Мигранти (Фото: Јутјуб)
Регион

ОВК ШВЕРЦУЈЕ МИГРАНТЕ У ЕВРОПУ: Полазне тачке – Ада Бојана и Улцињ

Припадници ОВК, преко својих људи у Црној Гори, пребацају мигранте, шверцерским каналима, преко Аде Бојане до Улциња, а одатле се они камионима превозе до Требиња, сазнаје подгоричка „Слобода”.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: НАТО упутио најопаснију поруку Србима још од бомбардовања

Финална дестинација им је италијански град Молфалконе, удаљен 20 километара од Трста. У шверцерски посао је укључен и један тајкун из Улциња, преко којег се све одвија, а кога безбедносне службе Црне Горе не дирају.

Према сазнањима листа шверц миграната актуелан је последњих четири месеца, а кључна тачка одакле сав посао креће је Игуменица у Грчкој.

„Одатле се брзим глисерима превози, обично 20-30 миграната до Драча или Валоне, где их преузимају људи из албанског криминалног клана из града Фијер. У посао који се обавља на територији Албаније умешан је клан чије је седиште у Бриселу, којим руководи један од оснивача и финансијера ОВК. Један од њихових главних људи је П.Ц. који живи у Бриселу, за кога се везују блискост са странком некадашњег премијера Албаније Саљија Берише и њено финансирање. Он је у свом досијеу Еуропола и Интерпола више пута назначен као један од организатора шверца наркотика, белог робља, а сад и миграната. Име је променио због европске потернице, јер је под својим именом био на црној листи“, сазнаје “Слобода“ у безбедносним круговима.

(ВИДЕО) ДОЛАЗИ НЕПОБЕДИВА ЕПИДЕМИЈА: Научници у шоку, нову пошаст назвали БОЛЕСТ ИКС

Он је због препорука албанских служби, и заслуга за оснивање и финасирање ОВК и помоћи сивим операцијама НАТО-а, добио азил у Белгији и живи под именом П.Ц.

Мигранти се преко Улциња убацују у Црну Гору, одакле се камионима албанског шпедитера из Улциња, возе до границе где их преузима херцеговачка група, коју води познати требињски криминалац са подебљим досијеима у земљама региона.

После илегалног доласка у Требиње, опет у групама по 30, уз помоћ корумпираних појединаца у БиХ полицији, улазе у ту земљу, и даље настављају пут за Чапљину. Тамо их преузима група извесног
„Даиџе“, која их уз помоћ локалних чапљинских таксиста и корумпираних пограничних полицајаца убацује у Метковић. Рута даље иде ка Сплиту, где их преузима група загребачког криминалца Ч.М., пореклом из Мостара.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Овом монструму доживотно треба забранити бављење спортом!

Један крак даље иде ка Ријеци, тачније на прелаз Рупе, док је центар друге руте у Чаковцу. Уз помоћ логистике, тачније, појединих корумпираних словеначких полицајаца и ловочувара, мигранти улазе у Словенију.

Финална дестинација миграната је италијански град Молфалконе, удаљен 20 километара од Трста.

Главни организатор овог шверцерског посла је у Солуну, и како истражитељи верују, њему се исплаћује 6.000 евра по глави човека, за оне које успеју да пребаце.

Овај шверцерски посао је великих размера, а до сада је, према процени хрватских и словеначких извора, 70 одсто ових људи прошло, а остатак је ухапшен, а затим враћен у БиХ, и даље у Црну Гору.

(ВИДЕО) ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ! ПОБЕСНЕЛИ НАВИЈАЧИ ПОКУШАЛИ ДА ЛИНЧУЈУ СВОЈЕ ФУДБАЛЕРЕ: Играчи бежали главом без обзира!

Хрватске и словеначке безбедносне службе све мање сарађују са колегама из Црне Горе, и са њима не деле информације, јер сумњају да иза читавог шверца стоји неко из црногорске службе, под чијим патронатом се све одвија.

Током јучерашњег дана Управа полиције није одговарала на питања “Слободе“ о шверцерским каналима којима се пребацују мигранти. Такође, нису одговорили ни да ли полиција води истрагу против људи из безбедносних кругова за које се спекулише да имају везе са овим нелегалним послом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШУТАНОВАЦ ДАО ОСТАВКУ! Одлазим са места председника ДС!

(ФОТО) ВЕЛИКИ ПОЖАР НА ЛАБУДОВОМ БРДУ: Гори у близини новог дома здравља, густ дим надвио се изнад тог дела града!

(ДОКУМЕНТ) НАТО ПУШТА МИЛА НИЗ ВОДУ И СУДИ МУ ЗА КОРУПЦИЈУ! Ево кога доводе на власт у ЦГ уместо њега

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА СЛИЧИЦЕ 313! ОВО ЈЕ ЗАБРАЊЕНИ ДЕО ФИЛМА: Свет је грешком видео убиство Џона Кенедија!

Извор: Слобода

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri