Друштво Србија

Откривено зашто се срушио потпорни зид на Коридору 10

Потпорнио зид на коридору 10 урушио се, јер шпански извођач "Азви" није направио вертикалне одводне канале, већ је уместо њих хоризонталним препрекама задржавао воду која је затим покренула клизиште, пише "Блиц".

(ФОТО) ПЕДОФИЛ ИЗ КРАГУЈЕВЦА УХВАЋЕН НА ФЕЈСБУКУ! ПИСАО ДА ЋЕ СИЛОВАТИ ДЕВОЈЧИЦУ ОД 11 ГОДИНА!

Према сазнањима листа, ради се о знатно јефтинијој методи која је договорена са претходним менаџментом предузећа „Коридори Србије“ с Дмитром Ðуровићем на челу, којом се желело да се уштеди, али да је овакав пропуст већ до сада нанео велику штету.

ВУЧИЋ ДАНАС У БАТАЈНИЦИ: Стижу 2 авиона МиГ-29 из Русије!

„Блиц“ оцењује да је интересантно то да грешку у изградњи није установио ни експерт Светске банке Маринос Скемпас, кога је ангажовала држава, већ су то учинили инжењери предузећа „Коридори“, који су након другог урушавања, по налогу менаџмента, уочили недостатке.

ЈЕЗИВА СУДБИНА ПОГИНУЛОГ МОТОЦИКЛИСТЕ: Сахранио синчића, па две године касније и супругу, а он погинуо на путу до посла

Дневник наводи да ти недостаци указују на то да се одступило од пројектованих решења који могу да изазову не само рушење потпорног зида, већ и оштећење деонице аутопута и пруге, али и еколошку катастрофу Јужне Мораве, која је у подножју.

Наводи се да су „Коридори“ и Министарство саобраћаја и грађевине, када је утврђено који су пропусти, затражили њихово отклањање, али и смену главног менаџера шпанске компаније „Азви“ у Србији, што је и урађено. У јуну је уклоњено 400.000 кубика земље, али пошто није одвезена сва земља, поново се урушила конструкција.

ОТКРИВЕН КОБНИ ДЕТАЉ ОБРАЧУНА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Ова ствар је Црвену беретку КОШТАЛА ЖИВОТА!?

Извор „Блица“ из шпанског „Азвија“ тврди да је уклањање влажне земље било значајно у спречавању још веће катастрофе.

– Ово делимично скидање слоја влажне земље спречило је много већу штету која је могла да настане. Да је земља остала, урушила би се читава конструкција која би нанела штету и аутопуту који се гради, железничкој инфраструктури, али и Јужној Морави, у којој би сав тај шут завршио – тврди саговорник листа.

ЛАНЧАНИ СУДАР 5 ВОЗИЛА НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ: 8 повређених код скретања за Рушањ! Одмах упућене три екипе Хитне помоћи

Он додаје да је „у цео случај укључена и Безбедносно-информативна агенција, чији су људи на терену“.

– Они преиспитују да није можда реч о радњама које могу да угрозе безбедност земље. Менаџмент “Азвија“ се због “неповерења Србије у њих“ чак обраћао и шпанском амбасадору у Београду, који је разговарао са челницима држава – каже извор „Блица“.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ САМОУБИСТВА У НОВОМ САДУ: Дечак (15) пре 3 дана поставио фотку на којој најављује самоубиство, па се синоћ обесио?!

Он наводи да је „крајем јула због овог случаја у Србији боравио директор те шпанске компаније, коме је предочено да ће сви њихови пропусти ићи на њихову штету, а запрећено је чак и раскидом уговора уколико се пропусти не отклоне“.

– Зато смо ми почели интензивне припреме на изградњи одводних канала, али и цела конструкција потпорног зида мораће да се реконструише – закључује извор.

„Блиц“ подсећа да стручни наџор над овим пројектом обавља конзорцијум „Лоуис Бергер“ и „Егнатиа Одос“, а финансира га из кредита Европска инвестициона банка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Грубач: Једина опасност по Црну Гору је „велика Албанија“

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Јутро пријатно, у подне стиже РЕТКА ПОЈАВА

Трамп: Укидам санкције Русији, ако крене сарадња око Украјине и Сирије

(ВИДЕО) СРУШИО СЕ АВИОН НАСРЕД РАСКРСНИЦЕ У ФЕНИКСУ: Погинула једна особа, друга извучена повређена!

Инвестиција тешка МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Кинеска компанија жели да гради у Зрењанину фабрику гума

ХОРОР У ЦРНОЈ ГОРИ Мајка признала да је убила бебу стару четири месеца, а онда је дала језиво објашњење зашто је то учинила

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun