Аналитика

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 5)

Шта ће Пентагону “жива ткива” руских давалаца

Команда за обуку ваздухопловаца која се налази у оквиру америчког Ратног ваздухопловства објавила је необичну понуду у циљу куповине узорака ДНК који се налазе у живим ткивима Руса европеидне расе. Одговарајући тендер је објављен на веб страници америчке владе за набавке.

Пентагону су посебно неопходни узорци молекула ДНК, који су даваоци људских генетских информација. Донатори морају бити здрави. Узорци ткива људи који долазе из Украјине нису узети у обзир. Ове информације напросто терају човека да се још више замисли куда све ово води.

Дакле, команди за обуку ваздухопловаца, која би искључиво требала да се бави професионалном селекцијом пилота и техничара, потребна су “жива ткива” од донора из Русије. Можемо са великом сигурности потврдити да је ова активност прикупљања руских ДНК података повезана са конспиративним пројектом развоја, тестирања и припреме специјалног типа биолошког оружја за борбену употребу, које би се преносило селективним путем.

Нуклеарни потенцијал САД је респектабилан, међутим извођење ограниченог нуклеарног конфликта не иде на руку Пентагону, ускед чињенице да би после њега уследио узвратни удар у коме неће бити победника. Биолошки рат је у овом сучају далеко ефикасније решење, јер не уништава инфраструктуру нападнуте државе. Пентагон озбиљно ради на сценаријима стратегије вођења будућег светског рата који се изводи у формату усмерених мега-епидемија. Главни циљ стратега у Пентагону је стварање савремених облика биолошког оружја, које је способно да селективно и у најкраћем могућем временском интервалу уништи комплетну живу силу непријатеља, тј. да “почисити смеће” са непоседнутих територија. При томе, обим захвата мора да буде тоталан, да би се спречила било каква могућност од евентуалног контраудара. Међутим, због специфичног облика овог рата, цела акција се може продужити на неколико година, па и деценија. У том случају основни циљ стратега који руководе биолошким ратом је удар на економску сферу нападнуте државе, пре свега на њену прехрамбену индустрију, на фарме животиња од којих се добијају веома важне сировине као што су млеко и месо. Биолошки удар на ресурсе за производњу хране у комбинацији са локалним епидемијама које изнуравају становништво, ће довести до постепеног урушавања нападнутих држава и њиховог коначног слома. У том “пакленом” задатку помоће им вештачки усавршени патогени који ће имати способност селективног ширења на животиње, али и на људе.

Рад на борбеној употреби

Избијање опасних епидемија се најчешће дешава у Африци и Јужној Азији, међутим Пентагон показује повећан интерес за земље ЗНД, где постоји релативно повољна епидемиолошка ситуација. Није искључено, да истраживање фокалних инфективних болести које се налазе у природним резерватима земаља ЗНД-а, омогућава америчким научницима да креирају читав арсенал биолошког оружја који се тајно може користити. И они несумњиво већ на томе раде.

Избијање незабележене епидемије “сибирског чира” (Антракс) у северној Русији 2016.године је званично повезано са загрејавањем климе, иако су узрочници ове инфективне болести могли бити убачени с југа путем миграције птица селица (њих је једноставно уловити и “заразити” уочи сезоне миграција). Дијагноза “сибирског чира” је потврђена код 24 становника тундре, а приступило се и извођењу широке операције у којој је учествовала и војска, где је уништено око 2,500 заражених јелена, чије су лешине потом спаљене. Таква епидемија на овом простору није забележена у последњих 75 година, и поставља се рационално питање да ли је клима толико крива за њену појаву?

Субверзивне операције усмерене на уништавање аутохтоних народа севера, удар на економију нападнуте државе (уништавање стоке, дискредитација руских прехрамбених производа на светском тржишту) не могу се потпуно искључити у овом случају.

Упозоравајући податак је и епидемија Еболе из 2004.године најснажнија у историји Африке, која би могла бити вештачки изазвана (6583 људи је умрло од болести). Да ли су и овде криви климатски услови? Етнички оријентисани вируси или бактерије нису били фикција чак ни у време колонизације Јужне и Северне Америке. Садашњи ниво генетичког инжењерства, синтетичка биологија, могу у реалности да искреирају сценаријо који је гори и од најмрачнијих холивудских филмова о зомбијима.

Неки стручњаци сматрају да је у случају избијања афричке свињске куге у Русији (2012-2013) реч о саботажи и тврде да атипична отпорност вируса на услове северних географских ширина (који је иначе карактеристичан са Суб-сахарску Африку) може бити само реализован вештачки, у лабораторијским условима. Раније су Американци спровели сличне биолошке операције против Кубе, тако да им искуства не мањка.

У међувремену, 2001. године, САД су вештачки блокирале механизам узајамне контроле, епидемиолошка ситуација у свету је унилатерално оцењивана, уз истворемено дистанцирање од Женевске конвенције из 1972. године која забрањује бактериолошко оружје. Страним инспекторима је једноставно онемогућен приступ биолошким објектима који се налазе под контролом САД.

Русија упорно поштује одредбе међународне конвенције. Москва је више пута затражила од Вашингтона да гарантује безбедност свог војно-биолошког програма. У противном није искључено да Русија преузме ствар у своје руке и елиминише стратешке резерве биолошког оружја на територијма њених најближих суседа, употребом високо-прецизних средстава која ће обезбедити њену сигурност, па ако хоћете и опстанак.

Тајни објекти

Савремена технолошка достигнића и открића у области биолошких наука и људске генетике омогућавају да се дизајнира бактериолошко и генетско-биолошко оружје које ће моћи да истреби живу силу непријатеља у зависности од боје коже и низа других расних особина. Потребно је само систематски проучавати ефекат најновијих вируса на одређени генотип. Старе праксе ће такође бити од користи.

У замену за америчку помоћ, Украјина, Грузија, Азербејџан и Казахстан нису само своје територије учинили доступним за биолошке експерименте Пентагона, већ су Американцима донирали и своју колекцију патогена који су узрочници опасних болести (укључујући и сојеве совјетских бојевих микроорганизама). А сада, под покровитељством хуманитарне мисије (осигуравање биолошке сигурности пост-совјетских република), потенцијал америчких војних лабораторија у ближем суседству се може искористити против Русије.

Амерички истраживачи раде у режиму строге тајности, где свој рад декларативно ограничавају искључиво на проучавање природних локалних инфекција ради спречавања њихове евентуалне дислокације. Независност биолошких лабораторија које су подигли Американци у односу на земљу домаћина омогућава да се готово неконтролисано експериментише са опасним вирусима и бактеријама, да се спроводе различите врсте биолошких напада, односно да у пракси проверавају ефекти својих “производа” на здравље локалних становника. Доказа за тако нешто има прегршт.

Генетска блиског Руса и Украјинаца уз потписану сагласност између Министарства здравља Украјине и Министарства одбране САД (од 29.августа 2005.године) отворила је пут за изградњу целог система америчких војних лабораторија у Кијеву, Одеси, Херсону, Тернопољу, Ужгороду, Виници, Харкову, Лавову, Дњепропетровску.

Грузија такође има мрежу америчких војних биолошких лабораторија, укључујући и спремиште високо опасних материја у војној бази у близини Тбилисија. Сви објекти ови објекти су изграђени средствима Пентагона, а само у Грузији је потрошено више од 100 милиона долара (у Казахстану – 108 милиона долара). Вероватно у укупну цену улази и набавка скупе опреме за двоструку употребу. Формално, грузијски стручњаци се заједно са америчким специјалистима баве проблемима спречавања вирусних болести, где је буџет само једне лабораторије једнак целокупном буџету коју њена влада одваја за Министарство здравља.

Такви објекти потенцијалном противнику пружају огромне могућности за “чисте” офанзивне операције на страној (суседној) територији. Највећа опасност је она која је невидљива.

Извор: уран.онлине

НАСТАВАК:

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 1)

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 2)

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 3)

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 4)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon