Фото: јутјуб
Политика

Пајтић и Јеремић најављују стварање новог ДОС-а

Прозападни опозиционари Бојан Пајтић и Вук Јеремић најављују стварање новог ДОС-а. 
Фото: јутјуб

Странке опозиције демократске оријентације мораће да разговарају о будућем заједничком наступу уколико мисле да у наредном периоду направе неке помаке против власти, а и бирачи ће морати да „прогутају неке жабе“, оцењује бивши председник Демократске Бојан Пајтић, како преноси Блиц.

– Опозиција ће морати да узме у обзир да у владајућој коалицији има странака свих могућих оријентација, и она, као и бирачи који подржавају ту опозицију, ће морати да „прогутају неке жабе“, јер Вучић апсолутно није бирао кога ће узети у своју коалицију. Ипак ће неко сабирање морати да се деси – рекао је Пајтић, гостујући у Новом дану на америчкој медија Н1 који је у власништву бившег директора ЦИА, Дејвида Петреуса.

Пајтић сматра и да би опозиција морала да направи неке радикалне потезе којима ће постати видљивија, а један од њих је излазак и неучествовање у раду у Скупштини Србије.

– Неопходно је да се из тог парламента изађе, јер се даје легитимитет оваквој власти. Притом су дискусије у парламенту потпуно непримерене и у то блато се увлачи и опозиција – рекао је Пајтић.

Пајтић је рекао да би председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић могао да буде лидер нове, уједињене опозиције.

Каже и да би ДС требало да подржи Сашу Јанковића на тим изборима, без обзира што је, ако се гледа страначки, након формирања странке тај Покрет однео део подршке коју је имао ДС.

Фото: Вук Јеремић (Фото: Синхуа)

Председник Центра за међународну политику и одрживи развој Вук Јеремић изјавио је да би на предстојећим београдским изборима опозиција требало да наступи јединствено.

„У овом тренутку постоји само једна опција која би могла да направи суштинску разлику на предстојећим београдским изборима, а то је јединствена листа опозиције“, рекао је Јеремић за сутрашњи Данас.

Он је изразио уверење да уз „све поштовање“ супротности које постоје у странкама опозиције, оне нису непремостиве и истакао да ће учинити све што је у његовој моћи да опозиција јединствено наступи.

„Разлика између било ког дела стварне опозиције и режима је већа у односу на наше међусобне разлике“, оценио је Вук Јеремић одговарајући на питање да ли је могуће уједињење опозиције на београдским изборима.

Он је рекао да је разговарао с многим лидерима странака опозиције, а највише са Сашом Јанковићем.

 

 

 

Извор: Блиц, Б92, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri