Foto: Printscreen
Политика Србија

ОВИ ДОКУМЕНТИ ДОКАЗУЈУ ДА УГЉАНИН И БНВ ХОЋЕ ДА ПОЦЕПАЈУ СРБИЈУ! ЗАХТЕВАЈУ СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС ЗА САНЏАК и тврде да је то договорено 1992. у Лондону и Женеви!

Бошњачко национално веће, иза којег стоји Сулејман Угљанин, захтева успостављање специјалног статуса за Санџак, позивајући се како је то одлзчено још 1992. године на Мировној конференцији у Лондону на којој је БНВС учествовало како раноправни члан на Мировној конференцији о Југославији у Лондону одржаној од 26. до 28. августа 1992. године!

Цело село оставили без струје: Лопови однели 1.000 метара бакарног кабла са далековода

БНВС тврди да је специјални статус за Санџак био је основа за разговоре на Мировној конференцији у Женеви између представника БНВС и представника Мировне конференције 16. и 17. септембра 1992. године, као и да је о томе опет разговарано у Женеви 18. и 19. фебруара 1993. године када је БНВС примили коопредседници Мировне конференције Сајрус Венс и Лорд Дејвид Овен.

(ВИДЕО) СУПЕР ПУМЕ СТИЖУ У СРБИЈУ, БЕОГРАД ВЕЋ КУПИО девет хеликоптера Х145М, четири Ми-35М и три транспортна Ми-17В-5!

Угљанин и екипа наглашавају да је тада закључено да БНВС конкретизује и правно уобличи став о специјалном статусу примењен на Санџак који је усвојен као основ за даље преговоре.

БНВС је на основу овог договора и проведене јавне расправе експертска група БНВС приступила изради Меморандума о успостављању специјалног статуса за Санџак чији је коначни текст усвојило БНВС 06. јуна 1993. године у Новом Пазару.

ИЗМЕНЕ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА СТУПАЈУ НА СНАГУ 1. ДЕЦЕМБРА: Убица из Новог Сада може да добије до 40 година, доживотни затвор ће се изрицати тек за шест месеци

Бошњачко национално веће, као највише политичко и представничко тело Бошњака, позвало је све друштвено-политичке факторе у Санџаку да прихвате специјални статус за Санџак као заједнички концепт за решавање статуса бошњачког народа и статуса регије Санџак и истичу како је успостављање специјалног статуса за Санџак оптимално решење за бошњачки народ који је аутохтон на простору Санџака.

„СРБИЈА ТРЕБА ДА ОДГОВАРА ЗА (НАВОДНИ) ГЕНОЦИД“: Тачи поново оптужује Србе и Србију за ЗЛОЧИНЕ које је ОН ПОЧИНИО!

ПОГЛЕДАЈТЕ ДОКУМЕНТЕ КОЈИ ДОКАЗУЈУ СЕПРАВАТИСТИЧКЕ НАМЕРЕ БНВ:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Отворен културно-административни центар „Патријарх Павле“

(ФОТО) ФРАНЦУСКА ПОЛИЦИЈА ОБЈАВИЛА СЛИКУ ЛИЦА ЗА КОЈЕ СУМЊА ДА ЈЕ ОДГОВОРНО ЗА СИНОЋЊИ НАПАД: Апелују на грађане да сарађују

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ТРГОВИНЕ ОРГАНИМА НА КОСОВУ: Тројица ухапшена у Чаглавици после претреса приватне клинике

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВОЖДОВЧАНИ СУ БИЛИ НАЈБРУТАЛНИЈА БЕОГРАДСКА ЕКИПА: Секире, мацоле, врело уље, моторне тестере били су њихов начин комуникације! А ОНДА СУ НЕСТАЛИ!

СОРОШЕВЦИ НАПАДАЈУ ЗАВЕТНИКЕ ЗБОГ ОСНИВАЊА СТРАНКЕ!

САМО ШТО НАМ НИСУ ТРАЖИЛИ ДА УБИЈЕМО ПУТИНА! Најповерљивијим дипломатским каналима у Београд стигла СРАМНА ПОНУДА Вашингтона! Ставка под бројем 1 је шамар века!

ЛАЖНА ДРЖАВА ПОДМИЋУЈЕ КРВАВИМ НОВЦЕМ: Дачић: Пацоли са 500.000 долара хтео да купи признање!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri