Србија Хроника

ОВО СУ СРПСКИ ХАКЕРИ ЗБОГ КОЈИХ ЈЕ ДРХТАЛО ПОЛА ЕВРОПЕ: Два клинца из Прокупља и Руме водила нападе на сајтове у целом свету

Двојица српских држављана, Јован М. (19) из Прокупља и Вукашин Д. (21) из Руме, ухапшени су због сумње да су били администратори сервиса "WEBSTRESSER". У акцији која је трајала два дана учествовале су националне полицијске јединице за борбу против високотехнолошког криминала Холандије, Велике Британије (НЦА), Хрватске, Канаде, САД (ФБИ), Немачке (БКА), Шпаније, Хонг Конга, Шкотске, Италије и Аустралије.

Истрагу ове међународне криминалне групе, започела је у октобру 2017. године холандска национална криминалистичка јединица за високотехнолошки криминал, на основу оперативних информација добијених од НЦА из Велике Британије.

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ИСКАЗА ЛУКЕ ЛАЗУКИЋА У ТУЖИЛАШТВУ: Наташа се СЕКЛА НОЖЕМ по руци, а мене је тукла!

Штаб за команду и координацију дводневне акције био је постављен у седишту Еуропол-а, а акција је почела управо у Србији хапшењем Јована и Вукашина.

Након тога, на већем броју локација широм света ухапшени су и остали администратори и чланови овог криминалног сервиса, док је сервере, преко којих су изводили криминалне нападе, преузела полиција.

ЛУДИЛО У БЕОГРАДУ! ДЕВОЈКА ПОКУШАЛА ДА СЕ УБИЈЕ КОЛИМА: Нагутала се лекова, села у БМW, а затим се ЗАКУЦАЛА У ТРЖНИ ЦЕНТАР КОД „ЗМАЈА“!

Поменути сервис је затим оборен и угашен и његову серверску инсфраструктуру су заплениле полиције Немачке, САД и Холандије.

На сајту „webstresser.org“  данас је постављена тзв. „СТОП страница“, на којој је и грб МУП-а Србије и других полиција које су учествовале у акцији.

ВОЈСКА РАДИЛА ДРУГУ ОБДУКЦИЈУ: Форензичарима нелогична прича да се Бојана убила

Против корисника овог криминалног тржишта предузете су даље оперативне мере, а досадашњом истрагом нису пронађени докази о интернет порталима из Србије који су на овакав начин нападани и обарани нити о корисницима из наше земље.

ВОЗАЧИ, ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ОД ДАНАС СТИЖУ ПОШТОМ: Полиција кажњава све који макар и за један километар прекораче дозвољених 120 на сат! Скупо ћете платити за ДИВЉАЊЕ

„WEBSTRESSER“ је сматран за највеће светско криминално тржиште за изнајмљивање тзв. ДДоС напада, са више од 136.000 регистрованих корисника и више од четири милиона напада изведених до априла ове године на разне интернет домене широм света. Оркестрирани напади циљали су критичне онлајн услуге које нуде банке, државне институције и полицијске снаге, као и индустрија онлајн игара на интернету, саопштено је у МУП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Ако не Медведев, онда ко?“ — Русија ускоро добија новог премијера

КОНТРАМЕРА ЗБОГ ВУЛИНА: Стоп хрватском министру одбране?

РУЖИЧАСТИ МЕСЕЦ ЗА САМ КРАЈ АПРИЛА: Спремите се – носитељ женске среће ИСПУЊЕН ЉУБАВЊУ стиже у ноћи између 29. и 30!

МИЛИОНИ ЋЕ ПОГИНУТИ ЗБОГ ИЖИВЉАВАЊА АМЕРИКАНАЦА САД: Ако не пошаљете војску у Сирију срушићемо вам власт!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
25°
Sun