Црква, Фото: Ало!/ Дејан Бриза
Православље Србија

ОВАЈ СВЕТАЦ СЕ СМАТРА ЗАШТИТНИКОМ ЧАСНИХ ЉУДИ Ако сте праведни, а страдате, ово вам може помоћи!

Када би православци успели да се поврате, светитељ би се враћао на своју позицију и настављао борбу.

(ФОТО) Уживо у студију Милица Заветница почела да се откопчава и поручила без ,,блуровања“: Нема предаје!

Српска православна црква и верници данас славе празник посвећен Светом Мелетију, великом тумачу Светог писма и заштитнику православља.

Свети Мелетије је цео живот посветио борби против Аријеве јереси. Реч је била о огорченој борби о тумачењу природе Исуса Христа и Светог писма која је трајала деценијама током 4. века.

ИЗДРЖИТЕ ЈОШ КОЈИ ДАН: И данас хладно, али сунчано!

Када би јеретици оснажили, они би прогонили Светог Мелетија који је био архиепископ у Јерменију. Када би православци успели да се поврате, светитељ би се враћао на своју позицију и настављао борбу.

Овај сукоб је био толико жесток да је једном, прича каже, док је Свети Мелетије у цркви проповедао, његов сопствени ђакон, скривени јеретик, притрчао и владики затворио уста шаком. Како није могао да прича језиком, Мелетије је беседу наставио рукама.

ПОЛИЦАЈЦИ ЗАУСТАВИЛИ АУТОБУС У КИКИНДИ, КАД СУ ВИДЕЛИ КО ВОЗИ, ОСТАЛИ У ШОКУ! Одмах су га искључили из саобраћаја, а путнике збринули!

Осим по борби против Аријеваца, Свети Мелетије је познат и по томе што је, на овај или онај начин, у вери учврстио и помогао и многе друге светитеље. Наиме, на ИИ васељенском сабору, управо је овај светац као свог наследника поставио Григорија Богослова на цариградском патријаршком престолу, зађаконио је Василија Великог и крстио Јована Златоуста

Умро је 381. године и његове мошти су пренете у Антиохију, у данашњој Турској. Свети Мелетије се данас сматра заштитником правдољубивих и часних људи који не одступају од својих уверења јер знају да су исправна. Верује се да овакве особе имају благослов и заштиту Светог Мелетија.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У ИНЂИЈИ: Мерцедес слетео с пута, жена погинула на месту! Возач задобио тешке повреде

Зато, ако због својих ставова и уверења за која знате да су праведна и морална, свеједно страдате, замолите овог светитеља за помоћ. Ако је ваша молитва истинита и права, помоћ ће сигурно доћи:

,,Истина ствари објави те стаду твоме као правило вере, образац кротости и учитеља уздржања. Због тога си смирењем стекао високе почасти, а сиромаштвом богатства: Оче Мелетије, моли Христа Бога да спасе душе наше.“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРАЈ ДРАМЕ НА РАВНОЈ ГОРИ Пронађени мушкарци који су се изгубили на квадовима код Мокре пећине, ево где су се налазили!

НИЈЕ БИЛА САМА У КАБИНИ! Жена багером улетела у двориште свог девера у Алексинцу, прегазила капију, ископала тује па бежала улицама од полиције!

РАДОЈИЧИЋ О НАПАДУ НА РАДНИКЕ ГРАДСКЕ ЧИСТОЋЕ: Овакав вандалски чин се не сме поновити!

Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
11°
Wed
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat