Printscreen
Друштво Србија

ОВИ СРПСКИ ГЛУМЦИ СУ ПОБЕГЛИ ИЗ ГРАДА НА СЕЛО И НИЈЕ ИХ СРАМОТА ДА НОСЕ ГУЊ И ОПАНКЕ: Газда Језда ЧЕТВОРО деце шаље на њиву, а шокираћете се зашто су и његове колеге урадиле баш исту ствар

Највише глумаца одлучило је да светла града и ужурбани градски стил замени за мир и опуштеност. Некима од њих пошло је за руком да развију бизнис у селима из којих су потекли, попут Ненада Јездића и Бранка Јанковића, док су Никола Којо и брачни пар Љиљана Благојевић и Синиша Ковачевић град напустили ради сопственог мира.

ПРЕМА ДРАЧУ ПЛОВИ БРОД ПУН НАОРУЖАЊА: ЦИА шаље Шиптарима велику количину војне технике! Ево шта је план

Како спознају вредност живота, јунаци са ТВ екрана и позоришне сцене све чешће желе да слободно време проведу у природи неоптерећени дневним вестима. Ипак, због пословних обавеза и школовања деце, глумци иако су све више везани за село, везу са градом не прекидају и не одричу се ни градских адреса.

Тако је глумац Ненад Јездић у јеку популарности одлучио да се малтене пресели у родни крај и почне да производи ракију од различитог воћа. Вратио се у родни крај у селоЗабрдица код Ваљева и саградио велику породичну кућу и објекте потребне за производњу ракије. Тамо данас има 20 хектара имања и идеја му је да у бизнис укључи своје четворо деце како буду стасавала, уколико то буде и њихова жеља. За одржавање воћа, брање и све што треба да се уради на плацу, газда Језда, како га зову, ангажује сељане и врло је поносан због тога.- Овде имам шансу да урадим нешто драгоцено за све своје. Ово је сада моја потреба. Морам ово да урадим због своје породице, али и због људи из овог села који раде и који ће тек радити код мене и на радост њихове деце – рекао је Ненад Јездић.

Што се тиче Јездићеве глумачке каријере, она није оштећена његовом одлуком да му животна база буде на селу, тако да његов други породични дом остаје на истој адреси, у Земуну.

– Истинску пуноћу живота осећам на селу, али то ме неће удаљити од сцене. Напротив. Себе овде видим за цео живот – поручио је Ненад.

ФАЈТ У СКУПШТИНИ Јовановић: Дачић је ђилкош! Ивица: Чеда кризира!

Printscreen

Како сазнајемо, он је у родном месту мајци купио стан, а кредите које је подигао зарад започињања бизниса је отплатио.

Лепо и корисно спојио је и глумац Бранко Јанковић којег и у родном месту Гуњаци у ваљевском округу највише препознају по лику кадета Џаковића којег је играо у ТВ серији „Војна академија”. Са мештанима овог села Бранко се саживео још као дечак кад је са баком чувао козе, а пре неколико година се вратио коренима и занату који га је отхранио.

Бранко данас има фарму коза са више стотина грла, од чијег млека производи висококвалитетан сир и сурутку која се користи за исхрану деце и спортиста. За кратко време Бранко је развио бизнис, па сада производе извози и у далеки свет, чак и на четири континента. У селу се скућио са супругом и колегиницом Наташом са којом има трогодишњег Вукадина и једногодишњу ћерку Ковиљку. Глумачке каријере се није одрекао.

– Можда некоме делује да водим паралелан живот, јер сам максимално посвећен и једном и другом послу. Али, у причу са производњом сурутке нисам ушао зато што не могу да живим од глуме. Никада ни за чим нисам ишао зарад новца, већ зато што сам, у најгрубљем смислу, авантуриста. Овај посао ме, заправо, најлепше одмара и испуњава између напорних проба. Желео сам да помогнем родитељима, како би од напорног и поштеног сељачког рада почели и да зарађују. Тако ми није тешко да будем овде ни када су пољски радови, од орања до кошења и балирања сена. Моја деца, богу хвала, имају могућност да буду у природи, дишу свеж ваздух и играју се на најприроднији начин – објашњава Бранко.

(ФОТО) ДА НИЈЕ КОКАИН, МРЧО?! Црногорци пун камион поквареног сира искиповали у Бојану, друштвене мреже се усијале!

View this post on Instagram

Sve koze na broju

A post shared by Koza Nostra (@koza.nostra.by.branko.jankovic) on

Глумац Никола Којо скоро десет година поносни је власник кућице на Космају на пространом имању. Којо је дуги низ година заговарао идеју да ће на обронцима Космаја направити комуну са пријатељима у средини, која је надалеко позната као најчистија.

– Желим да се тотално изместим из града на село, али тренутно то није изводљиво због моје деце и њиховог школовања. Ипак, и то ће ускоро бити могуће – открио је Никола, који са супругом Александром има три ћерке.

Признати уметници, глумица Љиљана Благојевић и драмски писац Синиша Ковачевић су ћерки Калини и маленој наследници Миони оставили стан у граду, а они су се повукли на село. Данас је њихова база у селу Сурдук.

Продате Прва и О2 ТВ! Ево ко је нови власник, а када погледате цифру завртеће вам се у глави!

Printscreen

– Одселили смо се у Сурдук, поред Дунава, у кућу с двориштем из којег поглед пуца на винограде. Сада имам више времена да читам и размишљам о себи. Лежем раније, а будим се природно. Земун је некада имао атмосферу малог града, али добио је брзину Београда. Ипак, остао ми је прва љубав, ту сам рођена, одрасла, ишла у школу, ту су ми били први изласци… Остаћемо у Сурдуку док не демантују моје разлоге за селидбу. Реч је о месту где пекари старим људима носе хлеб на кућну адресу – прича Љиљана, која често путује са представама које изводи на сценама широм света, а при повратку кући сања да с унуком Мионом ужива на плацу у Сурдуку. Та слика је омиљени призор и за Љиљаниног животног сапутника Синишу, који каже да је веза села и града изузетно драгоцена, али да је боравак у природи најбољи мелем за уметничку, али и сваку другу душу.

Приштина објавила предлог резолуције о дијалогу са Београдом, ЕВО КОЈИ СУ ЊИХОВИ УЛТИМАТУМИ ЗА СРБИЈУ!

– Које предности има живот на селу, грађа је за читав есеј. Ипак, има и мана живот у руралној средини, као што има и предности живот у граду, те и нису баш компаративне вредности. Ако ме питате је ли нам лепо у Сурдуку, свакако да јесте, али најбоља је комбинација живети на селу, али не прекидати везу са градом – поручује Синиша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Кијев припрема војне акције у Донбасу

ЧЕПУРИН: Русија се вратила на главну сцену, а 400 година доминације Запада се приближило свом крају!

НЕМА ДАЉЕ, БЛОКИРАЈУ НАС СВУДА Да ли је ово званична америчка уцена? Признање геноцида за укидање такси!

ДОДИК ОДБРУСИО НАТО-у: Нећу ништа подржати, придржавам се резолуције НС РС!

Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
8°
16°
Tue
14°
Wed
14°
Thu
16°
Fri