Uncategorized

Ово је најлепша фотографија Србије за 2017. годину (ФОТО)

Након конкурса који је трајао месец дана, Србија је добила најлепшу фотографију за 2017. годину!

Ласкава титула ”Најбоља слика Србије” припала је Мини Јевремовић. Фотографија је победила са укупно 1.078 гласова публике, а њен кадар Лепосавића изабран је за најлепши пејзаж у конкуренцији.

фото: Мина Јевремовић

Победницу конкурса очекује новчана награда, док ће свих 12 финалиста које је одабрао стручни жири наћи место у календару за 2018. годину. Свих 100 фотографија које су прошле први круг гласања биће представљено на великој изложби у просторијама Дорћол Платза од 8. до 12. јануара 2018.

Претходних месец дана, колико је трајао конкурс ”Сто најлепших слика Србије”, гласало се за најлепше међу 1.348 пријављених фотографија, изабрано је 100 најлепших, жири је од њих изабрао 12 најбољих, а публика победника. На страници www.slikesrbije.rs гласало је више од 27.000 људи.

О ПРОЈЕКТУ “СЛИКЕ СРБИЈЕ“

Организатор конкурса, интернет-платформа „Слике Србије“, јесте пионирски пројекат који је покренула група ентузијаста и заљубљеника у фотографију и пејзаже Србије. Сваког дана настају хиљаде фотографија које Србију приказују у предивном светлу. Њихови аутори су професионални фотографи, али и многи други који то нису – људи који се шетају, трче, возе бицикле у природи, они чији је посао везан за отворен простор или они који су једноставно заљубљени у природу. Портал све њих окупља на једном месту и свима даје Србију на длану.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Истовремено, платформа промовише ауторе, омогућава љубитељима фотографије да на једном месту имају тематски обједињене слике, а свима којима су фотографије потребне пружа право место за избор и контакт. За нешто више од годину дана, „Слике Србије“ прати више десетина хиљада људи, путем Инстаграм профила и Фацебоок странице.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДРЖАВА ОПРЕМА ВОЈСКУ: „Свима по 2 пара униформи и чизама – и резерви“

Флин признао да је лагао ФБИ, Путин каже „тамо су луди“

ДОЛИЈАЛА ЧАНКОВА АУТОНОМАШИЦА: Маринка Тепић би могла да заврши у затвору?

Оставите коментар