Printscreen
Друштво Србија

ОВО ЈОШ НИСТЕ ЧУЛИ! У НИШУ НАПРАВИЛИ СВАДБУ „НА РЕЦКУ“: Дани пролазе, они не плаћају, па су завршили НА СТУБУ СРАМА!

Мало ко зна да се његово име налази на "стубу срама" у Нишу, а нема никакве везе са индијанским обичајима.

То су заправо имена свих оних који су јели и пили у кафани па остали дужни.

Херојски потез Екваторијалне Гвинеје: Заказали седницу СБ УН о Косову и Метохији!

Овај локални назив представља стуб, зид, преграду где стоје сви они који баш су баш у тренутку испијања пића или конзумирања хране остали без пара.

Има и друга врста дужника. То је она која претходно најави да ће остати дужна, а плаћање следи „кад буде плата“. То се обично мало пролонгира.

ТЕМА ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ! Вучић јутрос одржао састанак са ужим руководством СНС!

На „стубу срама“ висе разноразне забелешке на фискалним рачунима, листовима из парагон блокова, картончићима, папирићима и слично.

Ту су исписане читаве приче неког ручка, „пијаног“ поподнева или закаснелих дневних гостију. Тешко да неко може да виси на стубу срама, а да га конобар први пут види.

Пре четири године је мучки убио Драгану (18), а сад је из затвора њеним родитељима послао језиво писмо

Такозвана „рецка“ је иначе позната појава, али кафански дуг носи са собом посебно бреме јер је лепо док се пије и једе, а кад то мора да се плати после неког времена, онда се појаве „змије у џеповима“.

Према речима конобара из пет или шест кафана у Нишу, скоро сваки овакав угоститељски објекат у Нишу има свој „стуб срама“, али и то није највећа мука.

МИЛОВАН ЈЕ БИО НА 4.000 СВАДБИ И ПОЉУБИО 3.000 НЕВЕСТА, И ТО НЕПОЗВАН: Пио сам бамбусе и шприцере, а сад само ракију! Најтеже је ући у хотел у Срему

– Недавно је на рецку одржана овде код нас у кафани читава свадба. Рачун изнео нешто мање од 100.000 динара, а речено нам је да ће бити плаћено за недељу дана односно кад се „среде“ младенци. Од тог обећања прошло је две недеље. Платиће они, родитељи су познати људи у Нишу, али без те рецке, кафане не би имале сталне госте. Друга и велика мука су вирманска плаћања. Неке кафане су читаве свеске са вирманским рачунима бацале у корпу јер је фирма у блокади, директор напустио предузеће па нема ко да одобри. Хиљаду разлога има за неплаћање. Онда се окрећу телефони, натерају се ти шефчићи и слични да плате бар пола цифре… – причају нишки конобари.

(ВИДЕО) ХАОС НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! Камера умало УБИЛА главног судију! Само пуком срећом избегнута ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА!

Несумњиво да многе кафане тешко послују. Поготово у периоду после Божића јер тада драстично опада посао, али се платежна моћ може видети још из једне појаве. За Нову годину неки ресторани нису организовали прославу дочека. Власници су се „вадили“ да тада као желе да се одморе јер нису хтели да признају да нису имали довољно резервисаних места – жале се нишки угoститељи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТОМИН ЧОВЕК РУШИ ВУЧИЋА: Подржао Ђиласове протесте!

(ФОТО) ШОК! ПРОНАЂЕНО ИЗГУБЉЕНО РУСКО БЛАГО: Златне полуге, слике и иконе скриване годинама у тајној просторији у подруму!

ИНЦИДЕНТ КОД НИША! Исклизнуле две цистерне са амонијаком!

ШОК СЦЕНА СА ДОРЋОЛА КОЈУ ДАНАС МНОГИ ПРЕПРИЧАВАЈУ: Бахати возач умало џипом ударио девојчицу, па насрнуо на њеног оца! А ОНДА СУ МУ ПРОЛАЗНИЦИ И КОМШИЈЕ ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ

Русија реаговала на амерички разарач у Црном мору

Дачић: Председник Палауа стигао у Београд, закључите сами

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon