Извор: pixabay.com
Uncategorized

Отворен београдски Фиш фест, кулинарски мајстори представљају своје вештине

Гастономски фестивал Фиш фест, посвећен припремању бројних рибљих специјалитета, почео је на платоу код Куле Небојша у Београду.

Фестивал је отворио министар трговине, туризма и телекомуникације Расим Љајић истакавши значај те манифестације за развој гастрономског турзима у Србији.

,,Фиш фест је највећа гастрономска манифестација на облама Дунава у Србији и прошле године било је 100.000 посетилаца“, рекао је он и најавио низ активности како би се од наредне године привукао већи број туриста.

Љајић је навео да се на сличним манифестацијама на облама Дунава у Бечу и другим европским градовима окупља знатно више људи. Он је, као једну од планираних активности за наредну годину навео и спајање Фиш феста са Карневалом бродова, који се одржава 2. септембра на Ушћу.

Извор: facebook.com

На 11. Фиш фесту представиће се најбољи кувари из региона, из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Македоније, а посетиоци ће поред рибље чорбе, моћи да пробају босанске пите и босански лонац.

Своје знање представиће и мајстори из Асоцијације шефова кувара Србије и Кулинарске федерације Србије, као и гостујући кувари у делу који се популарно зове ,,куварски шоу“, односно припрема специјалитета на отвореном.

Посетици могу да учествују у куварским радионицама, али и да слушају предавања највећих мајстора и професора са простора бивше Југославије. На штандовима на платоу биће одржана презентација старих заната, произвођача сира, маслиновог уља, меда као и туристичке понуде Београда и Србије.

За најмлађе суграђане биће организован забаван програм ,,Спорт клуб и Фиш фест дечји кутак“. Неће изостати ни такмичење младих кувара, као и традиционално новинарско такмичење у припремању рибље чорбе,

Фестивал траје четири дана, улаз је бесплатан а сваког дана од 20 часова биће одржавани разни концерти.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОБОРЕН РЕКОРД: Лесковац направио највећу пљескавицу НА СВЕТУ! (ВИДЕО)

ХРВАТИ РАСКРСТИЛИ СА ТИТОМ: преименован трг у Загребу

ИЗБАЦУЈУ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАНТЕ: Нетењаху поручио да ће вратити јужни Тел Авив грађанима Израела

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat