Printscreen
Друштво Србија

ПАЖЊА! ВОДИТЕ РАЧУНА ГДЕ И КАКО РАДИТЕ „ОНЕ СТВАРИ“, ПОЛИЦИЈА КРЕЋЕ У ЛОВ НА ШВАЛЕРЕ: Казне до 150.000 дин!

Српска полиција ускоро креће у лов на љубавне парове и швалере који имају секс на јавном месту

Сви они који буду ухваћени на делу платиће казну од минималних 5.000, па до максималних 150.000 динара, у зависности од тога колико својим сексањем ремете јавни ред и мир.

(ФОТО) ЦИСТЕРНА НАПРАВИЛА ХАОС НА СРПСКОМ АУТО-ПУТУ! Сви су морали да СТАНУ када су видели њен ЗАДЊИ ДЕО! ШОК!

Примера ради, ко буде ухваћен да води љубав у колима на паркингу, платиће до 20.000 динара, а ко оне ствари ради на улици, наочиглед пролазника, могао би да буде кажњен чак 150.000 динара. Пријаве ће се писати и паровима који сувише гласно воде љубав у сопственом стану, а казне за тај прекршај износиће од 5.000 до 10.000 динара.

Нема толерисања

Према речима нашег извора из полиције, ове санкције већ постоје у закону, али од сада ће се много ригорозније примењивати и неће више бити гледања кроз прсте.

(ВИДЕО) Република Српска у сузама радосницама: Уплакани отац Тијане Бошковић послао поруку народу са обе стране Дрине

– Полицајци су и до сада готово свакодневно хватали парове како воде љубав на јавном месту, у колима, у хаусторима, парковима… То се обично завршавало опоменом, буде мало непријатно и једнима и другима, али прође без икакве пријаве. Међутим, пошто је та појава у последње време баш узела маха, полицајци и комуналци добили су јасне инструкције да више не гледају кроз прсте онима који се превише занесу на улици. Казне су широко постављене, па није свеједно да ли оне ствари радите у колима на паркингу или на улици. Новина је што ће казне, додуше минималне, плаћати и парови које комшије пријаве због сувише гласног секса – каже наш извор из полиције.

(ФОТО) СВИ СТЕ СЕ СМЕЈАЛИ ЉУДИМА КОЈИ СЕ БИЈУ ЗА ПИЛИЋЕ У ЛИДЛУ, АЛИ ПОСЛЕ ОВОГА ЋЕТЕ СЕ ДОБРО ЗАМИСЛИТИ: Предраг све објаснио… да ли је и даље смешно?

Шта спада под секс на јавном месту?

Закон о јавном реду и миру у чак два члана обухвата прекршаје који се могу окарактерисати као секс на јавном месту:

Члан 7 – Свађа, вика и бука на јавном месту

Ко буком или виком нарушава јавни ред и мир или ствара узнемирење грађана – казниће се новчаном казном од 5.000 до 20.000 динара.

Члан 8 – Непристојно, дрско и безобзирно понашање

(ВИДЕО) РАСПЛАКАЋЕ ВАС! Српске одбојкашице са златом око врата певају Боже правде

Ко непристојним, дрским или безобзирним понашањем нарушава јавни ред и мир или угрожава имовину или вређа морал грађана – казниће се новчаном казном од 10.000 до 150.000 динара или радом у јавном интересу од 80 до 360 часова.

Наша сазнања потврдио је и председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

– Овакво кажњавање већ постоји у Закону о јавном реду и миру, и висина казне је у зависности од учињеног дела. Када је вођење љубави на јавном месту у питању, ту постоје члан 7 и члан 8 овог закона. Уколико вас ухвате на делу, рецимо у ауту, ту је казна мања и креће се до 20.000 динара. Са друге стране, ако то радите пред другима, у парку или насред улице, могућа казна је и до 150.000 динара – открива Мариновић и додаје:

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ Младићи из аутомобила нису напали возача аутобуса? Сведок догађаја проговорио о инциденту у центру Београда

– Да се разумемо, ми не кажњавамо људску потребу за сексом, већ искључиво то што се тиме ремете други грађани и доводе у непријатну ситуацију да то слушају или гледају.

Printscreen Youtube

Домаћи стручњаци подељеног су мишљења када је ова тема у питању.

Психијатар и сексолог Јован Марић сматра да секс између двоје људи није за свачије очи.

ИГОР (38) ЈЕ ИШАО У ТЕРЕТАНУ И БИО СПРЕМАН ФИЗИЧКИ: Његова смрт на базену је за сада мистерија, а постоје 2 верзије трагедије!

– Подржавам одлуку да полиција кажњава и буде строжа према оним љубавницима који секс имају пред људима. Ја разумем да је то некоме фетиш или да буди још већу страст, али то није прихватљиво, нити културно. Замислите да сте у заносу усред парка, а поред вас пролазе људи, родитељи са децом… То никако није добар пример. Али зато секс у ауту или на неком добро скривеном месту свакако није ствар за Прекршајни суд – сматра Марић и додаје да судије за прекршаје у оваквим случајевима морају да буду веома пажљиве и да добро воде рачуна о сваком детаљу пре него што одмере казну.

Секс је празник

Са друге стране, психотерапеут из саветовалишта „Ентера“ Марко Браковић истиче да апсолутно подржава већину сексуалних слобода, међу којима је и секс на јавном месту.

Кад ово прочитате, више НИКАД нећете користити сушаче за руке у тоалетима

– Апсолутно сам за то да секс не буде више табу тема. Он у својој огољеној суштини и није интимна ствар, јер га већина људи изводи на веома сличан начин. Секс треба да буде празник и уживање. Свакако, слажем се да треба водити рачуна где и када то радимо, јер не прија свакоме да то види или слуша, поготову ако знамо да на улицама има и мале деце – објашњава Браковић.

Казне за секс на јавном месту у другим земљама

  • Финска 1.200 евра или шест месеци затвора
  • Данска 1.200 евра или четири месеца затвора
  • Тајланд 500 евра
  • Шпанија 500 евра
  • Црна Гора 200 евра
  • Хрватска 100 евра или 30 дана затвора
  • Шведска 50 евра
  • Француска 12 месеци затвора
  • Грчка, Румунија две године затвора
  • Египат, Италија три године затвора

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стравичан призор у предузећу погребне опреме: Полиција завирила у замрзиваче и тамо нашла 63 фетуса

ТРГОВИНА СМРЋУ У СРБИЈИ! Мирослави је свекрва била лоше, звала је Хитну која је одбијала да дође! АЛИ ОНДА ЈЕ ДОБИЛА ПОЗИВ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО! ПОБЕСНЕЛА ЈЕ!

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ ТВРДИ: Зорана Михајловић намешта америчком амбасадору Скоту ПОСАО ОД 10.000.000 ЕВРА!

(ВИДЕО) ВЛАСНИК АЛИБАБЕ ОТКРИО КО МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОСЛИ У КОМПАНИЈИ: Има златно правило које се показало као добитно, али је све ШОКИРАЛО!

ВЛАДИМИР ПУТИН СВЕ ОБЈАСНИО: Крим је одувек руски, а Косово су Србима отели!

ДОБИО ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА?! Сео пијан и дрогиран за волан и троје деце оставио без оца!

Informer

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri