Printscreen You Tube
Православље Србија

Патријарх Иринеј похвалио Додика: Поздрављам председника и честитам му на храбрости да каже оно што сви желимо

Српски патријарх Иринеј честитао је данас председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику на, како је рекао, храбрости да каже да је Република Српска, заједно са Србијом, неодвојиви део српског народа.

ЦИА ЋЕ БИТИ ЈОШ СТРАШНИЈА И ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ОНО ШТО ЈЕ БИЛА! Да ли се то Трамп БРУТАЛНО свети ДИП СТЕЈТУ?

– Поздрављам господина председника и честитам му на храбрости да каже оно што сви ми желимо – да је Република Српска са Србијом неодвојиви део српског народа и да смо сви позвани и дужни да то јединство подржимо и одржимо – рекао је патријарх након пријема који је у Патријаршији уприличио за Додика и председницу РС Жељку Цвијановић.

(ВИДЕО) Скандал на ломљењу чеснице у Загребу! Бандић „на муфте“ извукао новчић

Патријарх Иринеј је додао да је да су „народ из Србије и из Републике Српске један народ“, као и да је „то била једна република и тако остаје“.

Он је у изјави за бањалучке медије оценио да је састанак „протекао у пуном пријатељству“.

(ФОТО) ПЛАКАТИ У БАЊА ЛУЦИ „Патријарх Вартоломеј – поганин и цариник“

Божићним поздравом „Мир Божји, Христос се роди!“ патријарх је поздравио народ Србије и РС, као и Србе у расејању, и пожелео им срећне и благословене божићне празнике.

С друге стране, Додик је патријарху Иринеју рекао да га очекује у Бањалуци на прослави Дана Републике Српске 9. јануара.

ЦЕЛЕ ГОДИНЕ ЋЕ ВАС ПРАТИТИ СРЕЋА И БЛАГОСТАЊЕ За Бадње вече морате да урадите ОВО у тачно одређено време!

Додик је оценио да је Српска православна црква један од најважнијих елемената српског националног идентитета и поручио да веома цени њену улогу.

snsd.org

(ФОТО) БИО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ! Овако се Јужна Америка опростила од легендарног Шекија!

Он је захвалио патријарху што је издвојио време за састанак како би се, како је рекао, у овим празничним данима потврдило јединство српског народа.

– Још више ћемо радити заједно, јер је то једини могући пут. Радиће заједно и Република Српска и Србија, Срби и њихове организације било где у свету и, наравно, СПЦ као саставни део народног и националног ткива – рекао је Додик.

Нова иницијатива: Отворити границе између Србије, Црне Горе и РС

Он је такође честитао Бадњи дан и Божић српском народу и у Србији и у Републици Српској, у региону и дијаспори, а Жељка Цвијановиц захвалила је патријарху на пријему, али и на томе што ће доћи у Бањалуку „да обележи Дан Републике са својим народом“.

Цвијановић је рекла да је празнично време Божића добро да се пошаљу поруке о јединству српског народа, слози и односима који се морају стално унапређивати и градити.

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ УБИЦА У БЕЛОЈ ЈАКНИ! Он је усмртио човека на Бановом Брду усред бела дана! Потрага широм Србије за Суботичанином (38)!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu