Foto: Youtube/Printscreen
Регион

ОВО ЈЕ НАЈУКЛЕТИЈА КУЋА НА БАЛКАНУ, УБИЛА ЈЕ СВЕ СВОЈЕ ВЛАСНИКЕ: Боривој се одлучио да је истражи, а унутра је затекао колевку и постављен сто! Тада је добио језиву поруку!

Километар и по од Ловрана налази се кућа која као светионик стоји на каменом платоу, а изнад ње је неколико стотина метара висок камени хрид. Мештани су је годинама у страху избегавали мислећи да је уклета.

Верују да кућу опседају душе злостављаних логорашица. Многи и не желе да причају о њој, а они који проговоре – кажу само да је уклета. У кући су се, наводно, догађале чудне ствари, а постоје и сведочанства људи који су ‘за длаку’ избегли трагедију.

(ФОТО) ЕВО КО ЈЕ ПРИСТУПИО ЗАВЕТНИЦИМА! Представили програм и нове чланове!

НОВИ УДАР НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

Једна од таквих прича говори о угледном опатијском угоститељу, који се с љубавницом склонио од кише у ову кућу. Одједном се на спрату чула галама, смех, лупање чаша и тањира, као да је у току раскалашна забава. Изненађени пар се скаменио.

Упркос пљуску похитали су према аутомобилу, упалили мотор, али су се гуме вртеле у месту. Ауто је, као у филму, већ полако клизио према ивици дубоке провалије.

И кад су већ помислили да је крај, у стену изнад куће ударио је гром, а истог тренутка аутомобил је јурнуо према путу.

Ријечанин Боривој Буква пре десетак година се охрабрио и отишао да истражује духове у кући. Призор га је шокирао. У рушевини су биле плетене фотеље, сто и колевка као и четири тањира на столу. Покушао је виском да сазна шта се догађало у кући и добио три јасне наредбе да се губи из куће. Послушао је.

Знао је да се с тим не треба шалити. Поготово зато што је кућа у последњих сто година убила све своје власнике, али и случајне пролазнике који су само боравили у кући. Буква је казао како ће власник куће морати да буде странац, јер је и њен први власник био странац. Само он ће моћи да је опреми и користи у угоститељске сврхе, како је било и на почетку.

(ВИДЕО) ХАОС КОД ЛАЗАНСКОГ У ЕМИСИЈИ! Сви су занемели када је откривено да ли је Југославија капитулирала 1999. године

(ВИДЕО) НЕ ЖАЛИМО СРПСКУ ДЕЦУ, НИ МАЈКЕ, ОНИ СУ ГОРИ ОД ЖИВОТИЊА! Американци објавили језив говор мржње Шиптара са Косова

Некада је кућа била прекрасан хотел. Долазили су гости из целе Аустро-Угарске. Једне вечери 1923. кућа је планула, а наводно ју је запалио сам власник због осигурања.

Након неког времена кућу је купила једна породица и кренула у обнову. Међутим, пијавица је дигла кров и разбацала црепове по селу. Ниједна друга кућа није страдала. Власник је затим оболео и умро.

Други власник умро је од изненадне болести, а следећи у саобраћајној несрећи неколико месеци након што је почео да је адаптира. У кући је гром убио чешке туристе који су ушли како би се склонили од кише.

„Кућа је та која сама бира своје власнике“, објаснио је Буква и додао како је имао осећај да га неко гура са литице док је био тамо.

У кући су наводно обитавала три духа. Три жене мучене су и убијене у кући, једна за време Другог светског рата, а две после.

Главни организатор злочина био је италијански фашистички званичник Скробогња, рођен у Ријеци. Био је, међу осталим, задужен и да доводи младе девојке у табор италијанске војске у Опатији.

Фашисти су ловили девојке и често цела села одводили у логор, због сарадње с комунистима. Део девојака завршавао је у Опатији, а оне које високи официри не би одабрали за своју забаву, Скробогња је, наводно, одводио у кућу на осами.

У кући је било још убистава, самоубистава и необјашњивих смрти, али ти духови се нису задржали. Мештанка је испричала како је мушкарац пререзао супрузи гркљан 1912. године због љубоморе. Затим се скинуо го и бацио са стене. Имали су четворо деце.

БРУТАЛНА САЧЕКУША НА ЦЕТИЊУ: Убијен Богдан Милић! Нападачи га из кола засули смтроносним рафалима

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Купио пиштољ да би убио супругу?! Пуцао из РЕВОЛВЕРА на супругу док је ШЕТАЛА СА СИНОМ!

Садашњи власник заиста је – странац!

Данашњи власник, чији је покојни отац страдао у саобраћајној несрећи недуго након што је почео да поправља кућу, средио ју је у угоститељски објекат. То је и била очева жеља. Не верује у приче о духовима, а кућу је обновио каква је била.

Иначе, он је пореклом Мађар и Италијан, а отац му је имао аустријско држављанство.

„Овде смо већ шест година и ништа се чудно није догађало. Управо супротно, гости нам се радо враћају, пуни су утисака и како кажу, код нас се осећају одлично“, испричала је сувласница хотела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КО ЈЕ ЉУБОМИР ЈОВАНОВИЋ СТАКЛЕНИ, ОТАЦ МЛАДИЋА КОЈИ ЈЕ ПУЦАО У ЖЕНУ ПА СЕБЕ: Заштићени Сурчинац, Чуметов друг! Возио џип са РОТАЦИЈОМ и носио полицијску значку, а хапшен је и са другим сином! ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО У САБЉИ (ВИДЕО)

Политизација мигрантске кризе у БиХ: Циљају Додика — а погодиће Федерацију

Клинтон и Олбрајтова на месту злочина, Север окићен српским и руским заставама

(ВИДЕО) У СУБОТУ СВИ КАО ЈЕДАН ПРЕД САБОРНИ ХРАМ! Андрија Мандић позвао на одбрану српских светиња у Црној Гори!

НАТО И КФОР СУ СТВОРИЛИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО! Српски министар обрушио се на западне земље!

Курир.рс/Еxпресс.хр

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon