Србија

О ОВОМЕ СЕ ЋУТИ 18 ГОДИНА: Тајна Аркановог блага

Жељко Ражнатовић Аркан, командант Српске добровољачке гарде, убијен је пре више од 18 година, а и дан-данас је мистерија шта се десило с његовим богатством и у чијим рукама је завршило.

Кућа, станови, колекција уметничких слика, колекција скупоцених сатова, новац, накит… Свим тим вредностима после Арканове смрти изгубио се сваки траг. Кроз његове руке су од различитих послова прошли и милиони марака који су мистериозно нестали.

ЗАДАВИО ЉУБАВНИЦУ ЈЕР МУ ЈЕ УДАРИЛА ШАМАР: Вратио се на место злочина да провери да ли је још жива!

Колекционар

Жељко Ражнатовић, неприкосновени ауторитет у српском подземљу и власник ФК Обилић, ликвидиран је 15. јануара 2000. у хотелу „Интерконтинентал“ у Београду. После његове смрти отворен је тестамент који је написао у присуству двојице пријатеља, а којим је деци оставио некретнине. Покренута је и оставинска расправа, а поступак до данас није окончан. Како сазнајемо, оставинском расправом су обухваћене, осим личне имовине, и акције једног великог грађевинског предузећа. Да се на имовину из оставинске расправе још увек чека, на недавном рочишту потврдила је и Ражнатовићева удовица певачица Светлана Ражнатовић.

– Оставинска расправа још траје, није завршена ни после више од 12 година – рекла је певачица.

Опште је познато да је Аркан био пасионирани колекционар скупоцених сатова, али и накита и драгог камења.

(ВИДЕО) ЏИНОВСКИ КИНЕСКИ САТЕЛИТ ЈУРИ КА ЗЕМЉИ! Свемирска станица од 9 тона НЕКОНТРОЛИСАНО ПАДА, ево који су градови најугроженији!

Склонио вредности током бомбардовања

Колико је било богатство Жељка Ражнатовића Аркана, говори и прича пред почетак бомбардовања СР Југославије 1999.

– Жељко је чуо да је и његова кућа проглашена легитимном метом. За сваки случај одлучио је да склони драгоцености и неке друге ствари из виле у Љутице Богдана. Знам да је тога било толико да је развезено у неколико штекова у различитим деловима Београда – рекао је Улемек.

– Ако је желео да дође до неког вредног комада, Ражнатовић није питао за цену. То су знали и криминалци који су крали у иностранству, тако да су радо долазили код њега и нудили му своју робу. Не знам шта се на крају десило с тим накитом – прича извор Српског телеграфа који је желео да остане анониман.

Станове и локале оставио деци

Ражнатовић је за живота написао тестамент којим је сину Михајлу оставио стан у Пауновој улици на Бањици и локал у Чумићевом сокачету. Ћерки Анђели из другог брака поклонио је и адаптирао локал на Дедињу. Борислав Пелевић, Арканов кум, рекао је раније за Српски телеграф да је Ражнатовић почетком брака преписао кућу на Дедињу на супругу Светлану.

Друга велика страст Жељка Ражнатовића биле су уметничке слике. Његов блиски сарадник Павле Стевовић својевремено је рекао да је у Аркановој колекцији било 84 уметничка дела, од којих су поједине непроцењиве вредности.

– Његова кућа изгледала је као музеј. У збирци је имао дела Саве Шумановића, Паје Јовановића, Петра Лубарде, па чак и дела Франсиска Гоје, шпанског сликара. Укупно је поседовао 84 слике – рекао је Стевовић.

Међутим, судбина уметничких дела остала је непозната.

Једна искра може да запали све, а Србију ће терати у НАТО — милом или силом!

Тајни бункер

О Аркановом богатству причало се и у акцији „Сабља“ након убиства премијера Зорана Ђинђића. Тад је претресена кућа у којој живи Светлана Ражнатовић, а полиција је испод базена пронашла бункер у којем је откривено складиште оружја.

Сеф у Комерцијалној банци празан

Када је установљено да је Жељко Ражнатовић изнајмио сефове 99 и 231 у Комерцијалној банци, пронеле су се гласине да се унутра налази огромно богатство. Сефови су насилно отворени 27. јануара 2014. године јер њихови кључеви нису пронађени. Испоставило се да су празни.

– Причало се да у тајном није био само арсенал већ и злато, накит и друге драгоцености. Све је то наводно било пописано, али се касније тој имовини губи траг и она се више не појављује у папирима – прича саговорник Српског телеграфа.

(ВИДЕО) КОНАЧНО ОТКРИВЕНА ИСТИНА О ЧУДОВИШТУ ИЗ ЛОХ НЕСА: Прича је настала пре 85 година, а један човек зна све детаље!

Оно што је несумњиво јесте да Ражнатовић није радо остављао писане трагове за собом, тако да тачне евиденције о његовом богатству заправо и нема.

– Жељко није волео папире нити да се бави администрацијом. Увек је гледао то да избегне. Када је купио кућу у Улици Љутице Богдана, он је дао паре својој супрузи Наталији Мартиновић и та кућа се водила на њу. То је урадио само да не би морао да се гњави са папирима – каже Михајло Улемек, пуковник некадашње Српске добровољачке гарде и Арканов пријатељ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИЦИ ИЗРАЧУНАЛИ: Ево које су идеалне године за брак!

(ВИДЕО) СИРИЈА: Масовни одлазак милитаната из Источне Гуте

ВУЧИЋ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ О КиМ: Највећи део учесника унутрашњег дијалога залаже се за ЗАМРЗНУТИ КОНФЛИКТ!

Извор: Република.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri