Pixabay
Занимљивости

ОВО ОТКРИЋЕ ПРОМЕНИЋЕ СВЕ! Научници измерили брзину СМРТИ!

“Успели смо да гледамо смрт како путује по први пут. Креће се брзином од 0,03 милиметра у минути. Барем се том брзином креће смрт у ћелији”, објавили су научници са Универзитета Станфорд у студији објављеној у часопису "Science".

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Двојица системских биолога Шианруи Ченг и Џејмс Ферел открили су брзину којом умире једна ћелија. Ово откриће, које може показати и како ћелије одумиру, користиће при даљем развоју медицине. Научници ће моћи да „охрабре“ ћелије рака да се убију или спрече одумирање ћелија код пацијената с Алцхајмером.

ПОГИНУЛИ ОТАЦ И ЋЕРКА (8), МАЈКА ТЕШКО ПОВРЕЂЕНА: Тешка саобраћајна несрећа код Житорађе! ШЛЕПЕР ИЗГУБИО КОНТРОЛУ И УДАРИО У АУТО

Проучавајући јајне станице код жаба Ченг и Ферел су измерили брзину апоптозе или „програмиране смрти ћелије“. Ради се о механизму којим ћелија активно покреће властиту смрт као саставни део физиолошких процеса или као одговор на одређена патолошка стања. До апоптозе доводе бројни спољни и унутрашњи фактори.

РХМЗ УПОЗОРАВА! Ове делове Србије ускоро ће погодити ЈАКИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ!

Некад ћелија сама осети да је време да одустане, а понекад је на самоуништење подстакну таласи хемијске активности. Научници су заправо измерили брзину тих таласа.

СИН ПОЛИЦИЈСКОГ ГЕНЕРАЛА УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ КУЋЕ САШЕ ПОПОВИЋА! Директору Гранда покрали 100.000 евра, а он је један од осумњичених

Апоптоза, односно програмирана смрт ћелије, заправо је механизам заштите вишећелијског организма од деловања штетних утицаја из околине. У људском се телу догађа свакодневно и помажу му током живота. На пример, раздвајање прстију на рукама и ногама последица је апоптозе ћелија.

Ово о Харадинају не зна ни ЦИА ни БИА: НЕ ЗНА ЗАШТО ЈЕ МУСЛИМАН, ПИЈЕ НА РАМАЗАН, БИЈЕ ЖЕНУ, ТРОШИ 80 000 ЕВРА НА ЛЕТОВАЊЕ…

Човек у просеку изгуби више од 50 милијарди ћелија дневно, а неисправни апоптозни процеси доводе до развоја бројних болести.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ГУРНУЛА ДРУГАРИЦУ СА МОСТА ВИСОКОГ 18 МЕТАРА: Нико не верује да јој је жао, а сада јој прети оптужница

(ВИДЕО) КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО И ШЕШЕЉ: Ово је његов став око идеје разграничења са Албанцима

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) БИВША ТРАМПОВА САВЕТНИЦАНЕ РАЗОТКРИВА ПРЉАВШТИНЕ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Њуманова објавила компромитујући снимак којим су покушали да је ућуткају!

КРЕНУЛИ НА ЛЕТОВАЊЕ, ПА СЕ СУРВАЛИ У АМБИС! Трагичне судбине страдалих у несрећи у Италији

ОРБАН ЖЕЛИ ДА ЗАБРАНИ ПЕТОКРАКУ: Једна од НАЈВЕЋИХ КОМПАНИЈА биће у великом проблему!

Економски рат Америке и Турске на дужи рок погодиће и Србију

Ови ДЕЛОВИ БЕОГРАДА би због клизишта могли да буду СКРОЗ УНИШТЕНИ!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun