Друштво Србија

ОВАКО СУ УСТАШЕ КЛАЛЕ СРБЕ: Газили смо по живој и мртвој деци, а онда су узели бебу и ударили је о зид… Није се више померила

Ту су довођени мушкарци, жене и деца... нема бирања. Сви су били исти пред ножем усташким: и Србин и Јевреј и Ром...

О бестијалности усташа говоре чињенице: у стратишту Кула смрти било је уређено специјално мучилиште. У ћелијама за клање урађени су посебни одводи крви покланих. У лето 1942. угушено је гасом око 600 деце, а за католички Божић 1942. поклано је око 600 жена…

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ШИПТАРИМА УПУТИО МОЋНУ ПОРУКУ: Ако Албанци крену на север, нека знају – СРПСКА АРМИЈА ЈЕ НАЈМОЋНИЈА!

Према извршеним процеднама, само у том логору је од 1941. до 1945. умрло или уморено на разне начине 75000 људи, жена и деце. Сви женски стражари логора су биле жене мушких чувара и биле су познате по својој окрутности.

Почетком јануара 1942. године стигао је у Стару Градишку први транспорт од 500 жена и деце, сељанки и грађанки, од Сарајева и Зенице смештени су у три собе, где су се одмах и три жене породиле. Већ наредне вечери усташе су их у великом затвореном аутобусу „Црној марици“ почели одводити, посебно жене а посебно децу, у шуму између Старе Градишке и Окучана и тамо их убијали, пише ало. „Призор је био ужасан: мајке су растављали од деце, деца су плакала, а мајке су ужасно врискале. За неколико дана ликвидирана је цела ова партија жена и деце“.

ТАЧИЈЕВ ПЛАН: Уклонити руски вето

О крволочном, разбојничком и бестијалном поступању усташких власти према српској деци у логору у Старој Градишки има доста података.

После познате усташке офанзиве на планини Козари 1942. године у Стару Градишку је доведен огроман број жена и деце. По причању очевидаца неколико дана свакодневно је довођено по неколико хиљада српског живља. По наредби Анте Врбана, члан комисије за пријем и транспорт затвореника у логору у Старој Градишки, а који је раније у Оштаријама суделовао у ликвидирању 600 људи, деца су одузета од мајки под изговором да се сместе у домове, док су у ствари постепено сва ликвидирана.

КОШАРКАШ АНДРЕЈ (25) СКОЧИО СА ЗГРАДЕ ЗБОГ КОЦКАРСКИХ ДУГОВА?! Пред смрт рекао: ЗАТВОРИТЕ ИХ СВЕ! Његов последњи статус на ФБ је ЈЕЗИВ!

Приликом одузимања деце од мајки „деца су се грчевито држала и стискала уз своје матере и било је ужасно гледати у каквом су страху биле мајке за своју децу“.

Том приликом само око 2000 одојчади насилно је отргнуто из наручја својих мајки и остављено да целу ноћ проведе на ливади. Затвореницама је наређено да неке од њих купају децу, а друге да рибају под собе где ће деца бити смештена. После тога окупана и гола деца су однета у собу и сатвљена на мокром поду. То су била углавном деца стара између шет месеци и две године.

Професор (62) студенткињи (20) из Крагујевца слао скандалозне поруке, његово објашњење је шокирало је Србију!

– Деца су наравно оболела јер су на ливади назебла, а уз то нису добила ништа за јело. Тада је Врбан наредио да се сва деца однесу у једну собу, величине једне сељачке собе у зграду до куле где су им мајке биле затворене. Мајке су слушале врисак своје деце. Ми смо морали да преносимо децу у ту собу. У собу је нагомилано деце до метар и по висине и ми смо морали да по тој деци газимо. Једном детету се помолила рука и нога кроз отвор, и ја сам рекла Врбану да не могу ући унутра , а он ми је на то одговорио: „Па шта гурни га није га твоја мајка родила“ Када ја то ницам хтела учинити , он је гурнуо и детиња се нога сасвим размрскала. Затим је Врбан зграби дете за здраву ногу и лупио га о зид, а дете се није ни помакло, остало је на месту мртво. Од поднева до мркле ноћи ми смо доносили децу у собу, газили по њима , често пута по мртвим. На крају је Врбан пустио циклон и завршио своје крваво дело – једно је од сведочења.

Ко је био Миле Будак?

Миле Будак је био усташа познат по томе што је био главни усташки идеолог и један од оснивача усташког питања. Аутор је усташког плана за решавање српског питања у Хрватској — једну трећину убити, другу протерати, а трећу похрватити (покатоличити).

ДРАМА НА БАНОВОМ БРДУ: Интервентна јурила црни џип Пожешком…а онда је настао још већи ХАОС насред улице!

Приликом обиласка по злу и крволочности познатог затвора у Старој Градишки, у којем су били затворени Срби, Будак је неке од затвореника питао како им је у затвору. На одговор ових да им је тешко и да их туку он је великодушно рекао: „Ми не тучемо ми само убијамо“.

Будакову идеологију, а приписује му се и оживљавање крилатице „Србе на врбе“. После Другог светског рата проглашен је кривим за колаборацију и ратне злочине, осуђен на смрт и погубљен.

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ 900 ЕВРА ЈЕ ПРОСЕЧНА БРУТО ПЛАТА, А ФАЛИ ИМ 60 РАДНИКА Директор Миленко: Кад смо кандидате звали да сутра ујутру у 6 дођу на посао, већина рекла да им је рано да устану?!

Логор Стара Градишка је 1945. године ослободила Југословенска армија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прва реакција Кремља: Шта је Путин рекао Тачију

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ УЗВРАЋА: Данас у Србији живи више Црногораца него у Црној Гори!

Америка даје последњу шансу Кини, иначе — „хладни рат“

Договор Москве и Токија може да истисне Америку са Далеког истока

ТРАМПА ИЗНЕРВИРАО ПУТ У ПАРИЗ! БЕС ИСКАЛИО НА ТЕРЕЗИ МЕЈ: Британској премијерки из авиона преко телефона рекао СВАШТА!

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
31°
Sun
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed