Занимљивости

ОВО ЈЕ 5 НАЈВЕЋИХ МИСТЕРИЈА ИЗ ФИЗИКЕ: Најежићете се када видите колико НЕ ЗНАМО!

Иако су се научници до сада изборили са многим тајнама у науци, одговоре на следећа питања у физици још увек нису пронашли одговор.

Тамна енергија

(ВИДЕО) Хрватски медији брује о ЗАСТАВИ коју је Лепа Брена раширила на концерту!

Не можемо да је видимо и осетимо, али можемо да је тестирамо и нико не зна шта је она заправо. Научници, ипак, сматрају да тамна енергија чини око 70 процената свемира. Замишљено је да објасни зашто се галаксије само не удаље, већ убрзано одмичу једна од друге. Можете да мислите о њој као о одбијајућој гравитацији која раздваја ствари. Међутим, како функционише је и даље мистерија.

Тамна материја

ЕВО ЗАШТО СТРЕПИ НАТО! Путин Србима даје чувени систем БУК, којим је Сирија оборила америчке ракете

Још једна тамна супстанца у универзуму, која попут тамне енергије не може да се осети ни види. Ова неухватљива супстанца се нешто разликује од тамне енергије. Наиме, једини начин да смо успели да је посматрамо је индиректно. Знамо да у свемиру мора да постоји више материја него што их видимо због тога што можемо мерити њене гравитационе ефекте, али нико заправо не зна од чега се састоји ова мистериозна материја.

Материја и антиматерија

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА: Ево шта се синоћ заиста десило у Сирији

Постоји јасна недоследност између односа ове две супстанце. Претпоставља се да је у раном свемиру требало да буде једнака количина материје и антиматерије, али сада је свемир преплављен обичном материјом. Постоје многе теорије, али за сада ниједна не даје коначан одговор, пише Н1.

Време, напредни марш

ДАДИЉА ПРОГОВОРИЛА О ДРАМИ У СТАНУ НАТАШЕ БЕКВАЛАЦ: Пробудила ме бука и вриска, седела сам уплашена!

Постајемо само старији, а не и млађи. Дрвеће само постаје више, не враћа се пређашњи стадијум жира. Време тече само у једном смеру, али зашто ми не можемо да вратимо наше сатове?

Живимо у холограму

(ВИДЕО) КАКАВ ДИВЉАК! Кренуо да бије свог тренера јер га је извео из игре! Морала да интервенише полиција!

Ова мистерија је веома збуњујућа. Свемир, све што видимо и осећамо и доживљавамо, могло би да заправо има две просторне димензије. Замислите 2Д холограм, попут оног на полеђини кредитне картице: може да садржи све информације 3Д слике, али у само две димензије. Неки научници су претпоставили да је наш свемир попут тог холограма на вашој кредитној картици: простор изгледа као да се састоји од три димензије, али би могло испасти да је све што видимо само пројекција из 2Д свемира који се налази ван наше перцепције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАОКРЕТ: Француска против уласка Балкана у ЕУ

ИПАК НЕЋЕ У БЕОГРАД! Ево где ће се и кад састати ПУТИН И ТРАМП!

НАМАМИО МЛАДИЋА (24) У АУТОМОБИЛ ПА МУ МАКАЗАМА ОДСЕКАО ПРСТ: Хорор сцена у Пироту!

Трамп није случајно „повукао ручну“ према Русији

Извор: Република

Оставите коментар