Foto: Profimedia/Alamy
Србија Хроника

ОВАКО САДА У СРПСКИМ ЗАТВОРИМА КАЖЊАВАЈУ ЦИНКАРОШЕ: Ножеви отишли у историју, повреде се наносе нечим много бруталнијим

Друкаре су људи за које најчешће чујемо да им је казна преполовљена "због доброг владања". У српским затворима, у борби за преживљавање они најбоље пролазе, јер су често заштићени као бели медведи. Осим кад нису заштићени, па се тад и не проведу баш најбоље, открива један од бивших затвореника за Телеграф.

(ВИДЕО) ВАТРЕНИ ОБРАЧУН НА КАРАБУРМИ: У пуцњави испред кладионице младић рањен у обе ноге!

Foto: Milena Đorđević

(ВИДЕО) Срби од Руса добијају тенк који је у Сирији био — неуништив

Цинкарош су одувек били најомраженија сорта људи. И међу школарцима и међу запосленима. И на слободи, и у затворима. Ипак, иза решетака, у борби за преживљавање они најбоље пролазе и често су, због „друкања важних ствари“ заштићени као бели медведи. Осим кад нису заштићени, па се тад и не проведу баш најбоље.

Међу робијашима се, како сазнајемо, усталио нови систем кажњавања оних који причају више него што би требало. Та казна се нарочито примењује међу припадницима зараћених кланова.

– Командири и управници затвора често дају велике бенефиције онима који су спремни да сарађују. А сарадња се своди на то да друкара пријави кад неко од затвореника има телефон (у затвору и праисторијски кошта око 800 евра), да ли неко шмрче у ћелији или је напао другог затвореника. Тих прекршаја је много, а казне за ухваћене починиоце велике. Као и награде за оне који одају шта се дешава иза решетака – каже извор Телеграфа, који је годинама био у затвору.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Foto-montaža: Profimedia, pixabay.com

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ЗАШТО ЈЕ ТИТАНИК МОРАО ДА НЕСТАНЕ: Потапање брода омогућило је формирање једне моћне институције

Друкаре, како их он зове, најгори су људи међу затвореницима. За информације које дају командиру добијају све бенефиције: слободне викенде, уплаћује им се кантина, породица им чешће долази у посету и, као највећа награда – на крјау им се казна преполови. То су они за које чујемо да им је казна преполовљена „због доброг владања“.

Одговор Арно Гујона на напад са америчке Н1

– Тренутно се цинкароши кажњавају тако што их затвореници сатерају тамо где нема камере и полију врелим уљем. Не треба ни да вам причам какве повреде остају од тога. Ово се највише дешава између зараћених кланова. А чувари, шта ће, зажмуре на једно око – објашњава наш извор.

(ФОТО) НАЈМИСТЕРИОЗНИЈЕ ЦРКВЕ БАЛКАНА: Остаци моћне државе од ПРЕ НЕМАЊИЋА који данас ЗБУЊУЈУ И ИСТОРИЧАРЕ

Убоди ножем полако одлазе у историју, мада, како каже, и то је добро кад нема врелог уља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НАЈВЕЋИ МОНСТРУМИ КОЈЕ СРБИЈА ПАМТИ: Ово су најјезивије убице деце за које Србија зна!

Суманута идеја Јанковића: Хтео од Вучића да тражи премијерско место, а Шутановцу нудио да буде министар полиције

ОСТАВИЛА ТЕЛЕФОН И ПАСОШ НА ТРАФИЦИ, РЕКЛА „УЗЕЋЕ ОВО НЕКО“, ПА НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА: Ни 2 године касније нико не зна где је Краљевчанка Биљана

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

СВИРЕП ЗЛОЧИН КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Проститутка удавила тетку због новца

Извор: Телеграф.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Mon
27°
Tue
27°
Wed
28°
Thu