Shutterstock
Занимљивости

ОВО ЈЕ НАЈЈЕЗИВИЈИ ЗЛОЧИН ПОЧИЊЕН У ЈУГОСЛАВИЈИ Шефка је убила трудну школску другарицу и ОТЕЛА ЈОЈ БЕБУ ИЗ УТРОБЕ, а оно што се касније десило још више леди крв у жилама!

Оптужена је негирала да је починила злочин чак и кад су у њеној кући нађени дукати и прстење с покојнице, бели конац с бебиног пупка и крвави нож...

Шефка Хоџић починила је, до тада незапамће, злочин на овим просторима, а све из жеље да буде мајка.

Иако је још 1970. осуђена на казну стрељањем, та казна је потом преиначена на 20 година затвора, да би осуђена након 13 година била помилована, после чега је променила име и живела у Србији.

АВИОНИ У ВАЗДУХУ Војска надлеће југ Србије

Недалеко од Зворника, у селу Јусићи, 7. октобра 1969. откривен је леш труднице Алије Хасановић (26). Истрага је утврдила да је убијена са три хица из пиштоља, а да је дете извађено из утробе и однето.

Шефка је, према судским списима, рођена 1943. године. Пре хапшења завршила је само курс за описмењавање. Одрасла је у релативно богатој породици Хасановића. Била је сеоска лепотица.

У 16. години остала је без оца, који је убијен на њиви пред њеним очима, а годину дана касније удала се за Хоџића, човека склоног алкохолу, који јој је стално приговарао због њене неплодности.

(ВИДЕО) Невиђен скандал на прослави Олује хрватски државни врх се обрукао као никад!

Истрага је тапкала у месту све док седам дана касније патолог др Милан Вушић на основу расекотина на стомаку није изнео хипотезу да је дете отето.

Сугерисао је полицији: „Дете је из мајчине утробе могао да отме само неко ко га је много желео, а није могао да га има. Треба тражити жену која има дете, а није га родила“.

Испитујући све жене које су се породиле у ноћи између 6. и 7. октобра, полиција је дошла до Шефке Хоџић, вршњакиње и школске другарице убијене Алије.

Шефка, удата за грађевинског радника, у месној канцеларији пријавила је рођење, али и смрт ћеркице Фатиме.

ЗАСТАВА СА ГРБОМ СРБИЈЕ ЗАБРАЊЕНА ЈЕ ЗА СВАДБЕ И ПРОСЛАВЕ: Какве су казне и када српска тробојка СМЕ ДА СЕ УПОТРЕБЉАВА!

Лекарски преглед показао је да Шефка никад није рађала. Убрзо је признала да је седам месеци носила крпе испод хаљине и димија како би селу показала да је након девет година брака ипак затруднела, али никако није хтела да призна убиство.

Негирала је да је починила злочин чак и кад су у њеној кући нађени дукати и прстење с покојнице, бели конац с бебиног пупка и крвави нож.

Током истраге и на суду изнела је чак седам верзија догађаја: од потпуног негирања везе са случајем, преко тврдње да јој је „дете донео неки човек“.

После приче да јој је дете дао Рамо Хасановић, сусед и бивши осуђеник који јој је једном то и обећао, јер је знао да је нероткиња и да је због тога несрећна, сву кривицу свалила је на девера Синана и јетрву Фатиму. На суочењу с Фатимом, гледајући је у очи, викнула је: „Говори истину или ћу те сад овде истући!“

Ко је Милов официр који је дошао на прославу ОЛУЈЕ?!

Пред Окружни суд у Тузли изведени су Шефка Хоџић и њен зет Авдија Хоџић, коме је дала пиштољ да га сакрије у ђубре. Осуђени су 25. маја 1970. године: она на смрт стрељањем, а он на пет година робије.

Чувени адвокат Филота Фила, користећи многе пропусте у истрази и на суђењу, успео је да преко Врховног суда Југославије издејствује поновно суђење.

Овог пута, Шефка је изнела осму верзију – тврдила је да је убица Авдија Хоџић. Суд ово није усвојио, али је прихватио тезу одбране да није било речи о подмуклом злочину, него о убиству на мах, па је нова казна за Шефку Хоџић била 20 година затвора.

(ФОТО) ПАНИКА МЕЂУ ТУРИСТИМА И МЕШТАНИМА: Најмање три особе погинуле у СНАЖНОМ ЗЕРМЉОТРЕСУ

Оно што се потом догодило јесте да је помилована после одлежаних 13 година, за Дан републике 1982.

Удала се, добила дете и променила име. До пре десетак година живела је у Војводини.

КАКО ДА СПАСЕТЕ ЖИВОТ АКО ВАС УЈЕДЕ СТРШЉЕН: Смрт наступа за само неколико минута, а ево када је УБОД ФАТАЛАН!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ ЗАГРЕБАЧКОГ СВИНГЕРА: Жена ми је досадила после 15 година брака, а онда сам је увео у СЕКС КЛУБ! Испунио сам све фантазије, а редовно се виђамо са паром из Београда!

(ФОТО) ПРОВОКАЦИЈА Бошков и Ђиласов најбољи другар из Хрватске поручио: Срби у Крајини нису били угрожени, сами су се протерали!

Бомба из Загреба: Хрватска после Олује планирала још бруталнију акцију — „Ватрене кочије“?

(ВИДЕО) ЂИХА, НОВАЧЕ! Вајда баш мучи Ђоковића пред Торонто

БОСАНЦИ СПРЕМАЈУ ЗАМЕНУ ЗА ДУЛЕТА! Вујошевић можда иде на трансплантанцију бубрега

Извор:  alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
29°
Tue
30°
Wed
31°
Thu
26°
Fri