Shutterstock
Друштво Србија

ОВО ВАМ ЈЕ ПРИЛИКА ДА ЗАРАДИТЕ Уложите новац у ове ствари у СРБИЈИ и ДЕБЕЛО ће вам се ИСПЛАТИТИ

Грађани Србије имаће и ове године прилику да евентуални вишак новца уложе у најсигурнији и најисплативију штедњу - државне штедне динарске и евро-обвезнице.

ЛАЗАНСКИ: Да ли амерички метеоролошки сателити крију ласерске борбене системе

Како кажу у Министарству финансија, у другој половини 2018. планира се још једна емисија штедних обвезница, новог инструмента штедње који је држава први пут грађанима понудила крајем прошле године. Камата, односно капитална добит на штедне обвезнице изузета је од обавезе плаћања пореза.

(ФОТО) МРАЧНА ТАЈНА СИМБОЛА КОЈИ ЈЕ БАЦИО СЕНКУ НА МУНДИЈАЛ! Ово је стравична идеја која се крије иза ДВОГЛАВОГ ОРЛА ког су показивали Албанци

Укупан обим емисије динарских штедних обвезница износио је прошле године 12 милијарди динара, а евро штедних обвезница 80 милиона евра.

Укупно је реализовано 195,7 милиона динарских штедних обвезница, односно 17,4 милиона евро штедних обвезница.

(ВИДЕО) СНИМАК СРУШИО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ Кирјос усред меча МАСТУРБИРАО са ФЛАШИЦОМ, на крају СВР*ИО с њом!

У Министарству финансија подсећају да су 27. децембра 2017. емитоване динарске штедне обвезнице рочности две, три, пет и 10 година, са купонским стопама четири одсто, 4,50 одсто, 5,25 одсто и 6,25 одсто, док су штедне обвезнице деноминоване у еврима исте рочности имале купонске стопе од 1,0 одсто, 1,75 одсто, 2,5 одсто и 4,0 одсто.

(ВИДЕО) РУСИ РАЗВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ НОВО ОРУЖЈЕ: Американци дрхте пред најновијим начином за ПОТАПАЊЕ РАТНИХ БРОДОВА

Номинална вредност динарских штедних обвезница износила је 2.000 динара, а евро обвезница 100 евра, док је максималн број куповине штедних обвезница по инвеститору био 5.000 комада по једној динарској емисији, односно 500 комада по једној евро емисији.

СКАНДАЛОЗНА ОДБРАНА ШВАЈЦАРСКИХ ЗВАНИЧНИКА, НЕ СТРАХУЈУ ОД ФИФА: Шаћири и Џака су били испровоцирани, немогуће да ће бити суспендовани

У Народној банци Србије наводе да штедне обвезнице представљају једну нову инвестициону алтернативу коју је држава понудила грађанима, односно становништву.

ЛОПОВ И ПРЕВАРАНТ! Немачки судија Феликс Брих који је ПОКРАО СРБИЈУ на рачуну има 2.000.000 евра!

Генерални директор Сектора за монетарне операције НБС Никола Драгашевић објашњава да штедне обвезнице имају карактеристике и штедње и државних хартија од вредности, те да се њима настојало да се државне хартије од вредности приближе становништву, односно да и штедише са мањим улозима могу да уложе у државне хартије од вредности и да из тога имају неколико предности.

ШВАЈЦАРСКА ПОЛИТИЧКА ЛИДЕРКА ОСУЛА ПАЉБУ ПО АЛБАНЦИМА: Не могу да се радујем, голови су дати за Косово! ОВО НИЈЕ НАША ПОБЕДА!

„Пре свега, минимални улог за улагање у државне хартије од вредности када је реч штедним обвезницама мањи је у односу на минимални улог када је реч о обичним, односно другим типовима државних хартија од вредности“, каже он у разговору за Тањуг.

„Међутим, реализација самих штедних обвезница била је нешто мања од очекиване и можемо да кажемо да су се грађани, као када је реч о штедњи, више определили за улагање у девизне штедне обвезнице“, рекао је Драгашевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕ ПАКУЈТЕ КИШОБРАНЕ! Пљускови и грмљавина све до краја јуна, а онда…

ОТЕЋЕ НАМ И МАНАСТИРЕ НА КОСОВУ Запад неће да саслуша Србију јер их подсећамо какве су ГРЕШКЕ НАПРАВИЛИ!

ТАЧИ: Данас почетак последње фазе дијалога! Коначни споразум најављен ЗА КРАЈ МАРТА 2019!

ТУЖИЛАШТВО ОДЛУЧИЛО: Ова СУДБИНА чека Дарка Костића у наредним данима!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu