printscreen
Политика Србија

ПАЛМА: Не треба кукати због Косова, већ разговарати!

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма сматра да за Косово не постоји друго решење већ да се о њему разговара и унутар нас самих, као и са Албанцима.

– Цео свет зна да нам је Косово отето, али сада би најгора варијанта била да седимо и да се бијемо у груди и да кукамо. Мора да се разговара и с Албанцима и унутар нас самих због Срба на Косову и Метохији, али и свих грађана Србије. Друго решење не постоји – каже Марковић за „Политику“.

Он истиче и да верује у „првог човека Србије Александра Вучића, да он неће дати нешто што је српско, чиниће све што може за наше интересе и сигурно неће направити неку грешку“.

– Важно је наћи добро решење и за Србе на КиМ и за све грађане Србије и сто посто сам сигуран да ће већина са Александром Вучићем на челу умети да га пронађе и да неће донети ниједну штетну одлуку по Србију – оценио је Марковић.

Он сматра да и опозиција треба да буде део дијалога, али пита како опозиција да разговара с партијама на власти о тако важном питању као што је Косово и Метохија, кад, како каже, има преча посла, тј. да се сваког дана свађа ко ће с ким и како на предстојеће београдске изборе.

Упитан да ли верује да ЕУ и даље жели Србију у својим редовима, Марковић каже:

– Једна држава из ЕУ, која се пита за све и свашта, Велика Британија, није нам наклоњена, стално нешто измишља, пише декларације против Србије. Ми смо испоштовали све међународне уговоре и сада је ред на ЕУ. Наравно ниједна одлука не може да се донесе без САД.

Лидер Јединствене Србије каже да је за економски патриотизам и национални прагматизам и каже да те идеје за сада добро спроводи Вучић и његова коалиција.

Извор: Танјуг, Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОВО ЈЕ БЕНТЛИ КОЈИ ЈЕ УДАРИО У ВУЧИЋЕВ АУТО! Власник аутомобила је бивши фудбалски репрезентативац!

Да ли постоје тајни спискови Срба осумњичених за наводне ратне злочине?

Новак Ђоковић добио ћерку! Ево које име јој је дао

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat