pixabay.com
Друштво Србија

ПА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ!? Извршитељ запленио и продао ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА

Помагала за особе с инвалидитетом по закону не могу да буду заплењена, али их је Милош Митровић дао на јавну лицитацију, тврдећи да дужник Петар Петровић није хтео да их узме.

ПАКАО КОШАРА: Кад је мајка сахранила Сашу, стигло јој је писмо од њега са ратишта. Имао је само 2 жеље, а обе су му испуњене на 40 дана

Јавни извршитељ Милош Митровић из Београда на јавној аукцији продао је инвалидска колица извршног дужника Петра Петровића, иако се инвалидска помагала по Закону о извршењу и обезбеђењу не могу пленити.

Овакав поступак наишао је на масовну осуду јавности.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА! Све је очекивао, АЛИ НЕ И ОВО!

– Ако је то истина, то је дно људске бездушности. Али ко може да купи на аукцији инвалидска колица знајући да су заплењена… Куда иде ово друштво – пише на Фејсбук профилу удружења потрошача Ефектива.

Међутим, Митровић тврди да је све урадио по закону и истиче да је по жалби дужника Петра Петровића на његов рад ово извршење два пута било предмет судске контроле.

(ФОТО) НОКАУТ ЗА ПОНОС! Цеца Ражнатовић признала да НЕ МОЖЕ ДА ГА ГЛЕДА, али ово што је урадила ЗАПАЛИЛО ЈЕ ИНСТАГРАМ!

– Оба пута суд је нашао да није било неправилности у раду јавног извршитеља. Извршење је спровођено ради остваривања неновчаног потраживања, и то предајом непокретности извршном повериоцу, испражњене од лица и ствари, као и ради наплате новчаног потраживања у износу од 129.750 динара. Сачињен је записник о попису свих затечених ствари у објекту исељења, па су се на записнику нашла и инвалидска колица, будући да је извршни дужник одбио да преузме своје ствари, иако је био присутан. Јавни извршитељ је ствари проценио, напослетку и продао, ради наплате трошкова парничног и извршног поступка.

У Комори извршитеља објашњавају да су у конкретном случају ствари пописане ради испражњења простора који је предат извршном повериоцу без лица и ствари.

ЗБОГ ДАРКА ЛАЗИЋА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ДОБИЛА ОТКАЗ: Породица предузела битан корак!

– Исељење се спроводи тако што се просторија испразни од свих лица и ствари. Та инвалидска колица су пописана са свим другим стварима и понуђена су извршном дужнику да их преузме, али је он то одбио. Дужник је уложио више приговора на рад јавног извршитеља и суд је све те приговоре одбио – каже Светлана Манић, портпарол Коморе извршитеља.

ДЕЦА УМИРУ ОД ДРОГЕ, КРИМИНАЛЦИ ТУКУ, УБИЈАЈУ И ТЕРОРИШУ: Два српска града у канџама криминалних група! Грађани моле државу да их заштити

Јасна правила
Ово не сме да се заплени:

кућни љубимци
одећа, обућа и други лични предмети
постељина
посуђе
шпорет, фрижидер и пећ за грејање
храна и огрев неопходни дужнику за три месеца
готов новац неопходан дужнику за живот до наредне уплате
ордење и медаље
ратне споменице и друга одликовања и признања
писма, рукописи и други лични списи
породичне фотографије
помагала која су дужнику са инвалидитетом неопходна за живот

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГЕДИЈА У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Полио се бензином и запалио после свађе са супругом

КОМШИЈЕ ИЗ БРЕСТАЧА ОДВЕЗАЛИ ЈЕЗИК И ОСУЛИ ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ НА ДАРКА ЛАЗИЋА: Једни се МОЛЕ за њега, други ОТКРИЛИ његову МРАЧНУ ТАЈНУ, оцрнили га како то само комшије могу

Србија не пристаје на уцене ЕУ о евроинтеграцијама

(ВИДЕО) ХОРОР! ЈЕЗИВИ ИЗАЗОВ ШИРИ СЕ ИНТЕРНЕТОМ: Деца се поливају бензином и спаљују пред камерама, болнице пуне тинејџера са УЖАСНИМ ОПЕКОТИНАМА!

(ВИДЕО) Чудо у прашуми: Пронађен хибрид пса и паука

(ФОТО) ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У СКОПЉУ: Неколико хиљада грађана протестовало против измена Устава и имена државе!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu