Telegraf
Uncategorized

Ово је највећа претња за Србију: Генерал Диковић најавио формирање ПОСЕБНЕ ЈЕДИНИЦЕ СПЕЦИЈАЛАЦА

- Тероризам је светски непријатељ број један, који подједнако прети и нама - каже начелник Генералштава Војске Србије.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДВЕ КУЋЕ ЗАВИЈЕНЕ У ЦРНО: Објавили на Инстаграму како јуре 200 на сат, а онда се закуцали у бетонску ограду!

Највећи безбедносни ризик Србије је нерешен статус јужне покрајине и њена једнострано проглашена независност, упозорава начелник Генералштава Војске Србије генерал Љубиша Диковић, те најављује да ће бити формиране посебне јединице специјалаца за кризне ситуације.

– Тероризам је светски непријатељ број један, који подједнако прети и нама. Формираћемо зато опремљене, обучене и ефикасне оружане снаге, које ће бити снажан фактор одвраћања у свим безбедносним изазовима – рекао је Диковић у интервјуу за Вечерње новости.

Он је нагласио да је Војска Србије потпуно спремна да заштити своје грађане од свих претњи и опасности. На питање шта подразумева боља организација снага за брзо реаговање, Диковић подсећа да је некада постојао корпус специјалних јединица, који је расформиран 1999. године.

– За решавање свих безбедносних изазова данас су нам преко потребне снаге које могу да за рекордно кратко време реше проблем и спрече његово ширење – рекао је Диковић.

(ВИДЕО) ОВАЈ ГРАД НЕСТАО ЈЕ ПОД ВОДОМ ПРЕ 1.700 ГОДИНА: Рониоци су га пронашли и наишли на нешто невероватно!

Telegraf/ A. Nalbantjan

На Балкану постоји велики ризик од изазивања сукоба, упозорио је он, те је навео да је важно да Србија располаже јединицама које могу да ефикасно реагују у кризним ситуацијама.

– Направићемо зато већу формацију ових снага. Биће најбоље опремљене и подржане хеликоптерским јединицама. То је и разлог за набавку хеликоптера, које ћемо наоружати и опремити за борбена дејства – рекао је Диковић.

Истовремено је изразио жељу да ће Србија набавити ПВО системе, „али само према потребама“. План је, додао је, да се уз систем „Нева“ и модернизацију ракета „куб“ набави и неки од модернијих ракетних система

(ВИДЕО) ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Када се повукла вода из језера, појавило се стотину скелета и откривена је страшна прича стара више од 2.000 година!

Telegraf/mod.gov.rs

– Наш циљ је да увек будемо спремни да заштитмо ваздушни простор Србије у миру, али и да се оспособимо за наношење ударца потенцијалном агресору – рекао је Диковић.

Избоден малолетник у Новом Саду: Пронађен у локви крви на тротоару

Он је нагласио да је председнику Србије Александру Вучићу стало до тога да Србија има одлично опремљену и обучену војску спремну да одговори на сваки покушај угрожавана безбедности грађана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГУЈОН: Сад и Албанци прете ДА ЋЕ МИ ПУЦАТИ У ГЛАВУ – плашим се за своју породицу!

Објављена „Топ листа хашких лобиста“, на њему ДС, Чедомир Јовановић, Вук Драшковић…

Ко су албанска браћа коју је Дачић затекао у Белој кући?!

Трамп данас доноси историјску одлуку која ће разбеснети читав муслимански свет

Извор: Телеграф

Оставите коментар