youtube.com
Политика Србија

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ МУЋКЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД АЛЕКСАНДРА ШАПИЋА

Председник општине Нови Београд Александар Шапић ојадио је буџет за више од 600.000 динара користећи општински новац за плаћање горива за своје приватне аутомобиле, пише портал "Ембарго".

Шапић је општини формално уступио свој џип „тојота РАВ4“, а затим то возило користио као приватно и гориво куповао новцем пореских обвезника. Исто то је урадио и са другим својим џипом –  BMW X5!

– Ради се о џиповима који су велики потрошачи горива, па је Шапић смислио како да их и даље користи а да не мора из свог џепа да плаћа гориво. Уместо да путне налоге исписује са прецизним подацима дневних тура, он је само уписивао – локал. Такви путни налози нису исправни и за то се по закону одговара. Трошкови горива за Шапићева возила прошле године износили су око 600.000, што је јако сумњиво. Нелогично је да се толика количина горива потрошила на локалне вожње – пише „Ембарго“.

Шапић, међутим, за наш лист каже да не види ништа спорно у овоме (!?).

– Једини сам функционер у Србији који је свој приватни ауто користио у службене сврхе, а не службени у приватне. Више новца бих потрошио да сам користио аутомобил општине, јер сам за БМЊ из свог џепа плаћао регистрацију и остале трошкове. Власник „тојоте“ је моја жена и одржавао сам је сам. Само сам бензин плаћао општинским новцем, што раде апсолутно сви функционери. Цифра од 600.000 динара није велика цифра за годину дана, сигуран сам да се у свакој београдској општини потроши више од те суме – наводи Шапић.

На другој страни, Марко Матић из антикорупцијске мреже „Антидот“ каже да су Шапићу лични интереси били на првом месту.

– Он је типичан пример функционера који под маском доброчинства пљачка суграђане. Захваљујући рупама у закону, пошло му је за руком да своју бахатост и расипање туђег новца искористи у сврху личног маркетинга – закључује Матић.

О Случају Шапић:

МАРИО СПАСИЋ
САВЕТ ЗА МОНИТОРИНГ

-Шапић је кроз малверзације задовољио своје личне интересе. Овом ситуацијом треба да се позабави надлежни тужилац.

АЛЕКСАНДАР МАРКОВИЋ
ПОСЛАНИК СНС

Ово није прва афера која се везује за Шапићево име, па се бојим да су наводи истинити. Сигурно ће грађани Новог Београда умети да санкционишу овакву демагогију и бахатост.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ухапшене пироманке из Далмације: Палиле смо јер тамо живе Срби!

(ВИДЕО) СРАМНА СТРАНА ЦРНЕ ГОРЕ: Споменик Војводи Мирку, убици српске деце – ЧУВА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ!

Српске дипломате од четвртка у Скопљу, Дачић и Димитров у петак у Нишу

Бакир Изетбеговић: Срби и Хрвати у Босни су измишљене нације

РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ЗАЕВ: Ево шта су се председник Србије и премијер Македоније договорили

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun