Друштво Србија

ОВО СУ НАЈВЕЋЕ ТАЈНЕ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА: Пред смрт хтео да напусти Радована Трећег, отказао представу јер није добио стан…

Прошло 45 година од култне представе "Радован III". Славни глумац се пред крај живота тајно састао с тадашњим управником Војом Брајовићем и преговарао о свом преласку из Атељеа 212 у ЈДП.

Представа „Радован Трећи“ ове године слави јубилеј – 45 година од премијере. Нажалост, она се не игра већ 33 године. Одлазак легендарног Зорана Радмиловића, који је тумачио насловну улогу, означила је њен крај. Мало људи зна да је он желео да оде из матичног позоришта.

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

– Најавио ми се да дође да разговара са мном. Тад сам био управника ЈДП. Тражио је да састанак буде дискретан. Хтео је да промени позориште и да из Атељеа 212 пређе у ЈДП. „Нећу више да изигравам глупог Августа“, рекао ми је Зоран. Желео је да игра Чехова, Шоа, Шекспира, Достојевског… Нажалост, није дошао у ЈДП, следеће године се разболео – рекао је Воја Брајовић.

Драмски писац Душан Ковачевић написао је „Радована Трећег“ као завршни рад на четвртој години. Од почетка му је жеља била да насловну улогу игра управо Радмиловић. Представа је изведена тачно 299 пута.

Месец и по пред смрт одиграо је последњу представу.

ВЕЛИКА ОПЕРАЦИЈА У СИРИЈИ: Чији систем је оборио Су-25?

Драган Николић, глумац
СТИГАО И ПРЛЕ КАО ГОСТ

Зоран Радмиловић је јунаке из „Отписаних“ – Прлета, Тихог и Мркија – звао „три прасета“. На једном извођењу Драган Николић је одлучио да дође као гост изненађења.

– Сви остали глумци су знали да ћу ја ући на сцену сем њега. У тренутку кад је он то рекао, ја покуцам на врата. Уђем приватно обучен и кажем: „Друже Радоване, мене су послали с телевизије да се извиним“. Радмиловић је само рекао: „Прле“ и пао у несвест – испричао је давне 1993. Драган Николић, који је одмах потом побегао са сцене, у емисији „Ниво 23“.

Милан Цаци Михаиловић, глумац
ЗА МЕКСИКАНЦЕ СМО ИГРАЛИ БАЛЕТ

Атеље је гостовао у Мексику, а наши глумци су желели да се купају у базенима који су били у оквиру хотела преко пута. То кажу Мири Траиловић, а она правац код директора хотела и, знајући да у Мексику од свих уметности цене само балет, каже му да је ту балетска трупа из Београда. Е сад, можете замислити како је то изгледало кад се појавила трупа „балетана“ са Миром на челу. Били су ту Милутин Бутковић, Ташко Начић, Зоран Радмиловић…

ХЕРОЈИ СА KОШАРА ОГОРЧЕНИ НА ГЛУМЦА: Сергеј, нек се твојима деси исто што и нама

Душан Ковачевић, драмски писац
ОТКАЗАО ПРЕДСТАВУ ЈЕР НИЈЕ ДОБИО СТАН

Питао ме је једном док смо били у „Српској кафани“ да ли ја, као аутор текста, имам нешто против да се представа те вечери не одигра: „Немам други начин да се борим за оно што ми припада. Данас на збору радних људи нисам добио решење за стан, иако ми је оно, ти то добро знаш, обећавано десет година. Важно ми је само да ме ти подржиш. За ове остале ме баш брига.“ Рекао сам да има моју пуну подршку. Представа се није одиграла, а њу смо платили он и ја из свог џепа.

Томо Курузовић, глумац
РЕПЛИКА „ЧЛАН БИБЛИОТЕКЕ“ КУПЉЕНА ЗА ТУРУ ВИЊАКА

(ВИДЕО) СРЂА ТРИФКОВИЋ: Ево зашто сам напустио Двери!

Кад сам играо „Петорицу под барјаком“, Зоран је увек долазио иза завесе, стављао дупли вињак поред себе и гледао ме. „Прошли пут си причао нешто о библиотекама?“, упитао ме је једном Зоран. „Јесте“. „Е, да се ти и ја нешто сад договоримо. Да ти мени продаш то о библиотекама да ја то говорим“. И тако му то „чланство“ продам за туру вињака. Тако је настао „члан библиотеке“.

РЕКЛАМА
Заветници: Нападају нас зато што хоћемо да зауставимо финансирање антисрпских НВО из градског буџета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руси воде рачуна о безбедности Емира Кустурице

ХАШКИ СУДИЈА ПРИЗНАО ДА НЕМА ДОКАЗА ЗА ГЕНОЦИД У СРЕБРЕНИЦИ: Хаг је Србима судио на основу претпоставки!

Атина под „опсадом“, пристижу демонстранти

Америка отвара најмрачнију епоху: Свет више неће спавати мирно

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri