Printscreen
Друштво Србија

ПАПРЕНО: Када дете баци петарду, родитељ плаћа казну 100.000 динара!

Државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић је изјавила је данас да ће казне за употребу пиротехничких средстава изменама закона бити пооштрене са 10.000 до 50.000 динара, на висину од 50.000 до 100.000 динара, саопштио је МУП.

„Када је реч о малолетницима, за њих ће одговорност сносити родитељи, старатељи, усвојитељи, који ће плаћати ову казну или ће обављати друштвено користан рад од 40 до 120 сати“ навела је Поповић Ивковић на презентацији пројекта „Петарде нису играчке“ у Полицијској станици у Земуну.

ЗБОГ СРБА САМ ЗАМРЗЕО НАТО: Американац Чарлс Катер (41) већ седам година живи и ради у нашој земљи

Она је додала да су измене Закона о јавном реду и миру, у погледу употребе пиротехничких средстава, неопходне јер су уочили „повећану друштвену опасност када је реч о употреби пиротехнике“ и као примере трагичних догадјаја навела дечака из Ниша који је на дочеку 2017. године задобио тешке повреде екстремитета и девојчицу из Чачка која је задобила тешке повреде грудног коша и плућа због топовског удара са свадбеног весеља.

(ВИДЕО) ОВО СЕЛО ИМА ПРИМАМЉИВУ ПОНУДУ: Нуде 60.000 евра да се тамо доселите, али под овим условима

Пројекат „Петарде нису играчке“ биће реализован у децембру у земунским основним школама.

Шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио поручио је деци да се током новогодишњих празника могу лепо провести и без петарди и пиротехничких средстава.

СКАНДАЛ! ЈАНКОВИЋ: Србија да докаже да су Дечани и Грачаница српски манастири

„Новогодишњи празници би требало да буду нешто што је лепо и радосно и све зависи од вас, децо. Ви треба да будете пример и вашим другарима како можете лепо да се проведете и без петарди и пиротехничких средстава“, рекао је Орицио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРЕТИ ЗРАЧЕЊЕ: Русија потврдила повећану радиоктивност изнад Урала

Матвијенкова Вучићу: Путин вас чека у Москви

Дејтонски споразум – 22 године после

Извор: Бета/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat