Америка Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Нови Трампов саветник човек који се отворено противио америчком признању тзв. Косова!

Џон Болтон, нови саветник за националну безбедност Доналда Трампа, први је високи амерички функционер који се отворено противио америчком признању независности Косова.

Болтон, који је на тој функцији заменио Х. Р. Мекмастера, пре 10 година упозоравао је да ће се регион Западног Балкана суочити са бројним нестабилностима уколико Косово постане независно.

(ХИТ ВИДЕО) ГУСАН РАСТЕРАО АМЕРИЧКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ! Свет умире од смеха, ОВАКВУ СРАМОТУ САД НИКАД НИСУ ДОЖИВЕЛЕ!

– Не препоручујем државама у региону да признају Косово јер је у питању заштита суштинског концепта да људи различитог етничког порекла живе заједно у оквиру граница хетерогених земаља. Независност КиМ није економски одржива и ризикује привлачење исламских екстремиста из целог света. То би могло да дестабилизује друге земље, попут Црне Горе и Македоније, у којима такође живе Албанци – рекао је он 2008. године, непосредно након што је Косово прогласило независност.

ИСПОВЕСТ ОЦА КОЈИ ЈЕ ЗА 24 САТА ИЗГУБИО ОБА ДЕТЕТА Ни непријатељу не бих пожелео да изгуби две ћерке за дан!

Болтон, који је био амерички амбасадор у УН, тада је предвиђао и да би због КиМ могло да дође до новог заоштравања односа између САД и Русије.

(ВИДЕО) ЏУМБУС У СТУДИЈУ ТВ ХЕПИ: Докторка Грујичић напустила емисију, сукобила се са Јеленом Милић око ПОСЛЕДИЦА НАТО БОМБАРДОВАЊА СРЈ!

Уколико би се питање статуса Косова решило на начин који је био супротан вољи Београда, па и других сила, попут Русије и Кине, нема сумње да би током времена тај локални проблем могао да доведе до веће напетости у односима Вашингтона и Москве, а потенцијално и других земаља. Такође, сасвим је сигурно да ће доћи до поделе Косова, пошто ће области углавном насељене Србима бити оријентисане ка Србији и настојаће да се отцепе – упозоравао је он.

АУСТРИЈА ОКРЕНУЛА ЛЕЂА ЕУ: Беч објаснио зашто неће да протерује руске дипломате!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХОРОР: Жена пронађена мртва у стану, а њен син пустио музику и скинуо се го

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Српску ћирилицу сматрао најсавршенијим писмом на свету! Погледајте о коме је реч!

ИЗБЕГАВАЈТЕ У ШИРОКОМ ЛУКУ: Ове намирнице НИКАКО не смете да једете пре или после тренинга!

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
18°
Thu