

Сада пензионисани Атија (89), награђивани британско-либански математичар, представио је свој рад на скупу у Хајделбергу, за који тврди да је „једноставан доказ“ Риманове хипотезе, а да ли је успео да реши један од најпознатијих нерешених проблема у математици – утврдиће комисија, наводи магазин Њу сајентист.

ДРАМА НА БЕРЛИНСКОМ АЕРОДРОМУ: Мушкарац се опасао прслуком из ког ВИРЕ ЖИЦЕ!

Уколико решење Риманове хипотезе буде потврђено, то ће бити велика вест, оцењује британски научни часопис, указујући да је, између осталог, та хипотеза блиско повезана са дељењем основних бројева, који се не могу делити ни са једним целим бројем осим са самим собом и бројем један.

ДЕВОЈЧИЦА ПОГИНУЛА ДОК ЈЕ ИШЛА У ШКОЛУ: Возач није подигао ручну, па прегазио дете! Отац: Она је за мене жива, ово се није догодило!

– Уколико се докаже да је та хипотеза тачна, математичари ће бити опскрбљени мапом за лоцирање свих таквих основних бројева, што би био значајан помак са далекошежним ефектима на том пољу – истиче се у тексту.

(ВИДЕО) УРНЕБЕСНА ПРЕПИРКА У СТУДИЈУ! Чији је Стојке?! Дуле Савић и Ивица Илиев насмејали до СУЗА целу Србију!

Награда од милион долара, обећана за решење једног од шест нерешених „Миленијумских проблема“ у математици, које је поставио амерички Институт за математику „Клеј“, многе математичаре је годинама стављала на искушење да се упусте у потрагу за доказом Риманове хипотезе, али ниједан од њих до сада није дошао до награде.

МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ ПРЕТЕ СРБИЈИ! Вирус, сличан ВАРИОЛИ ВЕРИ стигао из Африке у Европу, сваки десети умре! УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ и ВИДЕО

Атија, добитник Филдсове медаље и Абелове награде, свестан је ове историје неуспеха у истоветним покушајима.

(ФОТО/ВИДЕО) ТРУДНИЦИ ВЕЗАЛИ КОНОПАЦ ОКО ВРАТА, ИСКЕЛИ СТОМАК И ИЗВАДИЛИ БЕБУ: Пар из комшилука осуђен због БРУТАЛНОГ убиства

– Нико не верује да уопште постоји доказ за Риманову хипотезу, а камоли да тај доказ може да пружи неко ко има скоро 90 година – рекао је он, изразивши ипак наду да ће његова презентација убедити његове критичаре у супротно.

Биљана се свађала са мужем око новца, а онда је изговорила реченицу КОЈА ЈЕ КОШТАЛА ЖИВОТА!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Зашто би неко сматрао претњом наоружавање Србије? То је суверено право сваке земље!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Крајње неморална и „прљава“ кампања Иванића и Говедарице

ИСПОВЕСТ ТРУДНИЦЕ КОЈА ЈЕ УПУЦАНА У БЕОГРАДУ ИЗ БИЗАРНОГ РАЗЛОГА Осетила сам јак бол, носићу метак у себи до порођаја, не смеју да ме оперишу!

ПУТИН НЕ МАРИ ЗА ПРЕТЊЕ ЗАПАДА: Израел и Америка узалуд захтевају да одустане, испорука моћног С-300 Сирији је већ почела!

Tanjug

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
24°
Tue
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri