Политика Србија

ОТКРИВАМО: Мапа пет нових гробница Срба!

Најмање пет масовних гробница са посмртним остацима Срба налази се на територије Албаније. Највеће и најзлогласније стратиште Срба била је жута кућа, где су људима вађени органи, а недалеко од ње, у пољани код села, бацани су лешеви. Према подацима до којих су дошли истражитељи Уједињених нација, на северу Албаније, одмах уз границу са Косовом, били су логори, где су доводили и мучили Србе.

– Постоји оправдана сумња да се поред тих места налазе масовне гробнице. Оне који нису преживели мучења, злостављања и разне тортуре закопавали су у близини тих логора – наводи саговорник Српског телеграфа упућен у тадашња дешавања.

ОТКРИВАМО НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ ЗАДРУГЕ: ЛУНИН ОЧУХ МАНИПУЛИШЕ СМС ГЛАСОВИМА, ПОСРЕДИ НЕВИЂЕНА КРАЂА?

С друге стране, Југослав Петрушић, српско-француски агент и контраобавештајац, тврди да, према његовим информацијама, на територији Албаније има бар десет масовних гробница.

ПРЕЦИЗНИ ПОДАЦИ

У извештају истражитеља Уједињених нација конкретно се налази локација где су закопани Срби.

– На пољани код места Бурељ у Албанији, удаљеној 1,6 километара од жуте куће, налази се масовна гробница – пише у извештају УН.

Истраживачи су навели да сумњају да су ту покопана тела Срба, Рома и нелојалних Албанаца које је ослободилачка војска Косова у сарадњи са албанским властима доводила у психијатријску болницу у Бурељу, где су им вађени органи.

Поред тога, наводи се да су жртве у Бурељ довођене са бројних мучилишта у Албанији (погледај мапу).

СРПСКА ЖАНДАРМЕРИЈА НА НОГАМА, ПОТРАГА У ТОКУ: Нестао новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве, пронађен упаљен ауто и покидан сат! Хеликоптери надлећу терен, укључени и пси трагачи

– Логори и затвори налазили су се у оближњим албанским местима Тропоја, Кукс, Бајрам Цури, Кољш, као и у руднику Дева, који се налази на територију Косова и Метохије, али из којег тунели воде преко границе – открили су истраживачи УН.

ЧЕКАЊЕ НА ДНК

Вељко Одаловић, председник Владине комисије за нестала лица, подсећа да држава већ десетак година инсистира да се не само Бурељ већ и друге локације за које се сумња да су на њима масовне гробнице истраже.

ОВО ЈЕ МАРИНА ЗВАНА СМРТ КОЈА ЈЕ СКАКАВЦЕМ ИЗБОЛА МАТУРАНТА: Конфликтна особа, прети и бије, цео град зазире од ње

– Проблем је био присуство наших органа на тим локацијама. Биће ми драго да је ова информација тачна јер наше говоре да је Бурељ и околина место где је постојала не само жута кућа већ још неке локације које су потенцијална гробља. Оно што ће заиста вратити веру и нама и породицама јесте да се најпре то питање дефинитивно рашчисти и да се, ако се потврди да је у питању гробница, узме ДНК посмртних узорака да се коначно да одговор да ли је то стварно место где су они који су били предмет трговине људским органима сахрањени – казао је Одаловић.

Петрушић, српско-француски агент и контраобавештајац, наводи да се на територији Албаније налази чак десет локација на којима су Шиптари сахрањивали жртве.

– То је десет локалитета на којима се налазе и Албанци који су отети после рата, који су били против система, па су их тамо водили и убијали. Има и Срба и Рома. Све њих су убијали припадници УЧК у периоду од 1998. до 2000. Убијали су све редом – каже Петрушић.

(ВИДЕО) ДА СЕ НАЈЕЖИШ! НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР У НОВОМ ПАЗАРУ: Снимали невреме, нису ни сањали шта долази следеће!

Обавештајац који је радио и за француску тајну службу тврди да су све информације које изнео подаци које имају НАТО снаге. Ове локалитете на којима се налазе сахрањене жртве трговине органима Албанци користе као средство уцене против косовског премијера Рамуша Харадинаја.

– Он није имао времана да то склони, па га Албанци сада тиме уцењују, односно Еди Рама, премијер Албаније, га уцењује и зато и пристају на сваку врсту уцене – објаснио је Петрушић.

Маринковићева: Само да се не заташка

Даница Маринковић Рача, која је 1999. била шеф истражне екипе Окружног суда у Приштини и прва која је стигла у Рачак и написала извештај са увиђаја, каже да се све то дешавало након што је она напустила територију КиМ.

УЖАС У ИНЂИЈИ: У кафићу попио киселу воду – ИЗГОРЕЛИ МУ ЈЕЗИК, ЈЕДЊАК И ГЛАСНЕ ЖИЦЕ!

– Но, ако је то заиста тако, коначно ће се утврдити истина. Страхујем пак да не буде опет све само мртво слово на папиру. Утврди се да су у питању жртве, а извршиоца нигде, што нам је већ позната њихова игра. Немам речи колико су пристрасни странци и колико све то заташкавају. Где ли ће им душа – каже Маринковић Рача.

Спасић: Жртве закопавали по мочварама

Сима Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, у изјави за Српски телеграф наводи да су у гробницама у Албанији људи који су махом киднаповани 1998.

(ВИДЕО) ДОКТОРИ ЧАК 10 ГОДИНА НИСУ МОГЛИ ДА УСТАНОВЕ КОЈУ БОЛЕСТ ИМА! Онда су јој дошли МАЈСТОРИ за купатило и открили тачну ДИЈАГНОЗУ!

– Било је међу њима Костића, Божовића, Николића…. Прву информацију о томе да у Албанији има живих људи у логорима дао нам је још 2001. председник Хелсиншког одбора из Новог Пазара Шефко Аломеровић, коме су два брата киднапована у околини Пећи и била су пребачена преко Црне Горе и Македоније у Албанију. Иначе, жртве су закопавали у северном делу Албаније, где су мочваре – каже Спасић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кијев изазива Русију у Азовском мору

Храна у Србији од сутра не сме изгледати исто: Ево шта то конкретно значи

РУСИ У ЧУДУ: Навијачи Нигерије тражили да унесу КОКОШКУ на стадион!

ВУЧИЋ О НЕСТАНКУ НОВИНАРА ЦВЕТКОВИЋА! Сви ресурси БИА и МУП су у Белој Цркви, сваких 15 минута ми се шаље извештај са терена!

У ХОЛИВУДСКОЈ ПЉАЧКИ ЛОПОВИ СУ УКРАЛИ СВЕТИ ГРАЛ ФУДБАЛА! ОНДА ЈЕ НА СЦЕНУ СТУПИО ЈЕДАН ПАС! Ево како је малени Пиклс спасао Светско првенство и постао ХЕРОЈ ЧИТАВОГ СВЕТА!

Чешки редитељ снима филм о српском страдању у Сребреници

ТАЧИ ПРЕЛАЗИ ГРАНИЦЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Србија је спровела геноцид на Косову, а ОВК је водила праведан рат

Извор: Српски телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue