Uncategorized Друштво Србија

ПАРАЗИТ НАПАО СРЕДЊОШКОЛЦЕ У КРАЉЕВУ Шуга у Дому ученика!

"Сви се плашимо! Нико нам се није обратио у Дому. Оболели ученици ћуте. Неки су отишли и кући", прича један од ученика.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СМРТИ МЛАДЕ БОСАНКЕ У СИРИЈИ: Покушала је да побегне, а онда су је џихадисти ухватили и није јој било спаса!

У Дому ученика средњих школа у Краљеву појавила се шуга! Та паразитска болест преплашила је ученике јер не знају да ли су они следећи на реду за “напад шугарца”.

Према речима једног од корисника услуга Дома, чији су смештајни капацитети 320 места, сви су се преплашили када су сазнали да се појавила шуга.

– Не знам код колико ученика има те болести. Мислим да су они прва година Шумарске школе. Сви се плашимо! Нико нам се није обратио у Дому. Оболели ученици ћуте. Неки су отишли и кући – каже он.

У Заводу за јавно здравље Краљево потврђују за да су обавештени да се у ученичком дому појавила шуга, наводећи да та кожна болест нема већи епидемиолошки значај. Они нису знали тачан број оболелих ученика јер су се деца јављала својим лекарима у домовима здравља, а неки су на кућном лечењу.

ИСПОВЕСТ СВЕКРВЕ ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Поред мртве снаје нашла сам два крвава ножа

– Шуга није оболење које се обавезно пријављује нашем Заводу, нити се спроводе организоване епидемиолошке мере. Оболење спада у кожне болести, изазива паразит шугарац који се преноси контактом или преко рубља на коме се налази паразит. Симптоми су карактеристично црвенило на кожи. Симптоми настају од једног до четвртог дана од момента инфекције. Болест се индивидулано лечи. Свако ко оболи мора да се јави код кожног лекара или свог изабраног у дому здравља да добије терпију. истовремено са тим, спроводе се мере уништавања паразита на одећи, већшу и постељини. Довољно је да се све то опере. Када је реч о том колективу, поједина деца послата су кућама на лечење, а перу се постељине, ћебад и све остало. Ученицима се дају инструкције да међу собом не мењају гардеробу, што то они иначе раде – кажу у Заводу.

ВАТРЕНИ ОБРАЧУН КАО УСРЕД ДЕВЕДЕСЕТИХ: Мушкарац (27) убијен испред познатог београдског клуба, нападач у бекству

Према њиховим информацијама, појава шуге није ништа необично јер се у Србији сваке године забележе на десетине случајева те болести.

– Она не даје никакве последице по здравље, лако се лечи и зато нема већи епидемиолошки значај – кажу надлежни.

Драгутин Карановић, директор Дома ученика у Краљеву, наводи  да од пре неколико дана више нема нових случајева шуге у тој установи, као и да су сва деца донела лекарске потврде.

(ВИДЕО) ПОБИЛИ ИХ – ПА МРТВЕ ПРЕТРЕСАЛИ! СКИНУЛИ СУ ИМ ПРСТЕЊЕ, УЗЕЛИ ОРУЖЈЕ! Овако је изгледао шиптарски напад на караулу Кошаре!

– Шуга се појавила пре десетак дана код два ученика. А зашто су ученици пријавили то сада, не знам. Можда да би избегли да иду у школу до краја полугодишта – наводи кроз смех директор и додаје да је ситуација у ученичком дому уобичајена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПРЕДВИДЕО ТРАМПОВУ ПОБЕДУ И МАСАКР У ВЕГАСУ: И не слути ништа добро за 2018. годину!

У ХАГУ СМО ЗАВРШИЛИ ДА БИ ОПТУЖИЛИ МИЛОШЕВИЋА! Генерал Драгољуб Ојданић без длаке на језику!

(ФОТО) ТВИТЕР СЕ УСИЈАО: Прште увреде између Бошка Обрадовића и Војислава Шешеља, бесни прави рат

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon