Фото: МУП
Друштво Србија

Отворен Центар за обуку интервентне полиције

Министар Небојша Стефановић је прецизирао да је овај Центар за обуку опремљен по највишим стандардима и да може да прими до 200 припадника интервентних јединица.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је отварању Центра за обуку интервентне јединице полиције у Јасенову, као и шалтерске јединице управних послова у овом месту код Нове Вароши у коме ће око 3.000 мештана овог краја, моћи да изваде лична документа.

Према његовим речима, отварање новог Центра за обуку интервентних једница полиције ће омогућити да оне буду ефикасније у свакодневној заштити грађана.

„Верујем да ће полицијски службеници који се у овом Центру буду обучавали бити још професионалнији и да ће својим радом допринети да полиција одговори на све безбедносне изазове савременог света“, рекао је Стефановић.

Министар је прецизирао да је овај Центар за обуку опремљен по највишим стандардима и да може да прими до 200 припадника интервентних јединица, наводи се у саопштењу МУП.

Током посете Јасенову Стефановић је обишао и стрелиште на коме ће припадници полиције увежбавати гађање из различитих врста оружја.

Приликом церемоније свечаног отварања министар се захвалио општини Нова Варош, предузећима „Србија шуме“ и „Путеви Златар“ на помоћи коју су пружили у реализацији овог пројекта.

Говорећи о новоотвореној шалтерској јединици за управне послове Стефановић је истакао да ће око 3.000 мештана који живе на овом подручју моћи да изваде личне карте, пасоше и возачке дозволе.

„Друга веома значајна ствар за Јасеново јесте и чињеница да смо овде отворили посебну јединицу за управне послове и да грађани из 12 села са овог подручја више неће морати да иду по 30-40 километара да би извадили лична документа. Сада ће то моћи да обаве овде, на једном месту и да себи уштеде пут и време“, рекао је Стефановић.

Министар је указао да се на овај начин показује брига о грађанима и истакао да државна управа мора бити њима на услузи.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Опсерваторија: 42 цивила погинуло у ударима САД на Раку

(ВИДЕО) КАО ДА СУ С НЕКЕ ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Живе по 120 година, рађају са 65, а код њих нема ни тумора

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat