Џонатан Харисон, извор: facebook.com
Uncategorized

Овај Британац је био у ОВК, а сада ПОЗИВА ШИПТАРЕ ДА СЕ НАОРУЖАЈУ

Терористичка ОВК имала је у својим редовима плаћенике и добровољце из великог броја земаља, а један од њих недавно се огласио преко Фејсбука.

Британац Џонатан ,,Џон“ Харисон, бивши припадник ОВК, за заслуге током рата на Косову добио је највиша признања од сепаратистичких квази-државних органа Косова, али и улицу у Призрену која носи његово име. Харисон се иначе као припадник британских оружаних снага у току 1999. придружио 138. бригади ОВК под називом ,,Агим Рамадани“. Имао је улогу инструктора и каже да није учествовао у борбама.

Извор: facebook.com

Недавно се огласио и на Фејсбуку где је на свом профилу објавио статус у коме каже „да је спреман да дође да помогне својим саборцима (ОВК) ако затреба“. У другом статусу позива косовске Албанце (које ословљава као ,,другове и браћу“) да ,,очисте оружје и спреме муницију за сваки случај“.

Извор: facebook.com/Screenshot

Харисон, који је учествовао у бици на Кошарама 1999. године, изразио је жељу да тамо буде и сахрањен. А Албанци га и данас памте по изјави: „Да нас је било више, данас бисмо пили кафу у Београду. Косово би било много веће!“.

Харисон се тренутно опоравља од операције тумора на мозгу.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО старице која је преживела УСТАШКИ ТЕРОР и сусрет са јамом безданицом

Зашто све више цивила гине у ваздушним нападима америчке анти-ИСИС коалиције?

Састали се Вулин и Шојгу, потврђена испорука МиГ-ова и тенкова, разговарало се и о С-300

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon

Истакнуто