Друштво Србија

ОВО ВАС НИСУ УЧИЛИ У ШКОЛИ: ЧЕТНИЦИ СУ ОСВЕТИЛИ КРАГУЈЕВАЧКО СТРЕЉАЊЕ!

Иза освете не стоје „црвени“, већ четничка тројка на челу са Веселином Шијаковићем, открива ексклузивно Говорисрбија!

Монструозно стрељање 3 хиљаде цивила у октобру 1941. године у Крагујевцу, где је нацистички окупатор погубио и три стотине гиманзијалаца, није прошло без одмазде. Ипак, иза освете не стоје „црвени“, већ четничка тројка на челу са Веселином Шијаковићем, открива ексклузивно Говорисрбија!

(ВИДЕО) „ДЕМОКРАТЕ“ – 30 ХИЉАДА ХРВАТА ЈУНАЧКИ ДАВИЛО ДЕТЕ ОД 19 ГОДИНА!

Сам Шијаковић је био на списку за одстрел и сведочи да су окупатори поштедели Хрвате, Муслимане и Словенце, а да су само српски цивили остали на списку за одстрел. Ипак, он је успео да се домогне шуме и придружи четницима.

(ВИДЕО) СУНЦЕ НАМ ШАЉЕ ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Припремите се за последње лето и почните да спремате залихе хране!

Први план за ликвидацију гестаповског официра, архитекте овог злочина, команда равногорског покрета направила је још 1942. године, али је диверзантска тројка ухваћена и побијена у том покушају. Официр се убрзо се сели у Врњачку бању, а Шијаковић се јавља команди са предлогом и својим кадровским решењима за нову тројку.

ТРУДНИЦУ (21) УПУЦАЛА ТРОГОДИШЊА ЋЕРКА: Девојчица узела очев пиштољ јер је мислила да је играчка

„Око један сат после поноћи, у пратњи тројице војника, појавио се пијан. Они су му помогли да уђе у кућу и вратили се да патролирају улицом. Када је отворио прозор своје спаваће собе, ствари су нам биле олакшане. Попео сам се унапред припремљеним мердевинама и убо га ножем директно у срце. Тада је, неочекивано, његова супруга завриштала, па сам је усмртио из пиштоља. Једва смо побегли“ – присећао се Шијаковић овог херојског подухвата.

ЕВО И ДОКАЗА – БУДУЋНОСТ ТИТУЛУ И СУДИЈЕ ПЛАТИЛА ПРОСТИТУТКАМА!

Он је, касније, уместо да буде награђен, ухапшен и интерниран као непријатељ народа од комунистичких власти и осуђен на доживотни затвор, али је пуштен услед тешке болести да умре код куће. Не само да се чудотворно опоравио, већ је у поодмаклим годинама, као добровољац, учествовао у последњим ратним дешавањима на Балкану.

ВУЧИЋ: Ово никад нећу заборавити Путину, то сам рекао и Ангели Меркел

За живота је добио Орден Светог Саве првог реда од СПЦ, као и грамату „витез православља“ од јерусалимског патријарха Диодора. Умро је 2009. године.

БИЋЕ РАТА АКО СЕ ТРАМП ПОВУЧЕ! Макрон упозорио светску јавност!

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМЕРИКАНЦИ ЗАБРИНУТИ: Руски носач авиона „Шторм“ мења однос снага у три региона

УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Навијачи Рада флашама и палицама БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ двојицу младића!

ВУЧИЋ УОЧИ ПУТА У АНКАРУ И МОСКВУ: Ердоган је тражио да ме лично сачека на аеродрому, то је велика част! Са Путином ћу разговарати о бројним темама, између осталог и о КиМ

Лазански: Ако желимо да останемо војно неутрални за Србију питање одбране мора бити…

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon