Pixabay
Друштво Србија

ПА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ!? Извршитељ запленио и продао ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА

Помагала за особе с инвалидитетом по закону не могу да буду заплењена, али их је Милош Митровић дао на јавну лицитацију, тврдећи да дужник Петар Петровић није хтео да их узме

ПАКАО КОШАРА: Кад је мајка сахранила Сашу, стигло јој је писмо од њега са ратишта. Имао је само 2 жеље, а обе су му испуњене на 40 дана

Јавни извршитељ Милош Митровић из Београда на јавној аукцији продао је инвалидска колица извршног дужника Петра Петровића, иако се инвалидска помагала по Закону о извршењу и обезбеђењу не могу пленити.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА! Све је очекивао, АЛИ НЕ И ОВО!

Овакав поступак наишао је на масовну осуду јавности.

– Ако је то истина, то је дно људске бездушности. Али ко може да купи на аукцији инвалидска колица знајући да су заплењена… Куда иде ово друштво – пише на Фејсбук профилу удружења потрошача Ефектива.

(ФОТО) НОКАУТ ЗА ПОНОС! Цеца Ражнатовић признала да НЕ МОЖЕ ДА ГА ГЛЕДА, али ово што је урадила ЗАПАЛИЛО ЈЕ ИНСТАГРАМ!

Међутим, Митровић тврди да је све урадио по закону и истиче да је по жалби дужника Петра Петровића на његов рад ово извршење два пута било предмет судске контроле.

– Оба пута суд је нашао да није било неправилности у раду јавног извршитеља. Извршење је спровођено ради остваривања неновчаног потраживања, и то предајом непокретности извршном повериоцу, испражњене од лица и ствари, као и ради наплате новчаног потраживања у износу од 129.750 динара. Сачињен је записник о попису свих затечених ствари у објекту исељења, па су се на записнику нашла и инвалидска колица, будући да је извршни дужник одбио да преузме своје ствари, иако је био присутан. Јавни извршитељ је ствари проценио, напослетку и продао, ради наплате трошкова парничног и извршног поступка.

УХАПШЕН СРБИН НА ЈАРИЊУ: Милосав Дашић изведен из аутобуса који је ишао из правца централне Србије!

У Комори извршитеља објашњавају да су у конкретном случају ствари пописане ради испражњења простора који је предат извршном повериоцу без лица и ствари.

– Исељење се спроводи тако што се просторија испразни од свих лица и ствари. Та инвалидска колица су пописана са свим другим стварима и понуђена су извршном дужнику да их преузме, али је он то одбио. Дужник је уложио више приговора на рад јавног извршитеља и суд је све те приговоре одбио – каже Светлана Манић, портпарол Коморе извршитеља.

НИКО НИЈЕ ТУ ЗА ДАРКА ЛАЗИЋА! АНА СЕВИЋ ГА НИЈЕ ПОСЕТИЛА 2 НЕДЕЉЕ, ЋЕРКА НЕ ДОЛАЗИ У БОЛНИЦУ, А ВЕРЕНИЦА ГА ОСТАВЉА: Ево какво је његово тренутно здравствено стање!


Јасна правила
Ово не сме да се заплени

– кућни љубимци
– одећа, обућа и други лични предмети
– постељина
– посуђе
– шпорет, фрижидер и пећ за грејање
– храна и огрев неопходни дужнику за три месеца
– готов новац неопходан дужнику за живот до наредне уплате
– ордење и медаље
– ратне споменице и друга одликовања и признања
– писма, рукописи и други лични списи
– породичне фотографије
– помагала која су дужнику са инвалидитетом неопходна за живот


ДЕЦА УМИРУ ОД ДРОГЕ, КРИМИНАЛЦИ ТУКУ, УБИЈАЈУ И ТЕРОРИШУ: Два српска града у канџама криминалних група! Грађани моле државу да их заштити

РАДИКАЛКА РАСТУРИЛА НАТО У КАНАДИ: Сасула им све у лице, бранила Путина и Крим

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ! Гугл Земља снимио мистериозни зид на дну океана који окружује целу нашу планету! Нико не зна ко га је изградио!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НИЈЕ НЕМАЧКА, АЛИ ЈЕ ЕУ! ЖЕНА СЕ ПОРОДИЛА У АУТОБУСУ НА СЛОВЕНСКОЈ ГРАНИЦИ: Тузланка пошла у Хамбург, али је беба пожурила!

Зверев ипак јачи у Лондону, Ђоковић завршио сезону без титуле

(ВИДЕО) У Белорусији направљен тенк према скицама Да Винчија

(ВИДЕО) Србија ће се заледити због вечерашње епизоде „Корена“! Један детаљ ће вас разбеснети!

СОРОШ СЕ СЕЛИ У БЕЧ: Амерички милијардер разговарао са Курцом о пресељењу универзитета у аустријску престоницу!

Амерички медији: Русија оспособљава совјетске базе на Куби?

Извор: Kurir.rs/Slavica Tomčić

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun