censoo.com
Европа Свет

Откривен камп Исламске Државе за обуку џихадиста за нападе по Европи

У Сирији је откривен камп Исламске државе за обуку џихадиста за нападе по Европи, преноси загребачки "Вечерњи лист".

За две и по године рада кампа, на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, већином „балканском рутом“, тврди тај лист.

„Џихадиста заробљен у недавно ослобођеном ирачком граду Мосулу открио је истражитељима податке о кампу за обуку терориста који су имали задатак да изводе терористичке нападе широм Европе. Како тврде ирачки истражитељи, ради се о изузетно високо позиционираном терористи који је био ожењен сестром једног од најближих сарадника калифа Абу Бакр ал-Багдадија“, наводи Вечерњи лист на свом сајту.

„Ухапшени џихадиста истражитељима је дао податке да се тај камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази на подручју Сирије“, тврди лист.

Како се наводи, та јединица је била у координацији са симпатизерима терористичке организације Исламска држава који су регрутовани преко интернета и друштвених мрежа по целој Европи.

Сви ти терористи по завршетку обуке су преко Турске и даље „балканском рутом“, са лажним сиријским и ирачким пасошима, пребацивани у европске земље са групама миграната, наводи лист.

Џихадиста је открио и да су последњи терористи балканском рутом пребачени у фебруару 2017. и да је камп још активан.

За две и по године рада кампа, само на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, спавача-самоубица који чекају наредбу за акцију, тврди лист, наводећи да је џихадиста открио да су нападе на Париз и Брисел 2015. и 2016. извели терористи који су завршили обуку управо у том кампу.

Извор: Б92, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА у београдском Мекдоналдсу (ФОТО)

БИСЕРКО ПРОТИВ ДЕКЛАРАЦИЈЕ О ОПСТАНКУ СРБА: То је против добросуседских односа

Легендарни српски добровољац Дејан Берић рањен у Донбасу (ФОТО)

ПАНИКА У ЕУ: отровна јаја у продавницама 7 земаља чланица!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun